Şmecherii cu certificatele de revoluţionar, ieşite la iveală cu prilejul preschimbării

Preschimbarea certificatelor de revoluţionar emise după vechea Lege 42/1990 cu noile certificate emise conform Legii 341/2004 este un prilej pentru a scoate la iveală unele din şmecheriile care s-au făcut în trecut cu atribuirea titlurilor de revoluţionar. Un comunicat al Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 dezvăluie cîteva din mînăriile făcute cu vechile certificate. Comunicatul poate fi citit pe saitul comisiei parlamentare. Reproduc mai jos punctele principale:

Schimbarea conţinutului unor decrete prezidenţiale de către SSPR

„Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 în decursul acţiunii de preschimbare a constatat faptul că în perioada 2000-2001 Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a publicat în Monitorul Oficial numeroase erate, prin care se rectifică anumite erori materiale apărute în Decretul Prezidenţial prin care au fost acordate titlurile în baza Legii nr.42/1990.
În urma verificărilor realizate împreună cu Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, s-a constatat faptul că nu este vorba doar despre corectarea erorilor materiale, găsindu-se în aceste erate şi persoane care nu au primit titlul sau calităţi în conformitate cu dispoziţiile Legii nr.42/1990.
Întrucît Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 nu poate interveni pentru a modifica un decret prezidenţial, Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 nu recunoaşte eratele prin care se adaugă noi persoane, ca făcînd parte integrală din decretul prezidenţial prin care au fost acordate titlurile sau calităţile obţinute în baza Legii nr.42/1990.
(…)

Folosirea ca dovadă a participării la revoluţie a unui tabel semnat de Dumitru Mazilu, despre care acesta declară că nu constituie o asemenea dovadă

Prin “Se presupune a avea la dosarul de preschimbare tabelul semnat de dl. prof. Dumitru Mazilu” se înţelege:
– persoane care au fost promovate pentru obţinerea certificatelor doveditoare a calităţii de revoluţionar, de o asociaţie ai cărei membrii folosesc acest înscris ca probă, înscris ce nu reprezintă o dovadă certă a participării la Revoluţia din Decembrie 1989. (…) listele au fost denunţate de dl. prof. Dumitru Mazilu printr-o adresă scrisă în care precizează faptul că a semnat astfel de tabele la propunerea preşedintelui unei asociaţii dar nu îi cunoaşte şi nu poate garanta că toate persoanele aflate pe aceste tabele ar fi participat la Revoluţia din Decembrie 1989. (…)
În concluzie, aceste înscrisuri nu pot fi luate în considerare ca probe în dobîndirea şi preschimbarea certificatului doveditor a calităţii de revoluţionar dobîndit în baza Legii nr. 42/1990.

Folosirea unei adrese false de la IMGB

Prin “Se presupune a avea la dosarul de preschimbare adresa emisă de I.M.G.B nr.1646/ 05 mai 1996” se înţelege:
– persoane propuse pentru aviz care au dobîndit titlul doveditor al calităţii de revoluţionar avînd recomandarea unei asociaţii ai cărei membrii folosesc acest înscris ca probă, document aflat în cercetare la Parchet în vederea stabilirii autenticităţii acestuia.
Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a constatat faptul că acest înscris a fost solicitat de către preşedintele unei asociaţii de revoluţionari, persoană care a întocmit şi semnat răspunsul adresei emise de I.M.G.B. nr. 1646/ 05 mai 1996, neavînd calitatea necesară semnării unui astfel de document. (…)
În tabelul anexă au fost identificate persoane despre care se precizează faptul că au participat la Revoluţia din Decembrie 1989 în Bucureşti, acestea declarînd în cele din urmă că nu au avut nici o legătură cu Revoluţia din Bucureşti, participînd în acele momente la actele revoluţionare din alte judeţe ale ţării.

Mai citiţi, pe tema preschimbării certificatelor de revoluţionar: Secretarul de stat pentru revoluţionari Puiu Fesan la congresul BNR (video)

9 gânduri despre „Şmecherii cu certificatele de revoluţionar, ieşite la iveală cu prilejul preschimbării

  1. In filmul cu Dinca, acesta rosteste mai multe nume ale unor indivizi care la fel ca si el nu pot dovedi ca au participat la Revolutie, pentru ca nu au avut nici un merit deosebit si nici fapte care sa fi contribuit la victoria sa.

  2. In privinta textului despre tabelul semnat de securistul sef Mazilu, ar fi trebuit deja sa se faca dreptate, mai ales ca eu am sesizat Parchetul General pentru asemena fapte penale, prin are a fost invinsa dreptate si adevarul istoric, find si asa jefuit nedrept bugetul de stat.
    Ca parchetarii nu fac absolut nimic in acest sens, este si pentru ca si unii dintre ei au ilegal, fara nici un merit, certificate de revolutionar, pe baza carora au mai primit si multe foloase materiale necuvenite, dar, din pacate si tanti Kovesi este surda si oarba de nu da curs numeroaselor mele plingeri penale, pentru a ne demonstra astfel ca acest stat nu este unul de drept, nici atunci cind a fost virit in U.E.

  3. In privinta I.M.G.B. cazul a fost cunoscut chiar de brava fosta secretara II a bob al p.c.r. de la Procuratura Sectorului 1, devenita tovarasa ministru de la stoarfa aia oarba, cu o balanta masluita de mult prea mult timp, careia chiar in cabinetul sau ministerial i-am predat mai multe dovezi scrise privind falsurile si uzul de fals practicat de multe asociatii pentru a dobindi avantaja materiale necuvenite, pe seama bugetului de stat, fapte care nici acum nu sint cercetate de parchetari, pentru ca astfel sa ne putem plinge ca nu avem bani, la buget, pentru a marii salariile unora sau altora.

  4. ESCROCII,IMPREUNA CU FESAN,S-AU FOLOSIT DE DOSARELE ALTORA PENTRU A DA CERTIFICATE,,CONTRA SUMEI DE 5000-10000E,,MITA DE FIECARE,ESCROC,,,DETIN INREGISTRARI,FILME,NUME,DATE,,,ASTIA TREBUIE IMPUSCATI,IN TIMPUL–URMATOAREI REVOLUTII…

  5. smecheri au acum tot ce le trebuie miscarea facuta de ei a dat roade . se sprijina recirroc dar pina cind ?.. nu stiu dar am auzitin batrini o lege nescrisa a politicienilor ,,O DATA INTRAT IN POLITICA TREBUIE SA LUPTI CA SA RAMII ALFEL AJUNGI..! IN POLITICA ROMINEASCA AU INTRAT IN MARE PARTE INDIVIZI DIN FOSTUL REGIM COMUNIST IAR DACA NU EI DIRECT NEPOTI SIFI DAR ACEST LUCRU NU O SA MAI DUREZE MULT SINT OPTIMIST DREPTATEA MAI INTODEAUNA INVINGE DACA SE VREA. IN TOATE ACESTE SCHIMBARI DE LA UN REGIM LA ALTUL SAU FOLOSIT ACELASI CADRE DAR PE PARCURS AU FOST SCHIMBATI NU NUMAI LA NOI IN ACEL MOMENT NU AI DE UNDE SA IEI ALTI FOST PRESEDINTE ION ILIESCU CUNOASTE ACEST LUCRU SI IL TINE BINB IN MIINI SINT MULTE DE SPUS DAR POLITICA ESTE GREA ASA CUM AM SPUS TREBUIE DECONSPIRATI POLITICIENI INFRACTORI DAR SI ACESTIA SINT PREGATITI SA ISI APERE INTERESELE PERSONALE SAU GRUP DAR TIMPUL LE VA REZOLVA ROMINI IUBITIVA TARA SI NU O DEMIGRATI TOATE TARILE LUMI ARE SI BUNE SI RELE E ADEVARAT CA MAI PUTIN CA LA NOI .,,ROMINI NU VA UITATI ISTORIA ” ROMINIA A FOST O TARA TRECUTA PRIN MULTE LUCRU PE CARE ALTE TARI NU LAU AVUT .LA REVEDERE MIRICA F. D R.

    1. AM FOST RANIT LA TIMISOARA UN AM FACUT ARMATA,FIND CICLU 2 .AM LISTA IN CARE FIGUREZ :::::LISTA DIN 22/ 11/1999 PUBLICATA IN MONITORUL OFICIAL PARTEA 1 NR 568 DIN 21/11/ 1999; NU VREA NIMENI SA-MI SCHIMBE CERTIFICATU NR DE DOSAR ESTE NR 18/6985/02/09/2011,LA POZITIA 67.CERTIFICICAT DE LUPTATOR PENTRU VICTORIA REVOLUTIEI ROMANE DIN DECEMBRIE 89 RANIT

      1. Răstimpul de depunere a dosarelor pentru certificate de revoluţionar a fost pînă în 30 aprilie 2010 (Legea 391/2009). Dacă aţi depus dosarul abia în 2011, poate de asta nu vrea să vă preschimbe certificatul, că nu v-aţi încadrat în termenul legal.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.