Jocul propagandistic dublu al comuniştilor din Republica Moldova (video)

Procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Gurbulea, a declarat că nimeni nu acuză România de organizarea protestelor de la Chişinău. „România, ca stat, nu a participat la protestele din 7 aprilie”, citează agenţia moldovenească de presă Interlic afirmaţiile lui Gurbulea. Vezi şi înregistrarea video a acestei declaraţii:

În ciuda acestei afirmaţii oficiale, ziarul „Comunist” din 24 iulie 2009 (ulterior declaraţiei lui Gurbulea), editat de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, publică un articol în care reproduce spusele politologului rus Mihail Deleaghin, conform cărora în organizarea puciului din Moldova au participat hoţi în lege, oligarhi şi serviciile speciale române. Aceste servicii speciale româneşti ar fi acţionat „independent de stat şi nu au raportat conducerii”.

Deci, puterea comunistă din Republica Moldova are un discurs dublu. Pentru îmbunătăţirea imaginii externe, dau declaraţii prin care pretind că nimeni nu acuză România, dar continuă în rîndul populaţiei moldoveneşti propaganda conform căreia România este implicată în protestele anticomuniste din aprilie.

Reamintesc că printre sutele de persoane arestate de guvernarea comunistă pentru participare la protestele din aprilie, a fost un singur cetăţean originar din România – Jonathan Jerusalym Nethanyahu (care are şi cetăţenie americană). Faptul că la acele demonstraţii s-au purtat steaguri româneşti exprimă opiniile politice ale unei părţi a cetăţenilor Republicii Moldova şi nu o instigare a „agenturilor străine”. Guvernarea comunistă cunoaşte lipsa oricăror dovezi despre implicarea României dar continuă să întreţină confuzie în rîndul populaţiei basarabene, în scop electoral.

Mai citeşte:
Un gest simbolic înfierat pe amîndouă malurile Prutului: arborarea steagului românesc la Chişinău
1990 – Tricolorul românesc înălţat cu mîndrie la Chişinău. 2009 – Înălţarea tricolorului românesc considerată diversiune rusească

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.