Alte documente ale Securităţii despre Herta Muller: operaţiuni desfăşurate „în cadrul acţiunii de compromitere şi ripostă împotriva pretinşilor scriitori, originari din Timişoara, William Totok, Richard Wagner şi Herta Muller”

Interesul stîrnit de articolul Securitatea română despre Herta Muller (locul 1 în top WordPress de limbă română) mă face să înfăţişez şi alte documente ale Securităţii legate de proaspăta laureată a premiului Nobel. Dacă în primul articol am prezentat analiza literară făcută de Securitate scrierilor Hertei Muller, aici voi arăta activităţile desfăşurate de securitate „în cadrul acţiunii de compromitere şi ripostă împotriva pretinşilor scriitori, originari din Timişoara”, printre ei şi Herta Muller. Precizez că şi în acest caz, cel care a pus primul pe internet aceste documente este William Totok, pe saitul său halbjahresschrift. Găsim în aceste documente şi nume implicate în revoluţia din Timişoara, precum Traian Sima şi Radu Tinu.

HertaStamatoiu1

HertaStamatoiu2

HertaStamatoiu3

Hertascrisoare1Hertascrisoare2

Hertacompromitere1

Hertacompromitere2

17 gânduri despre „Alte documente ale Securităţii despre Herta Muller: operaţiuni desfăşurate „în cadrul acţiunii de compromitere şi ripostă împotriva pretinşilor scriitori, originari din Timişoara, William Totok, Richard Wagner şi Herta Muller”

  1. Iata inca o dovada a actiunii de stergere a valorilor Romaniei, continuata cu succes si astazi sub o alta forma este adevarat, insa cu aceleasi consecinte.

  2. nici nu-mi pot imagina prin ce au trecut oamenii acestia!
    singura marturie de normalitate este in proza Hertei Muller, premiul ei este ca o revansa pentru toti cei care au stiut sa se opuna.

  3. Bun articolul, si raman stupefiat ca si Damian Ureche a fost informator , oare cum se explica ca astia mici au dosare si adrian paunescu ii „curat” , ceva putred…

    1. Despre Damian Ureche nu reiese limpede dacă a fost informator el însuşi sau a fost influenţat de un informator, fără să ştie că sugestiile pe care le primea erau de la Securitate.

  4. vä rog transmite ti d-nei müller tot respectul si salutärii.

    vä rog sä-i spuneti, cä bolsevistii si kgb-istii , nu au murit

    sunt la fel de activi, s-au unit cu interlopi si mafioti,

    boierii deveniti peste noapte din furtul romaniei.

    acum, de aceia il denigreazä, blameazä si cautä sä-l izoleze pe bäsescu.

    bäsescu este singurul care a deschis capacul , a condamnat comunimul, a adus oameni sinceri si muncitori precum boc, a pus pe dl. morar si kövesii.

    dar dacä romanii nu se trezesc, va fii mult mai räu.

    mitrea a spus,

    indiferent care castigä,geoanä,öprescu, antonescu, tot psd conduce. liberalii sunt o aripä a securitätii si pc.

    rämae sä se mobilizeze fiecare om cinsit, sä dea votul lui bäsescu.atunci sigur se va schimba multe.

  5. uitati-vä cum vin cu lucruri si scenarii tipic securiste,

    cum cautä sä-i insceneze lui bäsescu orce, numai sä-l conpromitä. cred cä toate inscenärile fäcute lui bäsescu, sunt material de comparatie si chiar pt. o carte.

  6. povesteste pe un blog renatta.

    se dau telefoane,

    nu-i asa cä nu-l votati pe bäsescu, este certäret si betiv.

    vä dati seama ce josnicie?

    in primul rand nu la väzut nimeni niciodatä beat pe presedinte, a fost räspandit de mahalageoaica dinescu,

    omul de casä a lui päturici.si altii ca el, plätiti sä injure .

    cat de jos pot ajunge unii oameni.

  7. @ TUTUROR

    A aparut lucrarea:

    Operatiunea „Ziua cea Mare”
    *
    Planul Departamentului Securitatii Statului
    de inlaturare a lui Nicolae Ceausescu
    (14-22 decembrie 1989)
    – retroscenariu –
    Editura Sfera, 64 pag. Autor: Valeriu Mangu

    1. @ Valeriu Mangu alias Lector

      Domnule profesor Valeriu Mangu,

      In primul rand va adresez sincere felicitari!

      Nu stiu daca editura „Sfera” va permite sau daca ati avea alte motive, dar postarea cartii domniei voastre pe acest blog – blog care a gazduit luni de zile nenumaratele texte ale domniei voastre in conjunctie cu tot atat de multe alte texte pro sau contra „retroscenariului” dvs. – ar starni noi curiozitati legitime dar si comentarii pe masura.

      Al dvs., Dan Danescu

  8. Da, premierea Hertei Muller demonstreaza ca, totusi, e posibila recunoasterea unor merite reale, dar numai in afara. Pasul urmator ? Tipic romanesc – o revista de gasca literara de pe la noi, condusa de sefuleti cu trecut dubios, sa-i ia un set de interviuri vituperant-vindicative spre a-si face suprafata pe spatele doamnei Muller. Haios, nu-i asa, tovarasi ?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.