Teodor Brateş: Ion Iliescu e fiul unui revoluţionar, unui patriot, el însuşi patriot. TVR 22 decembrie 1989 (video)

Am prezentat deja pe acest blog prima cuvîntare a lui Ion Iliescu la TVR, în 22 decembrie 1989. Mi-au lipsit atunci cuvintele introductive prin care Teodor Brateş l-a prezentat în faţa naţiunii pe Ion Iliescu. Între timp, cu ajutorul lui alk, cititor al acestui blog (căruia îi mulţumesc), am izbutit să obţin înregistrarea felului în care naţiunea română a fost înştiinţată în 22 decembrie 1989 despre apariţia lui Mesia Ion Iliescu.

Activitatea lui Teodor Brateş în decembrie 1989 este amplu documentată în cadrul serialului „TVR în decembrie 1989” de pe acest blog. În calitatea sa de conducător al emisiunii TVR, Brateş a avut grijă ca anume Ion Iliescu şi nu altcineva să umple vidul de putere rămas după fuga lui Ceauşescu. Spunînd că Ion Iliescu este fiul unui revoluţionar, Brateş se referea la faptul că tatăl domnului Iliescu a fost ilegalist comunist.

Transcriere înregistrare:
00:00 Teodor Brateş: [Stimaţi telespecta]tori, avem marea bucurie de a-l găzdui aici în studio pe Ion Iliescu (aplauze; Ioan Matei din Ploieşti îl pupă pe Iliescu). Este fiul, este fiul unui revoluţionar, unui patriot, el însuşi patriot!

6 gânduri despre „Teodor Brateş: Ion Iliescu e fiul unui revoluţionar, unui patriot, el însuşi patriot. TVR 22 decembrie 1989 (video)

  1. D-le Mioc, sunteti magnific postand acest film !…..acesta a fost momentul in care dl. Presedinte, mi-a patruns in suflet !…observati ce discurs coerent si de bun simt are?…ne indeamna la disciplina sociala, o fi ceva rau in asta?….multi tineri sau dedat la acte de vandalism si furturi(fie acelea chiar si sticle de lapte goale), au comis distrugeri care nu isi aveau sensul.Dar in haosul general si anarhia care ne-a cuprins atunci sa spunem ca sunt scuzabile desi, educatia „celor 7 ani de acasa” si legile inca in vigoare ale statului roman, nu ne permiteau sa facem astfel de lucruri reprobabile.

    Da, dl. Iliescu a fost prezentat corect.Este un patriot adevarat, asa a fost si inainte de 1989 si dupa.Perfect real ce a spus T. Brates.Poate una dintre putinele fraze pline de adevar, spune in acele zile de catre dl. Brates.
    Dl.Brates altfel, era un om cumsecade, dar a fost depasit de situatie si simtea nevoia sa ne vorbeasca mult si sa ne bage in panica, dar nu cu intentie.

    @d=le alk, multumesc si eu pt. acest film.

  2. In 1992 am avut ocazia, intamplator, sa vorbesc cu
    dl. Brates.
    Vreau sa va spun ca era daramat complet si foarte pesimist.Dupa evenimentele din 1989, lumea a uitat de domnia sa.Acest lucru l-a demoralizat.
    A fost totusi un om care a participat activ la Revolutie si chiar daca nu a fost pe placul meu,il respect, pt. ca mi-a lasat impresia ca nu ne-a dorit raul.In momente ca acelea e totusi greu sa fii stapan pe situatie.Omul atat a putut sa faca pentru noi.Eu ii multumesc doar si pentru asta.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.