Cine e George Simion, conducătorul AUR. Activitatea sa, în atenția „blogului lui Marius Mioc” încă de la începutul lui 2009

Actualizare 11 decembrie 2020: Am cerut lămuriri despre raporturile dintre Uniunea Scriitorilor și Sorin Lavric de la domnul Varujan Vosganian, pe profilul dînsului de facebook. Domnia sa mi-a răspuns: „Sorin Lavric nu este exclus din Uniunea Scriitorilor. Nimeni nu a luat o asemenea măsură și nu există niciun comunicat pe tema excluderii lui Lavric. El era și salariat la USR, se ocupa de programe și asta n-o să mai fie, am căzut de comun acord asupra acestui lucru. Ca și din calitatea de redactor la România Literară”. I-am arătat domnului Vosganian că ProTV a anunțat că Sorin Lavric a fost exclus din Uniunea Scriitorilor și l-am întrebat dacă Uniunea Scriitorilor va cere ProTV o dezmințire, ori va face reclamație către Consiliul Național al Audiovizualului. Domnul Vosganian a răspuns: „M-am săturat să tot cer rectificări. Eu am avut o discuție colegială cu Sorin Lavric și mi se pare mai importantă decât știrile astea scrise cu piciorul”.

George Simion, poză se pare din 2018, după expulzarea sa din Republica Moldova https://agora.md/stiri/50184/precizarile-biroului-migratie-si-azil-george-simion-nu-avea-leziuni-corporale-pana-in-momentul-predarii-autoritatilor-din-romania

AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) a constituit surpriza ultimelor alegeri, obținînd 9,1% din voturi. Multă lume abia acum a auzit de partidul ăsta, care pînă acum a fost la rubrica „și altele” de partide de zero și un pic % din voturi. La alegerile locale din 27 septembrie 2020 (linc) AUR a avut 35797 voturi, adică 0,45%. Un partid cu foarte puțini primari ori consilieri locali a săltat în 2 luni și 9 zile de la 0,45% la 9,1% (9,08% la Camera Deputaților și 9,17% la Senat).

Cred că domnii Klaus Iohannis și Ludovic Orban sînt principalii contribuitori la izbînda AUR. Vorbesc unii de tendințe extremiste la AUR, dar mai mult extremism decît să interzici viața firească a oamenilor, să le dictezi cum să umble pe stradă (cu măști, nu-i mare diferență de țările mahomedane unde femeile trebuie să umble cu burka), să interzici activități economice legitime, să introduci cenzura și să colaborezi și cu firmele de internet (facebook, youtube, google) pentru cenzură, să interzici desfășurarea firească a vieții religioase, nu cred că poate exista. Deci orice frică față de extremismul ipotetic al AUR pălește comparativ cu extremismul cît se poate de real și vizibil al actualei guvernări liberale.

Totul a fost justificat de lupta cu un virus, luptă în care, din cîte bagseama, rezultatele sînt zero (fiindcă măsurile sînt idioate, ceea ce s-a spus de la început în mesaje cenzurate cu sîrg). S-a băgat stare de urgență la zero morți și cam 100 de infectați, las cititorii să caute cîți morți și cîți infectați sînt acum.

Creșterea AUR e în mare parte datorată problemei covid. Membrii AUR au participat la protestele împotriva restricțiilor, prin acest partid unii dintre ei au ajuns acum în parlament (Diana Iovanovici-Șoșoacă – linc, devenită senatoare de Iași, s-a remarcat la aceste proteste; în Bihor deputat AUR va fi Ioan Mihai Lasca, care a organizat proteste împotriva manipulării covid). La protestele împotriva restricțiilor covid de la Timișoara la care am participat, majoritatea celor cu care am discutat nu-și asumau vreo apartenență politică, dar cei care-și asumau erau de la AUR. Totuși unii dintre organizatorii protestelor împotriva minciunii covid s-au declarat împotriva AUR. Pompiliu Diplan, de pildă, organizator al protestelor din București prin grupul „Starea de Libertate”, a îndemnat constant la boicotarea alegerilor și a acuzat AUR (linc) de „plagiat politic” pentru faptul că s-a alipit la mitingul organizat de el adjudecîndu-și astfel o imagine falsă de organizatori ai acelor proteste. Într-un interviu de pe hotnews (linc), George Simion spune: „dacă astea sînt regulile purtăm măști” și se declară deranjat de faptul că s-a scandat împotriva măștilor în adunări ale AUR. Deasemeni, Simion confirmă afirmațiile lui Diplan că protestul AUR a fost diferit de protestul anti-mască. Susține însă deschiderea școlilor, restaurantelor.

Am observat, pe rețele de socializare, nedumerire despre acest AUR și despre George Simion. Amintesc că încă din 2009, cînd acest blog era la început, am publicat aici articole despre activitatea sa. Dînsul a desfășurat activism civic legat de pedepsirea crimelor din timpul revoluției cît și de unirea cu Republica Moldova. Înainte de a-și face partid politic a condus asociația civică „Noii golani”. Astfel, găsiți pe acest blog:
„Noii golani” i-au urat „la mulţi ani” lui Ion Iliescu (4 martie 2009; din păcate filmările care ilustrau acel articol nu mai sînt disponibile pe youtube)
Organizatorul mitingului din 27 martie din Chişinău, arestat (28 martie 2009; organizatorul acelui miting nu era George Simion, dar acesta fusese prezent acolo, amendat cu 140 lei moldovenești și expulzat din Republica Moldova)
George Simion, membru al grupului „Noii golani”, a fost amendat cu 500 lei pentru că a protestat faţă de Ion Iliescu (12 iunie 2010; e vorba de un protest făcut de George Simion la lansarea unei cărți a lui Ion Iliescu)

Și ulterior George Simion a avut asemenea acțiuni civice, A mai primit interdicții de intrare în Republica Moldova în 2015 (linc), 2016 (linc), 2018 (linc). În 2019 a candidat ca independent la alegerile europarlamentare, neizbutind însă să fie ales.

L-am cunoscut personal pe George Simion, acesta venind de mai multe ori la Timișoara cînd era aniversarea revoluției.

O primă mișcare politică a lui George Simion este anunțarea dorinței de suspendare a președintelui Iohannis (linc).

Oamenii au căutat un partid anti-sistem să voteze, iar AUR a fost cel mai bun pentru acest rol. Că această impresie este adevărată pare să fie confirmat de Uniunea Scriitorilor, care imediat după anunțarea rezultatelor alegerilor a anunțat excluderea lui Sorin Lavric (linc), proaspăt ales parlamentar din partea AUR, din Uniune. „Menţionăm că, în urma implicării sale politice, relaţiile contractuale ale dlui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din România şi revista „România literară”, în mod firesc şi necesar, iau sfîrşit. Ca uniune de creatori în domeniul literar, Uniunea Scriitorilor din România este o instituţie democratică, reunind scriitori din toate etniile care trăiesc în ţara noastră, ale căror drepturi le apără şi le promovează. Uniunea nu face politică partizană”, scrie în comunicatul Uniunii Scriitorilor (linc). Cam trasă de păr justificarea asta, fiindcă au mai fost scriitori membri în parlament, ba chiar și miniștri (Varujan Vosganian, de pildă) și acest lucru n-a deranjat Uniunea. Sorin Lavric, în cărțile sale, nu a pretins că vorbește în numele breslei scriitorilor, ci a publicat cărțile în nume personal. Eu nu i-am citit nici o carte, nu-i cunosc valoarea de scriitor, dar această excludere mi se pare limpede motivată politic, chiar dacă se invocă apolitismul. Remarc că domnul Gabriel Liiceanu publică pe contributors articolul „Îndrăcirea lui Sorin Lavric” (linc), în care parcă își cere scuze că a publicat la editura sa cărți ale acestui scriitor. Regimul iohanist chiar se teme de AUR, și continuă, inclusiv prin interpuși, politica începută odată cu „pandemia”, de intimidare a celor care se exprimă în spațiul public cu opinii deranjante. Excluderea lui Sorin Lavric din Uniune nu-l va intimida pe Sorin Lavric, dar are scopul intimidării altor scriitori ori artiști care ar fi tentați să se alăture AUR. Conform Legii 8/2006 membrii Uniunii Scriitorilor, dar și ai altor uniuni de creație (artiști plastici, compozitori și muzicologi, actori, cineaști, interpreți de muzică, autori și realizatori de film, arhitecți – linc), beneficiază de un supliment de 50% la pensie (linc), dar nu mai mult de 2 salarii brute minime pe țară. Deci, prin excluderea din Uniunea Scriitorilor, Sorin Lavric pierde dreptul la 50% supliment la pensie. Cu leafa de senator, o să reziste loviturii, dar orice alt scriitor (sau actor, compozitor, interpret, cineast, artist plastic, arhitect) care ar fi tentat să se alăture AUR, se poate gîndi că riscă să piardă suplimentul de 50% la pensie printr-un asemenea pas necugetat. Mă întreb dacă n-ar fi mai bună desființarea acestei pomeni de la stat reprezentată de legea 8/2006 și cei 50% supliment la pensie decît folosirea acestor bani ca mijloc de șantaj pentru obținerea conformismului ideologic în cadrul breslelor de creatori.

13 gânduri despre „Cine e George Simion, conducătorul AUR. Activitatea sa, în atenția „blogului lui Marius Mioc” încă de la începutul lui 2009

  1. 1. Opiniile d-lui Mioc imi par corecte (mai putin acordul sau cu intentia AUR de a-l suspenda pe Presedinte).
    2. E posibil ca liderul Simion sa fie un baiat corect, cinstit, nu exclud asta, dar am impresia ca in jurul lui s-au aciuat o serie de indivizi stranii. Aud ca in unele judete pe listele de candidati au aparut intregi familii pe aceeasi lista, in unele cazuri chiar interlopi.
    3. Un aspect curios: programul lor e scris intr-un limbaj elevat. Nu vad insa pe nimeni de acolo in stare sa posede un astfel de limbaj. Deci, cine e totusi in spatele lui?

    1. Păi Sorin Lavric, de pildă, care are mai multe cărți scoase la Humanitas. e capabil de limbaj elevat. Nu i-am citit cărțile, dar faptul că le-a publicat arată că are totuși niște capacități intelectuale.

  2. krudus Says:
    iunie 16, 2010 at 8:26 am
    Imi „place” ca-l promovati pe jegosul de Simion si gasca lui.
    E clar ca va plac bulangii, d-le Mioc !
    Mie nu imi plac, eu ii rad ca pe rahati cu orice ocazie desi nu imi face nicio placere, sincer.
    Mie imi plac oamenii care au un loc de munca ,care isi vad de familie si duc o viata decenta.
    Simion, este doar un jegos fara ocupatie, exact ca si mentorul sau, Maries Doru de profesie grevist al foamei.Si daca tot sunteti atat de apropiat de acesti indivizi, aveti idee cati ani de munca are trecuti in mod oficial in cartea de munca ,
    Doru Maries???
    Lui Maries ii platiti dvs contributia la pensie din cartile vandute?!?!
    Cine se aseamana se aduna, se spune prin popor……..iar eu, de smekerii astia m-am saturat pana peste cap.Golaniile lor sunt ieftine si ne aduc mari prejudicii de imagine.Promovati olimpicii, oamenii cinstiti nu gornistii care nu de fapt nu au nicio ocupatie onesta.

    Astia, fac de rusine „adevaratii eroi din Revolutie”.

    p.s- cititi articolul din Gandul scris de CTP, acela este un articol adevarat, nu bashinile pe care le trag unii care habar nu au ce s-a intamplat la Univesitate in acele zile.

    Răspunde

    1. Până să nu pomenești de CTP ,printre cei mai mari anti-romani botnitari (papa negru) ,in a cărui denigrare a cauzat și Mihai Eminescu un părinte erou al românilor , eram sa te cred pe cuvânt .

  3. Eu nu am nici o simpatie faţă de AUR, dar trebuie să spunem ce este corect şi ce nu. Din câte am auzit, în spatele AUR sunt, de fapt, S.e.r.v.i.c.i.i.l.e. Ca în spatele tuturor partidelor. Bineînţeles că au intrat în AUR oameni de valoare sau de bună credinţă, dar ca-ntr-o capcană. Că oamenii din AUR n-ar fi capabili de limbaj elevat [d-le T. Bucur], s-avem pardon. Păi, celălalt co-preşedinte al partidului este Claudiu Târziu, jurnalist de-o viaţă. Apoi sunt scriitori buni precum Ion Papuc sau Magda Ursache. Nu în ultimul rând, profesori universitari precum Sorin Lavric, Adrian Dinu Rachieru sau Mihail Șleahtițchi. Pe ultimii trei i-am cunoscut personal. Păi Sorin Lavric, că tot s-a discutat de el, este profesor universitar la Facultatea de Filosofie din Bucureşti, dar a absolvit şi Facultatea de Medicină. Eu nu am văzut cu ochi buni intrarea acestora în politică, tocmai pentru că politica este manipulatorie şi coruptibilă prin definiţie, dar este opţiunea lor proprie. În schimb, mi se pare penibil d-l Liiceanu să-l critice pe Sorin Lavric după ce i-a fost redactor la Humanitas. Şi mai ales Uniunea Scriitorilor, să-l dea afară după ce l-a pus director acolo. Care Uniune nici nu există din punct de vedere juridic. Eu nu am cum să ataşez aici nişte documente [nu se poate tehnic la rubrica de comentarii, doar pe e-mail eventual], dar Uniunea Scriitorilor din România condusă de Nicolae Manolescu nu are personalitate juridică, nu a fost niciodată înregistrată la Registrul de la Judecătorie, Ca atare este o instituţie fictivă. Cum gestionează ei acolo banii? Cum se poate o aşa anomalie? În România orice este posibil. Ar mai fi multe de spus, dar mă opresc aici.

  4. ” las cititorii să caute cîți morți și cîți infectați sînt acum ”
    ZERO sau orice alt numar IMAGINAR,domnule matematician-ziarist.
    george simion???
    dupa estimari quantice (ca tot ne iei dumneata la misto cu numerele ) credem ca este un implant…UCRAINIAN!!!!
    -remintim cu respect ca ucraina se bate de la egal la egal cu russia si mai are interese teritoriale prin spatiul vital romanesc!

  5. Marius Mioc cred că a văzut bine.

    AUR a fost votat de către oamenii înfuriați de măsurile imbecile ale sectei Covid.
    Interzicerea cu brutalitate a pelerinajelor și apoi toate acele acțiuni polițienești contra unor oameni care nu ar fi făcut nimic altceva decât cei care merg la cumpărături, a dus la acumularea de frustrări caracteristice acelora supuși nedreptății. Măsurile idioate și nedrepte duc întotdeauna la ostilizare.

    Azi suntem în 16 decembrie, momentul aprinderii flăcării Revoluției.

    Oamenii uită că și atunci, în 16 decembrie 1989, revolta a pornit tot de la un ACUT sentiment de nedreptate.

    Există niște limite ale suportabilității, care odată depășite determină oamenii să nu se mai SUPUNĂ.
    Degeaba îi pedepsești pentru delictul de opinie. Cenzorii par să nu priceapă că limitele acceptării au fost demult depășite. Și că puterea lor de a cenzura gândul este inferioară voinței oamenilor de a vorbi.
    Un om supărat și revoltat se manifestă împotriva statului votând acea formațiune politică ce pare a nu fi înscrisă în siajul dogmei și ”adevărurilor oficiale”.

    Sunt peste un milion de cetățeni români afectați de restricții și limitări.
    Oamenii înțeleg o necesitate, dar totul poate fi acceptat până la amenințarea propriei extincții economice. Și atunci se votează cu furie și cu revoltă. Împotriva dogmei oficiale și a pretenției statului că este depozitarul adevărurilor.

    Nu știu dacă AUR este un partid în adevăratul sens al cuvântului. Vom vedea.
    Vom afla dacă oamenii trimiși în parlament sunt la fel ca ceilalți, coruptibili și dedulciți la avantajele funcției.
    O ispită pe care o simt toți cei ajunși la miere.

    Vom trăi și vom vedea!

  6. Tot barza i-a adus si pe astia! Posibil ca GLOBALISTII sa creeze peste tot in lume o ‘opozitie credibila’ ca si plan B pentru situatia extrem de putin probabila ca nu le reuseste RESETAREA! Deci posibilitatea de a recupera puterea cu ‘fortele democratice’! Si povestea cu Trump poate avea aceasta natura, s-ar decide ca el a cistigat de fapt alegerile!

    Se mai poate si ca toata povestea, COVIDIADA/RESETAREA, sa fie un PsyOp cu o latura bordurista (crearea unei vaci de muls pentru corporatii cu vaccinurile) si o latura prin care sa se discrediteze orice idee de reformare sau eliminare a capitalismului! Deci un fel de vaccin psihologic impotriva socialismului si comunismului! Ei controleaza cimpul tactic al acestei operatiuni si-i pot imprima exact directia si coloratura pe care o doresc! Exista un precedent cu o operatiune de razboi psihologic instrumentata de CIA in Oregon la inceputul anilor ’80.

    https://bit.ly/3m4Cbps

  7. Pe mine mă fascinați ca un om care vă chinuiți de ani de zile să combateți miturile și conspirațiile revoluției, sau mai bine zis, falsificarea flagrantă a istoriei făcută de securiști, acuma credeți și promovați același stil de conspirații cu ocazia pandemiei.

    Dumneavoastră păreți victimă aceluiași stil de mentalitate paranoică pe care se bazează securiștii când vorbesc de ‘agenturi străine’, ‘turiști sovietici’, ‘iredentiști maghiari’ șamd. Același mecanism de ‘știu eu ceva ce alții nu știu’.

    Adevărul e crunt și simplu e ca la revoluție. Pandemii au mai fost și vor mai fi.

    În graba asta a fost un haos generalizat în care unii au profitat, unii au căzut victime. Nu e nici o conspirație pentru o mare resetare, apropo chiar am citit cartea aia și e penibil cum toți vorbesc de ea fără să aibă habar ce zice omul de fapt, dar în fine.

    Măștile sunt un minim necesar, iar restul măsurilor sunt un rezultat al incapacității unui guvern de a guverna. Și dacă nu era covid și era altceva, aceleași măsuri idioate se luau, pentru că astea ne sunt valorile. Nu înțeleg de ce facem legături acolo unde nu sunt. Pe timp de pace și prosperitate e ușor să ascunzi incompetența, trebuie doar să vii la guvern și să semnezi condica atunci când lucrurile merg bine, iar la sfârșit îți fac statuie. Când vin problemele atunci se vede valoarea.

    E greu ca oameni să acceptăm că suntem vulnerabili în fața naturii. E greu să acceptăm că medicina aia de miliarde de dolari nu ne poate proteja de orice oricând așa cum ne-am obișnuit. Mai ales noi în țările bogate și vaccinate unde nu mai știm de mult timp ce-i aia să ne moară copiii de boli care în Africa sunt la ordinea zilei.

    Pe această sete de conspirații s-a ridicat și acest partid, nu mă miră absolut deloc. Vedeam reclamele lor pe Facebook și erau foarte bine țintite celor ‘anti-botniță’ și ‘anti-covidioți’.

    1. Nu știu ce carte ați citit, dar nu cred că ați citit cartea corectă.
      https://mariusmioc.wordpress.com/2020/11/09/noua-mea-carte-covid-minciuna-veacului/
      Manipularea de acum e asemănătoare cu cea de la revoluție. Prin presă și televiziuni poporul e înfricoșat cu știri false, iar guvernanții profită de acest lucru ca să-și facă interesele.
      Nu știu de unde ați tras concluzia că măștile sînt necesare. Datele, nu numai din România ci și din alte țări unde s-a impus purtarea măștilor arată că la stăvilirea răspîndirii virusului măștile n-au nici un efect. Tom Woods face o analiză în acest sens cu multe grafice: https://mariusmioc.wordpress.com/2020/12/14/tom-woods-despre-secta-religioasa-covid-aceste-lucruri-la-care-ni-se-cere-sa-renuntam-afectiunea-prietenia-de-la-mai-putin-de-2-metri-distanta-intruniri-de-familie-in/
      Deci, dacă există o necesitate a măștilor, ea nu are legătură cu oprirea răspîndirii virusului, ci e vorba de alte necesități, de ordin politic, propagandistic, sociologic.
      Medicina mondială a ajuns mai interesată de miliardele de dolari decît de sănătatea oamenilor, ceea ce se vede și în contextul covid, cînd cea mai mare mortalitate la noul virus apare în țările care cheltuie miliarde de dolari pe medicină, iar țările sărace nu prea au probleme. Datele sînt publice, pe worldometers, pentru fiecare țară.

      1. Vorbiți de niște lucruri ca o poezie, toate trase la indigo din site-urile conspiraționiste de dezinformare.

        Nu e nici o manipulare, e disperare și incompetență. Dacă dvs credeți că oamenii ăștia sunt capabili de organizare la nivelul ăsta, sunteți naiv. S-au luat măsuri dure pentru că stăm în fața unui virus care nu-l interesează dacă ești bogat, dacă ești politician sau sărac, și asta i-a speriat pe elitele astea de care ziceți. Și atunci normal că au preferat să-nchidă economia și să-i bage pe oameni în sărăcie, că ei oricum se descurcă, în speranța că vor încetini răspândirea. Plus, mai ales la noi, ne-am știut în fundul gol când vine vorba de sistem medical, deci s-a acționat cu și mai mare disperare. Sunt de-acord de exemplu că măsurile au fost exagerate, cu închiderea totală a economiei. Dar asta denotă corupție și lipsă de oameni care să ia niște măsuri bune. Că să închizi tot orice prost știe, și Ceaușescu cu cele 4 clase ale lui făcea la fel probabil, ții oamenii acasă și speri să treacă. Măsuri de oameni care mai mult nu pot.

        Măștile sunt un minim necesar, dar nu suficient. Iar la cum le poartă toată lumea, e clar că sunt degeaba. Evident că depinde și tipul de mască șamd. Nu ați citat nici un studiu real, pe când sunt multe care demonstrează că măștile încetinesc răspândirea. Americanii sunt cei mai anti-mască și urlă că e inutilă, și se dau exemplu fix pe ei care n-o poartă. Noaptea minții nu altceva. Dar…faptul că nu oferă 100% protecție nu înseamnă că e inutilă. Clar că aici se arată incompetența și corupția guvernelor. Măști neconforme, achiziții la suprapreț, sincer acuma, vă așteptați la altceva? Dacă era orice altceva, tot aceeași era situația. Corelarea nu implică cauzalitate.

        Medicina mondială clar că e coruptă și interesată de bani, nu neg asta deloc. Dar iar faceți legături fix ca securiștii care leagă evenimente fără nici o legătură una cu alta. Dați exemplu țările sărace cum că ar fi OK când colo ele NU testează.

        Datele publice de pe worldometers valorează fix zero dacă nu se ia în calcul numărul testelor și calitatea lor. E normal că țările vestice care-și permit 75 eur/test PCR să apară cu mai multe infectări. Dacă nu testezi, nu ai de unde știi că ai, nu? O minimă logică, vă văd om inteligent, e păcat să cădeți pradă tocmai stilului de dezinformări pe care le combateți de atâția ani.

        Acuma, nu știu cine a zis citatul acela: „Never let a good crisis go to waste”. Clar că vor apărea tot felul de indivizi care vor profita de criză, dar asta NU înseamnă că ei au cauzat-o. Au fost în poziții din care au putut profita. Dacă chiar se știa, trebuiau toate țările să aibă stocuri de măști și să profite maxim. Nu să fugă toți cu avioane militare ca disperații în China după măști.

        A arătat doar aroganța neluării virusului în serios și faptul că mulți oameni din pozițiile alea nu sunt pregătiți pentru nimic, stau acolo pe salarii mari degeaba.

      2. Este fals ce ziceți dv. că eu n-am citat studii reale. Există studii despre lipsa de eficacitate a măștilor la oprirea infecțiilor virale încă mult înainte de a apărea acest virus nou: https://mariusmioc.wordpress.com/2020/10/19/proces-colectiv-international-pentru-pagubitii-de-masurile-covid-video/
        Pe tabelele de pe worldometers găsiți și numărul de teste făcute în fiecare țară. La nici un virus de pînă acum nu s-au făcut atîtea teste ca la ăsta. Pentru gripă, anii trecuți, nu se făceau nici a suta parte din testele care se fac azi pentru covid. Dacă s-ar fi făcut teste de virus gripal vechi în numărul care se fac acum pentru covid, cu urmărirea tuturor celor care au avut contact cu o persoană gripată, s-ar fi găsit și pentru gripă mult mai multe cazuri. Culmea, acum gripa aproape că a dispărut în toate țările care raportează probleme mari cu covidul. E doar reclasificare din pix a gripei (dar și a pneumoniei ori altor boli) în covid. #RaportăricapevremealuiCeaușescu
        E doar o superstiție că măștile ajută. Găsiți o analiză pe acest subiect: https://mariusmioc.wordpress.com/2020/12/14/tom-woods-despre-secta-religioasa-covid-aceste-lucruri-la-care-ni-se-cere-sa-renuntam-afectiunea-prietenia-de-la-mai-putin-de-2-metri-distanta-intruniri-de-familie-in/
        Pe subiectul ăsta am scris o întreagă carte, nu e loc aici pentru o discuție amplă: https://mariusmioc.wordpress.com/2020/11/09/noua-mea-carte-covid-minciuna-veacului/

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.