Problema C0vid, explicată pentru toți (video)

Cu Lucian Vâlsan de la „Freedom Alternative” (linc) am avut în 12 ianuarie 2021 o discuție despre c0vid. O prezint și cititorilor acestui blog. Am adăugat la filmarea făcută de Lucian cîteva minute de filmări explicative.

Freedom Alternative face de cîțiva ani emisiuni pe diferite teme politice, în limbile română și engleză.

Pe youtube găsiți emisiunile Freedom Alternative în română la https://www.youtube.com/c/FreedomAlternativeRO/videos și în engleză la https://www.youtube.com/c/FreedomAlternative/videos

Deasemenea emisiunile se distribuie și prin bitchute: https://www.bitchute.com/channel/freedomalternativero/ (română) și  https://www.bitchute.com/channel/freedomalternative/ (engleză) cît și pe alte canale (gab, twiter, telegram, discord).

Transcriere înregistrare:

00:20 Lucian Vîlsan: Tri, dva, adin. Bună ziua, bună seara, bună dimineața, pe oriunde ați fi și din ceva motiv încă mai aveți curaj să vă uitați la emisiunile pe care le public eu. Sîntem la Timișoara. Sînt alături de Marius Mioc, autor al lucrării „C0vid, minciuna veacului”. Cam așa arată. Și evident, o să discutăm despre hapciu 19. Marius, bine ai venit la „Alternativa Libertății”.
00:42 Marius Mioc: Bine te-am găsit.
00:43 LV: Mulțumesc că m-ai primit la tine aici. De ce c0vid? Lumea te știe pe tine ca documentarist al revoluției. Cu ce ocazie microbiologie și virusologie?
00:56 MM: Păi, cu ocazia acestei așa-zise pandemii care ne-a lovit pe toți. Că dacă nu se apuca c0vidul, sau guvernul, de fapt, să se lege de noi, îmi continuam treaba mea cu revoluția, cu care eram cunoscut și aveam publicul meu. Și deodată mă trezesc, așa pe nepusă masă, că din nimic ni se restrîng drepturile. Vin cu niște idei aberante. Și atuncea am fost forțat să văd ce dracu e cu c0vidul ăsta, de unde idioțeniile astea care au apărut?
01:35 LV: Nu vrei să stai în casă să salvezi vieți?
01:38 MM: Nu știu, eu nu cred în… Ar fi foarte frumos, cred că sîntem o țară de eroi dacă toți stăm în casă, e cel mai simplu să salvăm vieți. Apropo de revoluție, se zicea că eroi sînt ăia care au ieșit pe stradă atuncea și și-au riscat viața, nu? Și acuma erou e ăla care stă în casă. Uite cum se schimbă mentalitatea.
02:01 LV: Și teroriștii sînt cei care ies în stradă împotriva?
02:04 MM: Da, ăia sînt.
02:07 LV: Îi spui „minciuna veacului”. Titlul, bănuiesc că ales în mod intenționat pentru a provoca. Că am parcurs volumul și nu am văzut nicăieri spus, sau nici măcar sugerat, cu atît mai puțin spus explicit, că negi existența virusului. Și atunci unde e minciuna?
02:26 MM: Minciuna veacului este gravitatea acestui virus. Noi trăim într-o lume plină de viruși și de bacterii și ar trebui să ne obișnuim cu ideea asta. Oamenii care sînt ignoranți au impresia că un virus este ceva nemaipomenit. Dar noi avem miliarde de viruși în noi. Fiecare dintre noi. Chiar ăia care se spală foarte mult și se dau cu dezinfectant continuă să aibe miliarde de viruși. Pentru că așa este omul. De diferite feluri. Nici nu se cunosc toate virusurile care există. Că oamenii de știință nu cunosc, încă n-au descoperit toate virusurile care există. Așa că faptul că a fost descoperit un virus nou la Wuhan nu este nici un fel de chestie excepțională, din punctul meu de vedere. Și eu mă aștept ca eminenții virusologi din Wuhan, care au acolo unul dintre cele mai mari laboratoare de virusologie de pe această planetă, și în anii următori vor putea descoperi noi virusuri. Singura chestie, singura minciună, minciuna veacului, este că din acest virus s-a făcut un mare scandal. S-a prezentat ca o mare primejdie, din motive, zic eu, complet nemedicale, politice. S-a început cu o problemă politică pe care o avea Partidul Comunist Chinez. Respectiv la Wuhan, în 2019, au fost manifestații de stradă de protest. Vroiau să construiască un incinerator de gunoi care polua. Și lumea, nu le-a convenit să facă incinerator lîngă casa lor. Și au fost proteste masive, mult mai masive decît era obișnuit Partidul Comunist Chinez. Oameni care au ieșit pe stradă s-au luat la bătaie cu poliția, aruncau cu… Sînt și pe saitul meu și am făcut în cartea asta trimitere…
04:23 LV: Da, citez de aici: NBC News, Los Angeles Times, mari proteste în 2019 la Wuhan.
04:31 MM: Și pe youtube se găsesc, cine caută. Eu am dat în carte exact unde se poate găsi. Filmări. Cîte au scăpat, că au oprit și internetul atuncea. Partidul Comunist a încercat să cenzureze cît o putut. Dar cîteva totuși au scăpat. Și există și acuma pe youtube filmări cum lumea arunca cu obiecte contondente în polițiști. Deci a fost ceva ce Partidul Comunist Chinez nu era obișnuit să tolereze. Că așa-s ei, mai sensibili. Și pe lîngă asta mai aveau probleme și în Hong Kong, tot în 2019.
05:05 LV: Da. Spre finalul anului 2019.
05:08 MM: Au fost sute de mii de oameni, or fost niște proteste uriașe în Hong Kong.
05:15 Reportaj de la „The Guardian” cu filmări cu protestele din Hong Kong din 2019
06:04 MM: Apropo, chiar acum cîteva zile am citit că 53 de activiști prodemocratici din Hong Kong au fost arestați. Deci ei au rezolvat acuma problema și a Hong Kongului, chinejii.
06:17 LV: Și cu ocazia contact tracingului pe bază de c0vid poți găsi toate rețelele de revoluționari.
06:21 MM: Da, da. Acuma, omul dacă știe că poate fi urmărit, nici nu îndrăznește. Deci, cum să zic? Este o intimidare simplul fapt că există. Controlul populației, pe care Partidul Comunist Chinez l-a dorit, s-a realizat și în Hong Kong. În 2019, cînd fuseseră sute de mii de oameni în stradă, nu puteau îndrăzni să aresteze 50 de activiști, pentru că ieșea răscoală. Dar acuma, uite: au arestat și liniște și pace. Deci le-o ieșit figura. Și în Wuhan, iarăși este liniște. Fac petreceri fără măști, fără distanțare socială, tot așa, din vară încă făceau aceste petreceri în Wuhan. Iarăși găsiți pe internet filmările. Poate bagi cîte o secvență.
07:10 LV: Spui aici că „în trecut, pe vremea bătrînului Mao, dacă în vreo provincie lumea contesta autoritatea partidului, s-ar fi trecut la măcelărirea populației. Acum, după protestele din 2019, comuniștii chineji nu s-au apucat să măcelărească populația din Wuhan, cum ar fi fost procedura standard, ci au născocit povestea cu c0vidul. E o dovadă că tovarășii comuniști chineji au devenit mult mai omenoși față de cum erau în veacul trecut”.
07:39 MM: Da. Iată, n-au început să tragă cu mitraliere în populație, totuși…
07:44 LV: E mai omenoasă povestea cu pandemia, nu?
07:45 MM: Da, au progresat. Le-au dat la 11 milioane de locuitori, cît sînt în Wuhan, le-au dat arest la domiciliu vreo cîteva luni, dar totuși n-au început cu măcelărirea. Și acuma le-o ieșit. Le-o ieșit chestia asta. Au gîndit-o pe termen lung. Au gîndit-o foarte bine, zic eu. Apropo, dacă-ți amintești: la început, prin februarie, tot pe youtube găsești, filmările alea – domnule, pică pe stradă. Așa, stă pe stradă și pac!, pică. Cică-i c0vidul, noul virus. Ce groaznic e! Toată lumea o văzut filmările alea cum pică lumea pe stradă. Acuma c0vidul s-a răspîndit în toată lumea. De ce dracu aici în România n-o picat pe stradă așa brusc, cum apăreau în filmările alea? Zic, Partidul Comunist Chinez merită premiul Oscar pentru regie pentru ce-a făcut acolo.
08:40 LV: Dacă ne amintim, în aceeași perioadă cînd vezi Doamne cădeau oameni fără să aibă nimic, nici un simptom, acum erau, acum mureau pe stradă, tot în Wuhan vine Xi Jingping în inspecție, să vadă cum se respectă lockdownul în Wuhan, și se aud de la ferestre oamenii, cetățenii chineji obișnuiți care urlă că totul e o minciună, că e fals.
09:02 MM: Exact.
09:04 LV: Filmările alea încă există, ziarul „The Guardian” încă le distribuie. Dar firește filmările oficiale ale partidului au dispărut instant, deși inițial au fost transmise în direct. Și după aia au dispărut instant, nu se mai discută despre asta. Și atunci ne întrebam cu toții la ce se referă cei din Wuhan cînd spun că totul e o minciună. Și tu vii și spui că și ei la fel se refereau nu la faptul că virusul nu există, ci că toată mascarada din jurul său…
09:29 Reportaj de la „The Guardian” cu oameni din Wuhan care strigă de la balcoane că totul e o minciună, în timpul vizitei în oraș a viceprimministrei chineze Sun Chunlan.
10:25 MM: Ei și-au dat seama, dar sigur că acuma s-au cumințit și nu mai îndrăznesc să spună public. În China nu se spune că Partidul Comunist a mințit, se spune public că Partidul Comunist a făcut o treabă extraordinară.
10:36 LV: A eradicat virusul.
10:37 MM: Că a eradicat virusul. Iată, dacă te uiți pe worldometers, în China aveau 3 morți la milionul de locuitori, în timp ce Statele Unite peste 1000, în Europa…
10:46 LV: România… 800 și ceva în Italia 500 și ceva, 800 și ceva.
10:52 MM: Nu, nu. Am ajuns la 800, Italia a depășit și ea 1000 de morți. Că acuma e valul 2, care există numai aicea în țările dezvoltate, în timp ce în China acest val 2 nu mai există. Se pare că a dispărut. Deci nu mai există interesul politic, au potolit populația. Nu sînt chiar, cum să zic? Nu sînt chiar lipsiți de logică. Deci dacă și-au rezolvat problema, nu mai continuă. Acuma, în țările astea dezvoltate, toți politicienii ăștia idioți care au preluat ce-au făcut chinejii, că s-au speriat și ei. Și ca să nu fie acuzați că nu fac nimic au copiat ce-au făcut chinejii. Acuma ei nu pot să zică: „bă, am fost niște proști și tot ce-am făcut noi și ce-am distrus economia a fost degeaba”. Și atuncea trebuie să continue cu această minciună pentru ca să nu își piardă cariera politică. Deci este tot un motiv politic pentru care se continuă, diferit de cel cu care a început în China. În China s-a rezolvat, și Partidul Comunist Chinez nu este așa dependent de votul popular. Așa că-și poate permite, pur și simplu dictează: noul adevăr este că noi am rezolvat problema…
12:07 LV: Virusul poate dispărea prin decret.
12:08 MM: și nimeni nu crîcnește acolo. Deci toată lumea e de acord și poate unii, nu știu, chiar cred. Că văd pe youtube, mai m-am băgat cu comentarii la filmările astea cu petreceri în Wuhan fără distanțare și văd acolo cetățeni care se pare că sînt din China, nu știi pe youtube cine e, dar așa se prezintă și probabil că așa și este, și se laudă că „noi sîntem, stăm foarte bine”. Da, stau bine.
12:43 LV: Ce-i mai rău e că sînt o mulțime de cetățeni din lumea dezvoltată, din Europa sau…, care spun „uite, în China au făcut treabă bună, au stat în casă strict 2 sau 3 luni”.
12:50 MM: Da, Alt succes al Partidului Comunist Chinez este că modelul chinez devine modelul întregii lumi. Adică ei sînt admirați pentru ce au făcut. În loc, normal ar fi fost să spună toată lumea că e o demență. La început au fost cîteva glasuri, dar din momentul în care un politician a renunțat la (ideile) inițiale… Că inclusiv Iohannis la început a avut o declarație că nu-i așa de grav virusul.
13:22 LV: Da.
13:23 MM: Și chiar și Arafat.
13:24 LV: „Haideți să demitizăm puțin boala asta”, se exprima președintele.
13:27 MM: Bun. Deci iarăși îl găsiți pe filmări.
13:30 Filmare cu Iohannis spunînd: „Mai exact, mai mulți dintre ei nu au nici un fel de simptom. Mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare de tip răceală, cîțiva au simptome de tip gripă. Pînă și persoanele mai în vîrstă care au și alte probleme de sănătate au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit cîteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș într-o manieră foarte apocaliptică”.
14:09 MM: Deci o zis la început că nu e chiar așa de grav. Și Arafat a zis, și Rafila. Toți ăștia, la început au fost sceptici. Dar din momentul în care au zis „da, e grav”, și în care au luat măsurile astea de lockdown, de oprire de activități, care au însemnat pagube de miliarde, în momentul ăsta ei nu mai pot da înapoi. Pentru că nu pot recunoaște, asta este logica sistemelor democratice unde depinzi de votul poporului. Dacă recunoști că ai greșit pici de prost, ceea ce ei de fapt și sînt, și nu te mai votează lumea.
14:46 LV: Da, dar au fost alegerile. Adică următoarele alegeri sînt peste 3 ani. Consecințele sînt mai mici dacă admiți acum că ai greșit. Dacă admiteau în noiembrie, de acord cu tine, era foarte riscant, pentru că urmau alegerile în decembrie.
14:59 MM: Ei caută o ieșire din situație. Și acuma au găsit chestia asta cu vacinarea să aibe un pretext. Să zică: Uite domnule, am rezolvat problema prin vaccinare, care tot noi am făcut-o. Ceea ce este o prostie. Probabil că pînă la urmă vom ajunge natural la o imunitate de turmă. Pentru că infectarea nu este… Cît au zis? 600 sau 700 de mii s-au infectat pînă acuma. Eu sînt convins că sînt mult mai mulți, pentru că majoritatea sînt asimptomatici. Deci acest virus chiar este cum a zis Iohannis la început, că nu-i așa de grav. Și inclusiv la virușii vechi de gripă majoritatea sînt asimptomatici. Deci totdeauna noi am avut o… N-a existat această isterie cu testări la gripă anii trecuți. Hai să testăm pe fiecare, să vedem, să facem milioane de teste să vedem cine are gripă și cine nu. Și atuncea a existat în fiecare an epidemie de gripă, dar nu au fost numere foarte mari pentru că nu se testau. Pentru că majoritatea care sînt asimptomatici nu merg să se testeze. Și este foarte normal, dacă te simți bine și n-ai nimic, n-ai de ce să te duci să-și faci teste. Că așa, fiecare om are sute de viruși, sute de bacterii și conviețuiește cu ele. Dacă se apucă să-și facă teste bineînțeles că îți găsește ceva, medicul. Și a 2-a chestie: Au băgat procedura asta care este de la OMS indicație, Organizația Mondială a Sănătății: Orice mort care a fost testat pozitiv, e mort…
16:33 LV: E mort de covid.
16:34 MM: Ceea ce este o minciună uriașă. Asta este una din principalele minciuni, cu care, de fapt, se justifică toate măsurile.
16:42 LV: Uite cîți oameni mor de la boala asta, trebuie luate!
16:44 MM: Și m-am uitat, la început dădea Ministerul Sănătății în fiecare zi, fiecare mort, și descria: ce comorbidități are. Mă uit, primii morți. Au dat stare de urgență cînd n-am avut nici un mort și abia după aia au apărut morți.
17:00 LV: Încă o săptămînă mai tîrziu.
17:02 MM: Deci nu, au apărut morți și după aia, vai, au apărut morți și trebuie să luăm ceva (măsuri). Nu. Ei deja au dat stare de urgență și după aia trebuiau morți ca să justifice. Ca să nu zică că am dat stare de urgență și sînt niște idioți că n-aveți nici un motiv. Deci neapărat trebuie să apară morți. Și ce morți au găsit?
17:16 LV: Da, primii morți erau cancer de plămîni.
17:17 MM: Canceroși în stare terminală. Spunea Ministerul Sănătății, document oficial.
17:21 LV: Da, document oficial, așa este.
17:23 MM: Deci nu l-am luat de pe Sputnik, ci de pe saitul Ministerului Sănătății.
17:27 LV: Apropo de Sputnik. Scrii în carte „LARICS mă citează printre apostolii dezinformării și cere cenzurarea interviului cu profesorul Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube”. Și spui că ești citat printre apostolii dezinformării și susții narațiunea promovată de Kremlin, asta-i citat din LARICS, și apoi spui tu „îmi place că dă o listă de saituri care a preluat ștefeta de la mine, de unele nu știam nici eu. Mai zice că după numărul de abonați youtube ar trebui să am venit între 214 și 3400 de dolari lunar. Bă, de ce nu-mi vin banii”, am încheiat citatul. Ce are LARICS cu tine? LARICS este Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică.
18:09 MM: Ei sînt în slujba patriei și au această sarcină propagandistică de a susține narațiunea c0vid. Și nu numai. După mine, ei continuă să publice articole pe tema c0vid. Eu aveam canalul meu youtube cu chestii despre revoluție, care-l aveam, nu știu, 2007, 2008 începusem.
18:36 LV: da, de cel puțin 10 ani.
18:38 MM: Deci, mult, mult timp. Bun. Și cînd a început treaba cu youtube-ul (voiam să zic c0vidul), contrar profilului canalului meu, am zis, bă, trebuie să mă apuc și de chestia asta. Și ce vreau să spun? Întîi am băgat o filmare cu ceva, cum să te lupți cu coronavirusul. O teorie a unui tip, nici nu știu dacă e adevărată sau nu, că dacă dai cu aer cald pe căile respiratorii…
19:11 LV: Da, nu știu.
19:12 MM: Mă rog. Mi-au șters-o și pe aia, dar a avut foarte mare succes. Deci am avut vreo 366000 de vizualizări. Și după aia am zis, uite chiar merită subiectul ăsta. Și am dat a 2-a filmare, cu profesorul Sucharit Bhakdi, care este o somitate în microbiologie. În ciuda a ceea ce spun ăștia de la LARICS, au scris articolul ăla din „Adevărul”, spun că ei l-au căutat. Recunosc că l-au găsit la nu știu ce universitate din Germania, că există acest profesor. Deci asta recunosc, dar îl pun „specialist” între ghilimele sau ceva de felul ăsta.
19:48 LV: A fost redactorul șef al principalului jurnal de microbiologie din Germania. Vreo 10 ani, nu cîteva luni.
19:54 MM: Bineînțeles. Este o somitate.
19:55 LV: Nu este o figură marginală.
19:57 MM: Și după aia l-au căutat pe google, dar nu le-a trecut prin minte, că atît îs de idioți ăștia de la LARICS, atît sînt de profesioniști, că nu știu de google scholar, adică google academic, unde se face numai căutare printre saiturile științifice, și unde găsea sute de citări din Sucharit Bhakdi. Dacă cauți cu google normal, găsești exact chestiile astea de covid care-s cele mai recente și care probabil au acuma cele mai multe vizualizări. Deci ei cînd au căutat cu google simplu i-au găsit numai chestia asta cu covidul sau ce i-au găsit, dar cu google scholar găsea că este un profesor citat de sute de ori în lucrări științifice. Deci nu este nicidecum…
20:43 LV: …o figură marginală.
20:44 MM: Bun. Am avut 844000 de vizualizări în, nu știu, 10 zile sau cît a stat videoul pe youtube, și a fost, de fapt și este, cel mai de succes video de pe canalul meu. Și s-a șters, la intervenția acestor domni de la Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional, care au îndemnat în ziarul „Adevărul”, și a mai fost și altele, și saitul lor propriu, dar ziarul „Adevărul” e cel mai citit, și au mai fost și altele care au preluat articolul, le-a spus la cititori: faceți raport la youtube că este dezinformare acest video, să-l șteargă. Și într-adevăr, după ce a apărut articolul acesta din „Adevărul”, acest video a fost șters. Și îmi pare, cum să zic? La vremea respectivă, era încă în martie, deși de șters a fost șters în aprilie. La începutul lui aprilie s-a șters efectiv. Era la început toată dezbaterea asta, și apucase să ajungă la 800 și ceva de mii de vizualizări, și dacă era lăsat liber acest video putea schimba trendul dezbaterii în România. Pentru că era tradus în română. Deci eu am luat, videoul era vorbit în germană și cu traducere în engleză și eu l-am tradus în română. Asta a fost ce-am făcut eu. Și poate că dacă atunci la început apuca acest video, apucase destul de mult, dacă apuca să se răspîndească… Și adevărul este că youtube-ul a spus public. Și youtube, și facebook, și alte platforme, au spus public că ei vor șterge ceea ce contravine Organizației Mondiale a Sănătății.
22:23 LV: Dar între timp policy-ul cu pricina pe youtube a fost abolit. Deci atuncea a fost așa cum spui tu, și într-adevăr, orice chestie despre cov-19 dispărea foarte repede. După aia a apărut, la fiecare upload, spun din perspectiva omului care publică pe youtube în mod frecvent, cînd cereai monetizare trebuia să menționezi explicit dacă ai chestii cotroversate legate de c0vid-19, caz în care îți tăia monetizarea din start, iar dacă mințeai îți ștergea clipul cu totul. Dacă nu mințeai și erai onest că domnule, da, eu postez c0vid-19, nu te monetiza dar ți-l lăsa în pace. Iar de 4 luni încoace nu mai există deloc policy-ul ăla.
23:01 MM: Nu, nu. Te înșeli. Mie mi s-au șters, deci după acela, acele 2 videouri care au fost cu cele mai multe vizualizări pe canalul meu le-au șters.
23:12 LV: Asta în aprilie. Așa este.
23:14 MM: În aprilie, dar după aia mi-au șters în continuare videouri. Eu acuma nici nu mai îndrăznesc, pentru că am 2 strke-uri la youtube și la al 3-lea îmi șterge complet canalul. Așa că eu acuma de cîtva timp nu mai încarc pe canalul meu youtube nici un fel de video cu c0vidul, pentru ca să nu-mi șteargă tot canalul cu munca mea de 12 ani, sau de cît am.
23:39 LV: Da, că ai multe clipuri despre revoluție.
23:40 MM: Deci eu aștept să-mi expire strike-urile, că atuncea poate mai îndrăznesc să mai pun. Dar mi-au șters, trebuie să mă uit. Am aici leptopul și mă pot uita și-ți pot arăta pe youtube, nu știu dacă merge, și statisticile, și strike-urile. Și am 12 videouri pe care mi le-a șters youtube-ul, cu c0vidul. Înainte, în ceilalți 12 ani mai șterseseră cîteva videouri despre revoluție pe motive de drepturi de autor. Am avut probleme cu Televiziunea Română, că băgam, am fost primul care a distribuit în mod masiv din filmările Televiziunii Române din decembrie 1989. Am avut, tot de pe youtube [de fapt, nu de pe youtube, dar de pe internet], era unul care a avut un loc unde puteai descărca un film de 4 ore. Eu l-am tăiat în bucățele. 5 minute – Brateș, apa otrăvită, 5 minute – Iliescu, nu știu ce zice. Și atuncea mult mai multă lume s-a uitat să vadă o chestie de 5 minute care e exact pe un subiect clar, decît să descarce un film de 4 ore care… Mă rog, oamenii n-au neapărat timp să vadă 4 ore. În 12 ani am avut probleme cu Televiziunea Română care cumva le-am rezolvat. Am avut o corespondență cu ei după aia. Ce vreau să spun: Canalul meu n-a fost monetizat niciodată. Deși LARICS a zis că eu cîștig nu știu cîți bani, și teoretic după numărul de vizualizări, într-adevăr, m-am uitat, aș putea să cer monetizarea canalului, dar eu niciodată nu l-am monetizat. Și inclusiv cu Televiziunea Română, cumva ei monetizează pentru mine. Deci youtube are această funcțiune. Face copyright.
25:28 LV: Da, există funcțiunea asta, într-adevăr. Dacă-i clipul meu și apare la tine pe canal, monetizez tot eu, dacă eu sînt Televiziunea Română.
25:36 MM: Exact. Și ei fac copyright claim și automat, orice monetizare intră la Televiziunea Română. Deci eu practic muncesc gratis de dragul Televiziunii Române. Ei cîștigă banii pe clipurile pe care eu le iau. Inclusiv, am dat filme în care apăream eu. Deci cu Televiziunea Română cumva am ajuns la o pace, deși mi-au șters cîteva clipuri și într-o vreme eram și cu ei speriat că o să-mi șteargă canalul. Dar cumva am ajuns la o pace, că ei monetizează clipurile mele și nu mai îmi șterge. Dar aicea cu c0vidul nu merge chestia asta.
26:15 LV: Nu. O să meargă. Bun. Să revenim la c0vid. Spre paginile 65, 66, 67 din carte ajungi la partea cu autopsiile. Cu inflația de număr de morți și imposibilitatea de a număra efectiv. Bun, și pînă la urmă cîți oameni au murit efectiv de tusea chinezească și cîți au murit mai degrabă cu tusea chinezească? Și spui aici: „scopul afișat al reglementărilor privind autopsiile îl constituie ocrotirea medicilor legiști, care s-ar putea infecta cu noul coronavirus făcînd autopsiile. Interesant însă că acest protocol a intrat în vigoare în 13 martie, cînd încă nu se anunțase în România nici un mort de c0vid-19. Abia în 22 martie apar primii 2 asemenea morți. Practic, prin acest protocol s-a pregătit manipularea cu declararea ca morți de c0vid-19 a oricărei persoane care avea întîmplător virusul în organism. Nu doar în România, ci și în alte țări s-au adoptat proceduri asemănătoare. Numai prin interzicerea atopsiilor se poate continua cu minciuna legată de numărul morților de c0vid”. Păi te superi că te face lumea putinist? Îi faci mincinoși așa direct, pe față? De ce atîta minciună? Bun, politicienii îi mai pot înțelege. Dar doctorii ce interes au?
27:34 MM: În primul rînd, doctorii sînt obligați să respecte protocolul. Dacă se publică un ordin al Ministerului Sănătății în Monitorul Oficial, ei trebuie să respecte. Și pe timpl stării de urgență, mai ales, dacă îndrăznea unul să nu respecte îl amenința cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
27:50 LV: Eu am fost amenințat de vreo 100 de ori. De fiecare dată le spun: Da, succes, du-te și mă reclamă.
27:52 MM: A, și eu am primit amenințări. E unul pe facebook care a scris, s-a lăudat că a făcut plîngere penală împotriva mea. Eu n-am primit nimic. Deci tot aștept: Ce dracu’, nu-și face datoria procuratura asta!
28:08 LV: Ba da. Rîde cu lacrimi și trece plîngerea prin șreder.
28:12 MM: Nu știu. Dar eu n-am primit nimic. Dar ăla s-a lăudat pe facebook că mi-a făcut plîngere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru ceea ce scriu eu. Și pe facebook am scris. Bun. Deci, ce voiam să zic. De la început, cînd a început treaba asta cu covidul eu am fost în legătură pe facebook. Pe unul care l-am luat este Vasile Astărăstoae, care este medic legist de specializare și a fost președintele Colegiului Medicilor și rector al Universității de Medicină din Iași. Și cînd am făcut chestia asta cu Sucharit Bhakdi, interviul, i-am semnalat și lui și l-am întrebat ce părere are. Și pe urmă și altele. Și el mi-o spus că are părere foarte bună. Deci, un specialist. Eu nu m-am luat după mine. Eu nu sînt medic, maică-mea e medic, a fost medic, acum e pensionară, are 92 de ani. Bunicii mei, amîndoi, și dinspre tată și dinspre mamă, au fost medici, dar eu nu sînt medic. Dar totuși am cunoscuți care sînt medici și mai pot să aflu cîteva chestii elementare. Că aici e vorba de chestii elementare, nu de super…
29:17 LV: Asta-i partea care enervează cel mai tare: că e vorba de chestii elementare, și apoi îți vin influencerii și-ți spun: nu ești medic, nu te pricepi.
29:27 MM: Sînt medici, cum este acest fost rector al Universității de Medicină din Iași, Vasile Astărăstoae, care a contestat isteria covid. Mie și în mesaje particulare mi-a spus că da, e în regulă și e de acord cu ceea ce fac. Chiar de la început, cînd am început, deci înainte de a apărea cartea asta. Și alții. Că am mai discutat, am mai întrebat. Dar medicii sînt intimidați. Nu uitați, la începutul pandemiei au fost medici care și-au dat demisia în semn de protest.
30:01 LV: Scrii tu în carte că adevărații medici eroi sînt cei care și-au dat demisia.
30:06 MM: Da. Eu așa-i consider.
30:07 LV: De ce?
30:08 MM: Deci eu consider că și-au dat demisia pentru că au văzut că este o idioțenie ce li se  pretinde, ca să declare că covidul este prioritatea sistemlui medical din România. Și atuncea, în semn de protest și-au dat demisia, ca să arate, să tragă un semn de alarmă. Și toată presa a început să-i înfiereze, că sînt niște dezertori, în situația asta gravă în care sîntem noi, ca la război, ei dezertează! Ce rușinos! Ce situație gravă aveam? Că aveam 2-3 morți care erau cu cancer în stare terminală? Asta era situație gravă? Deci o situație gravă inventată, și pe urmă cine nu acceptă narațiunea oficială, inclusiv din rîndul medicilor, este înfierat în presă. Și pe lîngă bîtă, adică înfierare în presă, amenințări cu dosare penale, apare și zăhărelul. Că imediat, Iohannis, cînd au apărut demisiile astea a venit la televizor și a zis: O să dăm 500 de euro în plus.
31:06 LV: Pe care nu i-a dat nici în ziua de astăzi.
31:08 MM: Ba, eu știu că i-a dat. I-a dat numai la cei din secții de c0vid și a existat…
31:13 LV: N-au intrat banii în cont nici acum.
31:16 MM: Nu știu.
31:17 LV: Ultima conversație. E în 12 ianuarie, dacă filmăm noi acum, pe 7 ianuarie.
31:22 MM: Bun. Eu am informații că au primit și chiar am filmări.
31:25 LV: Înseamnă că e neuniformă iarăși practica.
31:27 MM: Filmări. Dar într-adevăr, cei care sînt în spitale c0vid. Și chiar am informații, inclusiv filmare, care am pus-o și pe canalul meu youtube, nu știu dacă au șters-o sau nu. Și am pus-o și pe bitchute. Bitchute este canalul meu care l-am făcut cînd am văzut că youtube îi cenzurat, am făcut un alt canal video, pe bitchute, care o recomand ca platformă care cenzurează mai puțin.
31:47 LV: Probabil pentru clipul ăsta vor exista două versiuni – una pe bitchute, una pe youtube. Cea pe bitchute va conține mai multe montaje despre ce povestești tu, cea pe youtube o să fie mai family friendly.
31:58 MM: Nu. Am încărcat pe amîndouă canalele dar nu știu dacă pe youtube nu mi-au șters-o. Că ți-am zis, sînt 12 care mi-au șters, nu știu dacă e printre. Și acolo chiar povestește că unii doctori își căutau prin arhive să-și găsească un pacient de-al lor care după aia s-a dovedit cu c0vid ca să-și ia suplimentul salarial. Deci, nu știu ce norme au făcut.
32:21 LV: Și băț, și morcov.
32:22 MM: Da, păi asta-i tactica clasică de control a populației. Și cu bîtă, și cu zăhărel. Și au aplicat-o. La asta sînt profesioniști.
32:36 LV: Sînt profesioniști oare așa tare politicienii noștri? Că dacă erau așa de profesioniști…
32:39 MM: Profesioniști la manipulare și la a-și impune voința. Că asta a fost. Nu la a rezolva problemele din sistemul medical.
32:48 LV: Aia-i clar.
32:49 MM: Uite că n-am. Nu știu că aveam un fluturaș de-al PNL-ului în campania electorală. Zicea, realizările cu care se laudă: La rectificare am mărit bugetul sănătății cu nu știu cîte miliarde de lei. Și rezultatul? Ard oamenii de vii în spitale cum s-a întîmplat în Piatra Neamț sau sînt părăsiți. Chiar și acuma recent a arătat un pacient într-un spital, acuma, anul ăsta, că nu-l bagă nimeni în seamă și el pică pe acolo pe hol și doctorii care de altfel sînt foarte bine plătiți, că li s-au mărit salariile încă de pe vremea PSD-ului, dar acuma li s-a dat și niște sporuri de c0vid în plus, nu-i bagă în seamă. Deci ăsta-i rezultatul: au băgat miliarde în plus, dar nivelul calității asistenței medicale în România a scăzut, cu banii ăștia în plus, nu a crescut.
33:41 LV: Păi cînd subvenționezi ceva greșit ai să primești mai mult din acel ceva greșit. E economie de bază. Că sîntem la propagandă, scrii tu „guvernul liberal finanțează cu 200 milioane lei propaganda c0vid”. Și spui că sub aceste cuvinte, din OUG 63/2020, „se ascunde mituirea ziariștilor pentru a-i înhăma la propaganda guvernului. Pentru a avea accești bani, televiziunile, ziarele, saiturile internet, radiourile, vor trebui să susțină narativa guvernamentală cu privire la primejdia deosebită reprezentată de coronavirus și corectitudinea măsurilor guvernamentale. Întreaga presă trece prin greutăți financiare. Din vînzări și publicitate ziariștii cu greu își pot primi lefurile. Deci pentru orice mijloc mass-media, a primi o felie din tortul ăsta de 200 de milioane înseamnă o gură de oxigen”. N-aș spune. Adică Antena 3 o ducea foarte bine și fără bani publici. Acum o duce, e drept, și mai bine. Adică, cred că n-a fost neapărat o gură de oxigen.
34:44 MM: Ba, pentru mulți a fost. Eu am dat și lista cu toate saiturile.
34:48 LV: Se întinde pe cîteva pagini lista.
34:50 MM: Și nu e completă.
34:52 LV: Și nu e completă.
34:53 MM: Lista am luat-o de la început…
34:55 LV: De pe saitul Secretariatului General al Guvernului.
34:56 MM: … și după aia ziceau că mai dă niște timp să se mai înscrie și alții. Lista probabil că… dar am zis că n-are rost… să mai bag încă niște pagini în plus. Chiar n-are rost. Ideea e de bază. Este că
35:08 LV: Că erau foarte multe, da.
35:10 MM: Acum au venit cu un nou program pentru vaccinare.
35:12 LV: Da, da, da. Încă 40 de milioane de lei.
35:16 MM: Numai 40 de milioane? Așa de modest? Chiar au ajuns la fundul sacului! Nu știu.
35:20 LV: Nu, nu, nu. Dar uite o chestie care apare rar în presă, firește: Nu s-au consumat toți cei 200 de milioane. Au mai rămas bani și de acolo. Nu s-au cheltuit tot. Adică par multe publicații, dar cumva n-au reușit să se califice, să consume tot tortul.
35:36 MM: N-au avut dosar cu șină.
35:38 LV: N-au avut dosar cu șină, da, probabil. Ai primit deseori critici și înjurături pentru că te-ai exprimat în felul ăsta: „Guvernul finanțează propaganda c0vid”, „mituiește ziariștii”. De ce se teme lumea de cuvintele astea? Că pînă la urmă sînt corecte. Că statul dă niște bani ca să latre.
35:56 MM: Deci statul care este în budă cu banii, că asta-i realitatea, și încă nu se simte, că a luat împrumuturi și ne-a îndatorat.
36:03 LV: Pe încă 3 generații de acum încolo.
36:04 MM: Da. Totuși găsește bani nu pentru lucruri utile ci pentru această chestie ca să-și facă propagandă. Acuma, ce vreau să spun? Presa, în general, independent de acești bani de la guvern… Firmele medicale, farmaceutice, au un buget de publicitate generos. Și toate ziarele și televiziunile oricum doresc să primească, deci separat de bugetul statului, ele doresc să primească publicitate de la acestea, care sînt mari jucători pe piața publicității.
36:39 LV: Dovadă pentru asta, toate reclamele la medicamente pe care le găsim în orice calup publicitar, la orice televiziune, la orice oră din zi și din noapte.
36:45 MM: Bun. Deci chiar fără intervenția guvernului, ele oricum sînt favorabile firmelor de medicamente și nu e vorba doar de faptul că a dat 5 minute clipul publicitar al nu știu cui. Dar, dacă faci o emisiune în care spui cumva că nu e bun ce face o firmă de medicamente, ea nu te dă în judecată. Că dacă te dă în judecată trebuie să dovedească că ai mințit ca să cîștige.
37:14 LV: Că ai mințit cu bună știință.
37:16 MM: Da, da. E greu. Nu te dă în judecată, dar pur și simplu nu-ți mai dă publicitate. Deci dacă este o televiziune care face emisiuni, să zicem contra, acuma ultima modă e vaccinarea, dacă face contra vaccinării, are toate șansele să piardă publicitatea. Pe lîngă faptul că se supără guvernul, pe lîngă asta poate să piardă publicitatea, care instant poate s-o piardă, de la firmele farmaceutice. Deci este o lovitură financiară. Deci cumva, în economia de piață… asta e economia de piață, trebuie să fim conștienți. Nu trebuie neapărat să…, dar să știm clar cînd vedem ceva la televiziune sau în presă, să știm că există niște interese, că cei care dau bani pentru publicitate obțin emisiuni favorabile nu neapărat pentru cele 5 minute sau 2 minute clipul publicitar, dar în general linia editorială nu poate să vină în contradicție cu interesele. Pentru că dacă deranjează, nu mai publicitate. Foarte simplu! Mult mai eficient decît acțiunea guvernamentală, care e mai greoaie, mai cu birocrație, mai cu…
38:23 LV: Supusă controlului constituțional, mai poți da în judecată în contencios administrativ, e mai complicat.
38:29 MM: Deci este zăhărel și de la guvern acuma, cu c0vidul, după ce au luat măsurile ei trebuie să justifice, și de la firmele farmaceutice, care a fost dintotdeauna. Și în toată lumea. În toată lumea în care presa se susține din reclame. Adică cam peste tot.
38:42 LV (citește din carte): „O necesitate pentru stoparea molimei c0vid: Eliminarea tuturor stimulentelor financiare pentru această boală. Aici nu este o dispută științifică ci o dispută între grupuri de interese. În istoria omenirii sînt dese situațiile cînd nu adevărul obiectiv ci interesele au fost hotărîtoare pentru felul cum e condusă societatea. Minciuna a stat cu regele la masă deseori în istorie. Pentru ca isteria c0vid să înceteze este necesară slăbirea grupurilor în perpetuarea manipulării. Cum interesele sînt în mare parte legate de bani, tăierea posibilităților de cîștigare de bani pe fondul pandemiei este esențială”. Am încheiat citatul. Cum faci tăierea surselor?
39:25 MM: Eu chiar dau o listă de măsuri, tot acolo, în articolul ăla.
39:28 LV: Da. Anularea suplimentului de 500 de euro…
39:30 MM: Deci, fără bani în plus că lucrezi în…, fără bani pentru presă. Și dau o listă. Și în general. De exemplu, la un moment dat, dacă ții minte, la început spălau străzile cu detergent. Cică ne apără de virus. Bineînțeles, e o idioțenie. Pentru că nimeni nu stă să lingă asfaltul ca să ia virus. Dacă chiar e virusul acolo pe asfalt, cine dracu stă? O chestie complet…
40:02 LV: Am o filmare făcută de mine în timpul stării de urgență, pe 1 mai 2020. În București, unde stă un muncitor de la primărie cu furtunul cu apă cu detergent, pe loc, pur și simplu, vreo 3 minute. Se vede pe filmare, cei care se uită la noi se uită în momentul ăsta la chestia asta. Stă pe loc, pur și simplu, vizavi de Teatrul Național.
40:24 MM: Trebuie să consume niște apă.
40:26 LV: Să consume ca să?
40:27 MM: Dar bineînțeles că aici sînt interese. Deci automat firmele care vînd detergent, care fac serviciul ăsta de spălare au interesul. Deci dacă nu mai dai bani pentru tîmpenii, care sînt tîmpenii deși primarul care n-ar fi făcut asta ar fi fost criticat pe facebook de tot felul de idioți că nu-i pasă și nu ia măsuri.
40:45 LV: Oricum a fost criticată Gabi Firea chiar și așa, că nu-i pasă suficient.
40:51 MM: Cumva aici contează impresia artistică și nu ceea ce efectiv realizezi. Deci poți să iei o măsură absolut idioată, cu care consumi banul contribuabilului degeaba, dar dacă impresia artistică e că arăți că-ți pasă, că faci ceva, că ceea ce faci are rezultate, rezultatul e zero, sau rezultatul este că se consumă aiurea niște bani ai contribuabililor. Dar lumea aplaudă. Votanții, alegătorii. Și pe lîngă asta sînt firmele respective care iarăși au interese și vor susține și propagandistic dacă e nevoie. Oricine cîștigă bani din asta va susține, poate și pe facebook, poate și fără un contract cu statul. Cutare, care știe că are de cîștigat din asta, de la sine inițiativă începe pe facebook să comenteze că da, e necesară chestia asta, sau să critice (pe) cine nu ia, „uite, primarul de acolo nu vrea să spele și din cauza asta suferim noi”.
41:56 LV: Cresc cazurile. Se tușește mai mult. (citește din carte) „Sugestie de problemă pentru examenul de bacalaureat. În România s-au făcut 560000 teste pentru depistarea infectării cu c0vid, adică 29000 la milionul de locuitori. Au fost 73 morți c0vid la milionul de locuitori. În Belarus s-au făcut 714000 teste pentru depistarea infectării cu c0vid, adică 75000 teste la milionul de locuitori. Au fost 32 morți c0vid la milionul de locuitori. În România s-a stat acasă ca să se salveze vieți și s-au luat alte măsuri de prevenire a infectării. În Belarus nu s-a luat nici o măsură specială de prevenire a răspîndirii c0vid. Să se calculeze cîte vieți a salvat Klaus Iohannis prin faptul că a instituit măsurile de distanțare socială”. De ce ești așa de dur cu clasa politică românească și așa de îngăduitor cu clasa politică din Belarus?
42:45 MM: În primul rînd clasa politică românească a fost dură cu mine că a luat măsurile astea să ne țină în casă.
42:53 LV: Nu pot comenta.
42:55 MM: Deci cumva sînt în legitimă apărare. Și Lucașenco încă nu mi-a făcut nici un rău, ba chiar îl admir pentru ce a făcut în problema covid.
43:03 LV: Segmentul ăsta, „îl admir pe Lucașenco”, o să fie scos de cei de la Vice și o să facă un clip despre tine.
43:11 MM: Le dăm și lor…
43:12 LV: Le dăm și lor ceva de mîncare, dacă nu le mai ajung fondurile de la Soros Ghiorghiu care le întrețin publicația aia veceu. Spui că-l admiri pe Lucașenco, automat o să fii  etichetat ca putinist.
43:26 MM: Bielorusia este un exemplu chiar mai bun decît Suedia. În primul rînd că este în Estul Europei, ca și noi, și au aceleași condiții de viață. De fapt, și Suedia și Belarus fiind mai la nord, fiind mai frig acolo…
43:37 LV: Condițiile climatice sînt mai harsh, mai dure.
43:40 MM: Mai harsh și mai avantajoase pentru infecții respiratorii. Și faptul că Bielorusia are mai puține infecții decît România și mai puțini morți decît România arată ce idioțenii sînt toate aceste măsuri care s-au luat. Și s-au făcut teste în Bielorusia! Că unii spun că de aia, că nu se fac teste în Bielorusia.
43:55 LV: S-a testat mai mult decît România.
43:56 MM: Nu! S-au făcut! Pentru că în Bielorusia este o foarte mare influență rusească. Putin a preluat și el, deși ni se spune putiniști ăstora care contestăm…
44:06 LV: Dictatura sanitară în Rusia e chiar mai rea decît în România.
44:09 MM: S-au făcut. Acuma se face vaccinarea. Eu am avut o situație, pe facebook, cînd discut cu persoane care nu neapărat agreează părerile mele. Și zice unul: „Ha, ha, uite că tatăl antivacciniștilor, Putin, a scos un vaccin!”. Cum poți, în aceeași frază, să scrii că Putin este tatăl antivacciniștilor și în același timp să spui că el a scos un vaccin? În aceeași frază! Deci, domnule, sînt niște oameni care… Poate nu știa. Nu pot să cred că-i de bună credință un asemenea om! Deci unul poate chiar crede că Putin e, poate nu știe că în Rusia se vaccinează contra covidului, deci nu știe politica lui Putin, e dezinformat și e de bună credință. Dar cînd în aceeași frază cineva îmi spune că Putin e tatăl antivacciniștilor și în același timp a scos un vaccin și vaccinează? Cumva, „ce mai spuneți voi, putiniștilor?”, cam așa cumva.
45:15 LV: Eu îi răspund cu „putinistă e mă-ta”. Așa ne-a învățat Olavo de Carvalho, dacă mă face cineva fascist, „fascistă-i mă-ta”, cînd mă face putinist, „putinistă-i mă-ta”. E o idioțenie asta. Oricine pune la îndoială.
45:28 MM: Este propagandă. Sînt niște propagandiști care n-au nici un fel de onestitate intelectuală. Îs exact ca și ăia de pe timpul comunismului, pe care nu-i interesa absolut deloc care este adevărul ci pur și simplu recitau partitura pentru care erau plătiți.
45:51 LV: De ce carte? Pentru că în mare măsură volumul pe care-l discutăm acum e o compilație a postărilor de pe blogul tău plus cîteva, care chiar m-au amuzat, cîteva printscreenuri de pe pagina „Nostalgicii dictaturii”, cu oameni care abia așteaptă că fim împușcați.
46:10 MM: Ar trebui actualizată pagina aia. Ar trebui ținută…
46:15 LV: Ținută mai mult, da. Cu oameni, cetățeni, din păcate concetățeni ai noștri în România, care spun „să vă abuzeze polițiștii pe ăștia care încălcați regulile carantinei. Să vă calce toate serviciile pămîntului intimitatea urmărindu-vă deplasările, să faceți pușcărie, să aveți dosare penale, să vă bîntuie amintirea acestor timpuri în veacul vecilor. Că voi nu sînteți oameni!”, spune din păcate o doamnă concetățean a noastră, pentru că vrem să ieșim din casă fără țidulă.
46:40 MM: Dec toți acești oameni care vor să salveze vieți sînt plini de iubire de oameni și altruiști. Ei se sacrifică stînd în casă ca să salveze pe alții și se gîndesc la bătrînii aceia din spitale care poate ar mai trăi 3 luni în plus fără covid, da? Aceștia au așa o ură față de cei care nu le susțin părerile și le doresc pușcărie, moarte. Am dat și exemplu că cere că trebuie împușcați. Deci sînt exemple și mai dure care le găsești. Cînd era starea de urgență apărea cîte o filmare cu un polițist care bătea cîte un copil și apăreau comentarii acolo pe facebook că bine i-a făcut, că n-a stat copilul în casă sau chestii de felul ăsta. Deci apare o distrugere a relațiilor sociale sub pretextul acestui c0vid, care este foarte îngrijorătoare pentru mine.
43:37 LV: Aia e isterie în masă și psihoză. Să aplauzi poliția bătînd copii de 10 ani pentru că băteau mingea pe afară. Poate nu-i bine. Dar totuși, de ce carte? Ca să rămînă cumva…?
47:52 MM: Să rămînă. Pentru că vezi că pe internet azi este, mîine dispare. Cum mi-au dispărut filmări cu sute de mii de vizualizări, așa poate să dispară. Blogul meu, îl am pe wordpress. N-am avut probleme pe wordpress. Deocamdată wordpressul nu a trecut la cenzură. Dar, zic, nu știu. Dacă dispare și ăsta? Așa că mai bine să rămînă și ceva tipărit, mai ales că…
48:19 LV: Arderile de cărți sînt mai grele de făcut.
48:20 MM: Încă o chestie. Eu cred foarte tare că pe lîngă faptul că mi-a șters youtube-ul acele filme deranjante, cumva, și mi-a spus chiar un comentator de pe youtube-ul meu, care tot timplul e contra mea și îmi spune că mint, că există cazier cibernetic, să zic așa. Și în momentul cînd publici chestii care deranjează, poate nu să te șteargă neapărat. Ci în mod discret…
48:54 LV: Îți limitează reach-ul.
48:56 MM: …nu mai ajunge la oameni. Deci google ți-l scoate din căutări. Dar este chiar acel articol al Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional, face trimitere la un alt articol din presa internațională unde se spune că giganții tehnologici au hotărît ca în problema covid să favorizeze, deci google…
49:16 LV: Să favorizeze sursele oficiale.
49:18 MM: Sursele oficiale, și ce este contra nu e șters, dar nu apare. Apropo, chiar recomand să mai căutați și alte motoare de căutare, nu google. Că google îți dă numai ce vrea patronul google. Și alte. Și la facebook iarăși se ascunde. Și concret: Am spus, am avut acest interviu cu Sucharit Bhakdi, tradus în românește, care a avut 844000 de vizualizări în 10 zile maxim. Nu mai știu exact cîte zile a stat pe youtube. Am pus al doilea interviu cu Sucharit Bhakdi, tot tradus în românește, care a avut mult mai puține (vizualizări). Deci încă n-a fost șters, dar nu știu dacă a avut 30000 de vizualizări.
50:00 LV: Este dezrankuită, în principiu.
50:02 MM: Da, acest interviu, ori și-a schimbat… Altă explicație decît faptul că în mod discret youtube-ul, la căutări în cadrul youtube-ului, nu mai apare acel interviu, nu am. Deci cumva discret, nu s-a șters, există interviul, dar cine nu știe exact unde să-l caute mai greu ajunge la el. Pentru că nu apare în căutări, nu apare pe google, în youtube poți să faci căutări în interiorul youtubeului, probabil că nu apare. Și atunci, același Sucharit Bhakdi, după cîtva timp, de 50 de ori mai puține vizualizări. Asta-i concret.
50:42 LV: Și cum se poate asta corecta? Sau se poate corecta? Care e opinia ta?
50:46 MM: Nu știu. Eu am încercat să trec pe această nouă platformă, bitchute, dar care are mult mai puține vizualizări decît youtubeul, nefiind așa cunoscută. Aceeași filmare, dacă o pun pe youtube și pe bitchute, pe youtube are mult mai multe vizualizări.
51:01 LV: Chiar și cînd ești intenționat scăzut în vizualizări, tot e mai bine.
51:05 MM: Da. Pentru că lumea de youtube știe. De alte platforme… Se va corecta în timp prin faptul că lumea va începe să caute alte platforme. Dar deocamdată încă au un monopol foarte bun. Și google are. Eu știu că am blogul meu wordpress și acolo îmi arată cum ajunge lumea la saitul meu. Și google este de departe sursa principală. Google și facebook, asta de cînd am început să-mi fac. Mi-am făcut cont de facebook și mai pun pe facebook. Dar și pe facebook am avut probleme. Dar totuși, pe facebook dacă pun și pe grupuri și sînt activ, deci fiind activ pe facebook obțin și prin facebook niște vizualizări. Dacă n-aș fi activ probabil că n-aș obține sau mult mai puține. Și pe google fără să fiu activ obțin. Din motoarele de căutare google este de departe liderul. Din păcate.
52:01 LV: Spuneai, este probabil ultima întrebare, spuneai că ai avut probleme cu distribuția cărții. Unele librării au refuzat.
52:10 MM: Da. Uite eu pot să-ți arăt e-mail.
52:12 LV: Da. O să pui print screenurile și o să…
52:15 MM: Deși eu din 94 am scos prima mea carte, cu revoluția, și am tot scos cărți cu revoluția, și am avut…
52:23 LV: De altfel, și la finalul lucrării acesteia ai o listă impresionantă de lucrări în care ești autor, coautor. Cele mai recente, cîte 2 sau 3 în 2019. Deci nu e ca și cum te-ai apucat azi dimineață „hai să publicăm și noi ceva”.
52:38 MM: Deci eu între cei care sînt interesați de revoluție sînt oarecum cunoscut. Și citat de alte lucrări. Și am cîteva librării, că n-am avut niciodată difuzare foarte bună, pentru că eu lucrez ca PFA. Asta e o problemă că n-am difuzare bună. Și de exemplu la București aveam librăria Eminescu din București cu care colaboram de ani de zile. Cred că din 2000 colaboram cu ea. Deci de 20 de ani. Și le trimiteam cărți. Ei plăteau numai după ce se vinde, niciodată n-am cerut înainte banii ci cînd se vinde, după ce s-a vîndut să-mi plătească, își rețin comisionul lor. Am colaborat 20 de ani. Și apare această carte nouă „Covid, minciuna veacului”. Le scriu e-mail, uite a apărut acuma nouă. Dacă-i carte nouă, în mod normal o iei că e nouă și se vinde mai bine. Și adevărul e că asta se vinde acum cel mai bine din ce am scos eu, pentru că e carte nouă și e subiectul la modă. Le-am scris e-mail. Adevărul este că nu mi-au răspuns la e-mail, deci nu mi-au spus în mod clar că da.
53:44 LV: Da, ți-o primim sau nu, nu ți-o primim.
53:46 MM: Nu mi-au spus. Și atuncea pentru că eu voiam s-o distribui. O scosesem de la tipografie, ce dracu fac cu ea? O țin în beci? Vreau s-o distribui. Și le-am trimis 20 de bucăți, să aibe. Că e singura librărie din București cu care colaboram. Și după ce le trimit acest colet cu carte nouă, 20 de bucăți, care eu sînt convins că s-ar fi vîndut la București, primesc e-mail de la ei – ei își restrîng activitatea și de ce le-am trimis această carte? Ei își restrîng activitatea și vor să anuleze contractul cu mine. Și cărțile vechi cu revoluția din 1989, și alea să mi le dea înapoi. Și i-am întrebat – v-a supărat tema cărții? Nu, nu. Nu ne-a supărat, dar noi ne restrîngem activitatea. Deci așa mi-au spus. Dar ideea este că nu mai vor să țină cărțile mele și mi-au pus în vedere să le ridic toate. E o lovitură pentru mine, pentru că aveam cărțile cu revoluția acolo, de mult timp, și care se mai vindeau. Acuma în București efectiv n-am nici un fel de librărie care să-mi țină cărțile. Deși probabil că aș avea cititori și în București. Am numai în Brașov, acuma recent am trimis la Iași, că n-am avut nici la Iași și la Constanța. Asta cu covidul. Pentru revoluție mai am și în Sighetul Marmației, la Memorialul. Bun. Deci, o lovitură pentru mine, nu numai că n-au vrut s-o ia asta, dar nici alea vechi, vor să mi le dea înapoi și nu le mai vînd nici pe alea vechi. Bun. Pe lîngă asta, aici în Timișoara am o librărie, „Două Bufnițe”, cu care am colaborat, am cărți cu revoluția de mai de mult timp la ei, și cînd am venit cu asta cu covidul, nu, nu vrea s-o ia. Bine, ăștia n-au zis că celelalte mi le dau înapoi, celelalte continuă, dar asta nu.
55:39 LV: De ce crezi?
55:40 MM: Nu le place. Nu știu de ce.
55:43 LV: Librăriile la noi nu mai aparțin partidului sau statului.
55:46 MM: Nu, dar au relații cu lumea politică. Poate așteaptă unii sponsorizări sau nu știu ce, să nu supere.
55:54 LV: Să fie librăria miluită? Cum este presa miluită să fie și librăria miluită?
55:57 MM: Nu știu. Sînt simpatii, nu le place. A fost și propaganda foarte agresivă că ăștia sînt niște criminali. Mi s-a spus pe facebook că sînt un fel de criminal că eu contest c0vidul, pentru că din cauza mea mor oameni.
56:08 LV: Din cauza ta moare bunica.
56:11 MM: Mor oameni, da. Pe mine ce mă deranjează: Mama mea are 92 de ani. Și de exemplu, din cauza… Aveam o femeie care venea s-o ajute. Și cînd au dat starea de urgență, avînd și femeia aia peste 65 de ani, n-a mai putut să vină s-o ajute.
56:28 LV: Că n-avea voie să iasă din casă conform ordonanței militare.
56:30 MM: M-a deranjat foarte mult. Și acuma chiar femeia respectivă nu vine s-o ajute pentru că a fost depistată cu covid și trebuie să stea iarăși în casă că a fost depistată cu covid. Deci, din punctul meu de vedere, problema cea mai mare a celui care e depistat cu covid…
56:48 LV: Pe tine te afectează foarte personal.
56:51 MM: Și pe mama mea o afectează că nu este cine s-o ajute. Deci, problema principală pentru cine este infectat cu covid este de fapt că este obligat 14 zile să stea în casă, să nu mai iasă. Este mult mai grav decît că tușește puțin. Sau poate nici nu tușește, că unii sînt asimptomatici și nici măcar nu tușesc.
57:09 LV: Tot măsurile-s problema.
57:11 MM: Deci măsurile guvernului fac mai mult rău decît virusul. Ăsta este punctul meu de vedere. Și, ce vreau să zic: Înainte, eu sînt convins că și la virușii gripali vechi, o mulțime erau asimptomatici și nimeni n-avea treaba lor. Și chiar dacă tușește un pic, ții mîna la gură cînd tușești și te duci la serviciu. Și foarte puțini, poate 1% dintre cei care au fost infectați cu virușii gripali vechi, într-adevăr s-au simțit rău că au cerut concediu medical sau s-au dus la spital. Deci au fost chiar cazuri mai grave. Așa cred că ar trebui să fie și cu covidul. Deci ăia 1%…
57:56 LV: Care au nevoie de asistență medicală.
57:57 MM: …care au nevoie, ăia să primească, și restul nici măcar concediu medical n-ar trebui să primească din punctul meu de vedere. Deci primul lucru… Apropo, nu este în cartea asta că este ulterior. Eu în cartea asta, am lansat la începutul lui aprilie petiția „Opriți isteria covid! Încetați de îndată starea de urgență!”. Și după aia am lansat o nouă petiție, după apariția cărții, deci nu apare în cartea asta, că nu mai era stare de urgență, și am lansat o nouă petiție „Opriți isteria covid-19”, unde am făcut un program. Cum să oprim? Primul lucru: Trebuie să anulăm ordinele alea ale Ministerului Sănătății că se declară orice mort care a fost infectat cu c0vid ca fiind mort datorită c0vidului. Să se facă numai pe bază de autopsie obligatorie care dovedește că c0vidul…
58:41 LV: A fost cauza principală sau predominantă
58:43 MM: Da. Atuncea se poate declara. Deci numai chestia asta dacă s-ar…, eu zic că…
58:48 LV: S-ar aplatiza curba.
58:50 MM: S-ar aplatiza imediat. Deci, e o chestie birocratică. Schimbați procedurile medicale, schimbați ordinele Ministerului Sănătății și va dispărea pandemia! Deci pur și simplu reveniți la normal. Folosiți aceleași proceduri cum le-ați folosit pentru gripă anii trecuți. Nu mai testați aiurea. După cartea asta, o mulțime de alte chestii au apărut, care eu le-am publicat pe blogul meu mariusmioc.wordpress.com, tot pe tema covid. Aș putea scoate o a doua carte deja pe tema asta, cu cît a apărut după.
59:22 LV: Asta voiam să te întreb. Ce urmează?
59:24 MM: Nu știu. Întîi trebuie s-o vînd pe asta. Că uite că n-am difuzare. Că principala mea piedică e difuzarea. Adică nu este în librării.
59:33 LV: Adică tot cenzura.
59:34 MM: Tot cenzura, așa, mai subtilă. Bine, eu am avut cenzură și cu cărțile vechi, cu revoluția.
59:40 LV: Supărai cîte un om politic?
59:42 MM: Dau exemplu. Eu contest și narațiunea dominantă despre revoluție în România și mă duc de exemplu la rețeaua Cărturești, care bineînțeles, nici cu covidul, i-am întrebat și n-au vrut să ia. Dar nici cu revoluția nu mi-au luat înainte, cu ei nu colaboram înainte. Și mă duc la ei, le spun: Uite, am cărțile astea cu revoluția. Dacă puteți să le luați, plătiți numai după ce le vindeți. Nu, cu revoluția nu mai vrea nimeni, deja e un subiect depășit, nu luăm. Și după scurt timp văd în presă sau pe internet, văd articol: Alex Mihai Stoenescu lansează la Cărturești carte despre revoluție.
60:22 LV: De-al dracului, nu mai era…
60:24 MM: Deci dintr-odată, revoluția nu mai era, și Alex Mihai Stoenescu fiind unul dintre cei care eu consider că e un falsificator al istoriei revoluției, eram contra lui. Deci uite…
60:33 LV: Brusc e la modă.
60:35 MM: A devenit la modă subiectul. Ăla e și fost informator al securității, se știe, dar el poate să-și lanseze cartea la Cărturești. Eu nu pot, nici dacă nu cer nici un ban anterior ci numai după vînzare. În sfîrșit. Deci, asta-i situația. Ce vroiam să zic, ca să revin. Că au apărut multe chestii noi. Apropo de testele astea PCR, care înseamnă reacție polimerizată în lanț. Care nu găsește virusul. E o chestie pe care o explică un fost director științific de la Pfizer, exact firma care face acuma vaccinul. Și ce găsește? El caută o moleculă care se aseamănă cu o secvență din genomul virusului pe care o multiplică prin niște proceduri, prin niște cicluri de multiplicare ca să iasă o cantitate mai mare ca să poată fi măsurată. Din cauza asta aceste teste PCR dau niște rezultate care poate să fie marea majoritate false în momentul cînd faci testarea în masă. Și cum explică el? Unu la mînă: acea moleculă poate să provină de la un virus mort. Ai avut virusul, l-ai eliminat, ai fost asimptomatic, nici n-ai știut. Că majoritatea oamenilor care au avut covid habar n-au avut că l-au avut, a trecut prin ei ca nimic. Eu nu știu dacă am avut covid. Am avut vreo 2 perioade cînd tușeam. Dar, a fost covid? A fost altul din 100 de viruși respiratorii? Nu știu. Și acel fragment de virus mort îl poate găsi în acest test, îl amplifică și îți zice: ești pozitiv! Dar tu ai avut acum 3 luni infecția, ai scăpat de ea.
62:15 LV: Asta e argumentul instanței, curții de apel de la Lisabona.
62:19 MM: Dar e argument științific susținut de acest…
62:21 LV: Dar nu, în sensul că e recunoscut și în sensul legii în unele țări din Uniunea Europeană, Portugalia și Olanda. Care spune că testul PCR nu garantează că individul este și contagios.
62:32 MM: Și uite ce, foarte deșteaptă chestie care o face acest Michael Yeadon. Zice: Hai să zicem că numai 1% din teste sînt greșite. În momentul cînd faci test în masă…
62:46 LV: 5 milioane de teste, 10 milioane de teste, tot înseamnă 100000
62:50 MM: Cînd faci cu milioanele, înseamnă nu știu cîte cazuri. Și apar în presă: Vai, nu știu cîte cazuri de infecții. Dar acele infecții pot să vină numai din marja de eroare a testelor. Noi vorbim aicea, peste 6 la mie e zonă roșie. 1% e 10 la mie. Cum măsori 6 la mie cu un test care să zicem că ar avea 10 la mie eroare. Dar de fapt are mai mult de 10, are nu 1% ci mult mai mult de 1%. Plus că, nu uitați că laboratoarele astea care fac testele, deci lăsînd la o parte eroarea tehnică care poate apărea la teste… eu zic 1% poate să apară numai din șmecheria laboratoarelor care știu că dacă dau rezultate pozitive vor primi în continuare comenzi. Și eu zic, 99% din tehnicienii de laborator sînt corecți și nu trișează la teste, dar nu poate să existe 1% dintre ei care pot să mintă? Că dacă face un test pozitiv, după aia mai are cel puțin 2 teste de la omul respectiv ca să…?
63:54 LV: Ca să confirme negativarea.
63:55 MM: Negativarea, da, deci primește niște bani. Plus că întreține isteria din care-i vin bani. Deci 1% numai din lipsa de onestitate a celor care fac testele poate să fie.
64:09 LV: 1% e o marjă de eroare rezonabilă.
64:11 MM: Considerăm că noi românii avem 99% oameni onești, nu știu dacă avem atîta
64:17 LV: Cu maximul de indulgență. Ce urmează pentru Marius Mioc, după isteria covid? Se termină isteria covid? Ne mai ține? Cît ne mai ține?
64:24 MM: Măi, eu cred că ei caută o cale de ieșire, politicienii. Adică își dau și ei seama că nu o pot ține la infinit. Și acuma calea lor de ieșire este vaccinarea. Or băgat vacinul ăsta care este primul vacin care se aprobă, dar cu procedură de urgență și provizorie, aprobare provizorie. S-a aprobat în 9 luni sau în cît, de lucru, ceea ce nu s-a mai întîmplat pînă acuma. A fost minim 5 ani, dar în general vreo 10 ani pentru vaccin. Bineînțeles că nu se pot ști…
64:58 LV: Dacă menționezi de asta ești antivaccin.
65:00 MM: Dar nu că eu menționez. Dar a fost de exemplu Monica Pop, care-i doctoriță de meserie. A vorbit că este sceptică. N-a zis că vaccinul e prost. Zice, eu n-am de unde să știu ce va fi peste 5 ani. Și imediat a fost înfierată.
65:14 LV: E antivaccinistă, putinistă.
65:17 MM: Cristian Tudor Popescu a avut un articol foarte dur. Nu este medic dar își permite.
65:21 LV: CTP fiind ăla care avea nevoie de liniște cînd era Iliescu la putere.
65:24 MM: Da, da. Deși el nu este medic, își permite s-o ia la rost pe această doctoriță. Cum își permite ea să scrie așa ceva? Eu zic așa, ca regula degetului mare în problemele astea: Cînd auzim de morți de c0vid, împărțim la 100 cifra oficială ca să aflăm ceva apropiat de adevăr. Și cînd auzim de efecte secundare adverse ale vaccinurilor trebuie să înmulțim cu 100. Pentru că exact cum există interesul și financiar, și politic, și de la politicieni, și de la grupuri de interese private, de la toată industria farma să se întrețină isteria covid și să exagereze efectele virusului, există efectul de a mușamaliza efectele adverse ale vaccinului. Și totdeauna există o incertitudine în medicină. Deci dacă tu iei vaccinul acuma și peste 5 ani faci cancer, adevărul e că n-ai de unde să știi: ai făcut cancer datorită vaccinului sau datorită altui motiv? Ăsta-i adevărul obiectiv, Nu se poate ști. Se poate vedea doar că a crescut numărul de cancere. De fapt s-a și văzut, de exemplu autismul a crescut de 3 ori în ultimii 20 de ani, sînt date oficiale. Dar a crescut din cauza vaccinurilor, a crescut din cauza poluării?
66:40 LV: Da, a crescut. Sau supradiagnosticării? C-o diagnosticăm mai bine astăzi față de acum 20 de ani?
66:48 MM: Nu știu, Deci adevărul e că există o incertitudine și se poate manipula cu chestia asta. Și mai vine cîte un din ăsta, tu n-ai voie să vorbești, numai noi care sîntem în profesie, Plus că ăștia care vorbesc, totdeauna cei mai activi sînt cei care au interese financiare. Și cînd există o intimidare a medicilor, că există o intimidare a medicilor, nu vorbi contra, nu îndrăznesc majoritatea pentru că nu pot avea decît probleme. Deci acuma, în sistemul medical, de cînd e PNL-ul a trecut de partea pandemiei. În sistemul medical promovările se fac pe baza „Cîntării Pandemiei”. Cum era pe vremea lui Ceaușescu; Consensul științific pe vremea lui Ceaușescu era „Elena Ceaușescu este savant de renume mondial”.
67:30 LV: Savant de renume mondial.
67:32 MM: Și ăsta era consensul, Nimeni între oameni. Nu erau toți proști care spuneau chestia asta. Erau unii care spuneau și erau alții care preferau să tacă. Dar să vină vreunul să spună „nu”, nu exista. Așa și cu covidul. Sînt foarte mulți care nu spun că covidul este așa de grav dar preferă să tacă. Pentru că au numai probleme dacă spun. Începînd cu înfierarea în presă, cum a pățit, începînd cu medicii care și-au dat demisia în masă și cu Monica Pop care a comentat împotriva vacinului și cu chestii disciplinare. Sînt cîțiva care vorbesc mai activ. Deci Vasile Astărăstoae, doctorul ăsta de care v-am spus, care a fost o personalitate.
68:11 LV: La precedenta pandemie Vasile Astărăstoae era în locul lui Arafat, cumva, astăzi.
68:17 MM: Deci președintele Colegiului Medicilor.
68:21 LV: Motivul pentru care în 2009 nu am stat în casă e pentru că a contat cuvîntul lui Astărăstoae.
68:25 MM: Exact. Da, da, da. Deci în 2009 a fost gripa porcină.
68:30 LV: Gripa H1N1, da.
68:31 MM: Exact. Și existau aceleași grupe de interese care făceau
68:34: LV: Aceleași recomandări ca astăzi.
68:36 MM: Aceleași recomandări. Și în România nu s-a făcut nici vaccinare și nici nu s-au luat măsuri din astea, pentru că atunci s-a opus Vasile Astărăstoae. După aia i s-a făcut un dosar penal și a fost trimis în judecată pentru diferite chestii pentru care a fost achitat după nu știu cîți ani, dar… Acuma nu știu ce să zic, că nu am studiat acel dosar, dar mai este și metoda asta de intimidare a celor incomozi. Îi faci dosar penal. După aia, chiar dacă e achitat după nu știu cîți ani, i-ai scos din joc.
69:04 LV: Dar oricum deja populația, opinia publică știe că ăla-i penal. Că nu mai întreabă nimeni și finalul.
69:12 MM: Mai este Răzvan Constantinescu din Iași, tot din Iași, care comentează pe pagina lui de facebook.
69:18 LV: Cam mulți dizidenți din Iași. Dar nu-s cumva moldovenii problema de nu țin ei cu „Cîntarea Pandemiei”? De ce așa de mulți?
69:25 MM: Nu știu. Poate e efectul Astărăstoae, că Astărăstoe e din Iași și…
69:29 LV: Și mai toți au fost discipoli de-ai lui.
69:31 MM: Acolo a fost rectorul de la…
69:34 LV: De la UMF.
69:35 MM: Eu cred că sînt și din altă parte dar nu vorbesc. Acuma acolo au apucat să vorbească.
69:41 LV: Da, dar nu e cumva o coincidență? Răzvan Constantinescu este, cred că în ALDE, mă rog, Pro România. Astărăstoae era tradițional apropiat de PSD…
69:51 MM: Nu, tot de ALDE cred că a fost apropiat Astărăstoae.
69:54 LV: E, parcă ar fi diferență mare între PSD și ALDE.
69:56 MM: Mă, uite, la pandemie a fost. La pandemie, să știi că după ce inițial, după ce inițial și ALDE a votat starea de urgență, cînd a fost de prelungirea ei n-a mai fost de acord și cînd a fost de stare de alertă iar n-am mai fost de acord. Chiar am apreciat chestia asta de la ALDE. Și de la Pro România, la un moment dat au fost contra. Că un pic au făcut dizidență pe tema asta.
69:21 LV: Nu i-a ajutat ca să intre în parlament.
69:23 MM: Nu i-a ajutat. Da. Oricum ei erau pe lista dușmanilor poporului.
69:28 LV: Da, dar vezi, în locul lor a intrat un dușman al poporului și mai mare. Acuma lumea e speriată de AUR că nu poartă mască și tușește în parlament.
70:35 MM: Și culmea este că de fapt George Simion a apărut pe hotnews și a spus că pe el l-a deranjat cînd la mitingul AUR cumva s-a strigat contra măștilor.
70:47 LV: Da, dar l-a deranjat după alegeri, că înainte voturile erau tare bune.
70:51 MM: da. Deci nici acolo nu este foarte clar în partidul ăsta. Adevărul e că lumea este intimidată, manipulată și politicienii evită… Da, în sfîrșit. Dar este un tînăr de viitor, George SImion, care poate totuși să fie dus pe calea cea bună. Pentru că el personal nu și-a mînjit mîinile cu povestea covid. Nu știu ce ar fi fost dacă ar fi fost el la putere. Dar n-a fost și atuncea norocul ăsta este că n-are interese personale și sînt în partidul lui ceva oameni cu scaun la cap.
71:26 LV: De unde poate cumpăra lumea „Covid, minciuna veacului”?
71:31 MM: „Covid, minciuna veacului”, aici în Timișoara la librăria Esotera, la Brașov la firma Libris, la Constanța la Prăvălia cu Cărți și la Iași la Sedcom Libris care are mai multe librării, Junimea și nu mai știu ce librării mai are prin Iași. Și de la mine se poate comanda, pe saitul meu mariusmioc.wordpress.com am o pagină cu cărți de vînzare, unde am nu  numai asta, am și cărțile cu revoluția care le vînd, și poate să fie comandat și de la mine, dau și în format electronic.
72:03 LV: Am înțeles. Marius, îți mulțumesc foarte mult pentru acest interviu și o să filmăm mai tîrziu în aceeași zi și ceva despre revoluție. Deocamdată mulțumesc foarte mult pentru prezdența la Freedom Alternative.

Mai citește alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

10 gânduri despre „Problema C0vid, explicată pentru toți (video)

  1. Buna ziua,

    Ce ati rezolvat pina la urma cu contestarea amenzilor primite de la Jandarmerie (vedeti postarea dvs din 3 decembrie 2020) plus cererea de expertiza judiciara privind portul mastilor „de protectie” in aer liber ? Au trecut doua luni de atunci… Ati reusit sa obtineti macar anularea amenzilor?

    Numai bine.

    1. „Nici măcar n-a început procesul”
      -vezi art.15 alin 2 din Constitutie:
      „(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile.”,
      -explicati instantei ca mai aveti de asteptat pana expira „starea de alerta”,nu depinde de dvs. dar e litera de lege,masura TEMPORARA este prevazuta de aceeasi L55/2020 si prin urmare sa va acorde un termen in amanare pana cand le veti cere sa va judece….mai trebuie sa bagati ceva balarii dar va veti descurca!

  2. „problema covid”,pe scurt:
    -robinetu de la bideul oval,prezidentu hamericam a decretat ca „virus chinezesc” e expresie rasista;
    nu,nu e rasista expresia,e foarte nimerita:china e o tzara,nu contzine numai 1 rasa,vezi rwanda.
    (noi suntem cu „hutu” pentru ca nu ne place cum suna „tutzi”;ghici cine a „suferit”).
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    MASCA CHINEZEASCA!MASCA CHINEZEASCA!
    -ne-au mai pacali odata:
    IUGOSLAVIA A FOST JIHADIZATA,atacata de ISLAMISTI!
    slobodan milosevic-EROU!

  3. evident,avem de-a face cu alta capcana:
    cica daca nu vb. de „rasa” atunci sigur vorbim de „etnie”
    -nu,teoria lu maxtor e ca pe pamant exista cam 7’000’000’000 de INDIVIZI,”rase” sau „etnii”!
    nu-l bagati asa ushor pa maxtor in aceeasi oala cu toti jegosii,fie ei rudele voatre!
    mai ales nu cu china,acolo toate femeile au avortat cel putin odata,fortat sau in spiritul lor comunist;niciunul nu te lasa sa crezi in D-zeu.

  4. in Romania
    cea mai sinistra forma de „exploatare politica” a unei false stari de fapt,
    a unei inexistente urgente epidemiologice:

    GALERIE FOTO. Gabriela Firea a venit cu halat și mască … – Digi24

    29 ian. 2020 · Gabriela Firea a venit cu halat și mască de protecție la primărie.
    Spune că se protejează de „virușii guvernamentali”.

    -e o satana in carne si oase
    (mai mult oase,praful si pulberea!)
    care pescuieste numai in ape tulburi;
    fosta „om de tembeliziune” are tendinte morbide,
    de necrofilie, de eutanasie, de pompe funebre/funeste,
    este „cioclu apocaliptic” cf. cristoiu

    ultima dezvoltare a teoriei darwiniste materialist dialectica
    e adusa de un studiu recent
    cica modelul evolutionist se aplica numai parazitilor:
    -nu va lasati inselati,
    parazitismul are limite,
    lichele gen Firea, alrahatu,klaunus
    sint diavoli impielitzati,satane ambulate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.