Cum a ajuns în 1989 interviul cu Laszlo Tokes la televiziunea maghiară (video)

Actualizare 5 noiembrie 2010: Înlocuire înregistrare video de pe saitul trilulilu.ro cu înregistrare video de pe youtube.

Partea a 3-a a interviului dat în 2001 de Laszlo Tokes, în care acesta explică cum a izbutit să dea un interviu unor reporteri canadieni şi cum a ajuns ulterior interviul să fie difuzat la televiziunea maghiară. În Canada, interviul cu Laszlo Tokes n-a putut fi difuzat, „deşi au venit cu aprobarea unui post de televiziune din Canada, redacţia din Canada s-a înspăimîntat de radicalitatea [interviului]. Deşi au plătit totul nu au dat aprobare pentru televizarea acestui interviu. (…) Pe de o parte a fost incredibil pentru ei acea stare despre care am vorbit, pe de altă parte nu au vrut să intre în conflict cu românii (…) după luni de zile de încercare să capete teren undeva acest interviu, dacă n-au reuşit în Canada, fratele meu [Tokes are un frate care locuia în Canada – nota mea] a cerut avizul meu să-i dau voie să încerce să fie televizat în Ungaria. Aşa a ajuns la Chrudinak Lajos, care în mod foarte greu dar a reuşit să publice interviul. În acest fel tot conflictul meu cu regimul a ajuns într-o nouă etapă. Cred că ăsta a fost factorul hotărîtor care a dus la finişul din decembrie 1989″.

(va urma)

2 gânduri despre „Cum a ajuns în 1989 interviul cu Laszlo Tokes la televiziunea maghiară (video)

  1. Cu toată campania din presă, d-l. sef Asociației Jilavă 89 Răniți și Reținuți GRADINA CONSTANTIN , face diligențele de rigoare SA ÎNCHIRIEZE spatiul proprietate (luat pe asociatie, trecut pe SRL cu acelasi nume si imediat cumparat pe persoana fizica) din str. ACADEMIEI 39-41, sc. III, ap.6 – bis, PENTRU CARE A DAT SI ANUNT IN PRESA, pentru a se muta in blocul ROZ, C. Grivitei 60, vizavi de baia Grivita, S+P+1, bloc luat pe PARTID , PSD sector 7 Bucuresti (sic!), trecut pe Asociatie in curs de trecere pe SRL cu acelasi nume, unde este singur asociat si cumparare mai apoi pe persoana fizica, ADICA EL, SPATIU DE PESTE 1.000 mp. ORICUM ESTE AL TREILEA SPATIU CA REVOLUTIONAR si mai are ALTE DOUA AVIZATE DE PRIM. BUCURESTI. TOTUL SE GASESTE PE INTERNET LA ACCESARE ~GADINA CONSTANTIN~ si As.Jilava ~89-R.-R..
    E CULMEA TUPEULUI , numai la noi în Romania este posibil,cititi anunțuri, rubrica IMOBILIARE.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.