Nici un timişorean sau bucureştean în noua Comisie Parlamentară a Revoluţionarilor

În 21 decembrie 2012 s-a adoptat noua componenţă a Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor (linc). Vor face parte din comisie, în această legislatură (2012-2016):

1. Coca Laurenţiu Florian, senator PSD Vîlcea
2. Roşca Mircea, deputat PNL Prahova
3. Paşca Liviu-Titus, senator PNL Maramureş
4. Gudu Vasile, deputat PDL Tulcea
5. Popa Nicolae-Vlad, senator PDL Braşov
6. Sefer Cristian George, deputat PP-DD Mureş
7. Ioniţă Dan-Aurel, senator PP-DD Prahova
8. Firczak Gheorghe, deputat Uniunea Rutenilor (ales la nivel naţional ca deputat al minorităţii; e din judeţul Hunedoara)

Coca Laurenţiu Florian şi Firczak Gheorghe au făcut parte din comisie şi în legislatura trecută.

De remarcat că majoritatea membrilor comisiei reprezintă localităţi neimportante în istoria revoluţiei din 1989. Timişoara, Bucureştiul, Clujul – oraşele în care au fost principalele vărsări de sînge înainte de fuga lui Ceauşescu – sînt nereprezentate în comisie. Dar bine că-i reprezentată Prahova cu 2 parlamentari, Hunedoara, Vîlcea, Maramureşul şi Tulcea. Braşovul – oraş care a avut mulţi morţi în revoluţie, dar toţi după fuga lui Ceauşescu, are un reprezentant în CPRD. Tîrgu Mureş este singurul oraş cu morţi ai revoluţiei înainte de fuga lui Ceauşescu care va fi reprezentat în CPRD.

Am remarcat printre membrii comisiei ca posesori de certificate de revoluţionar pe Sefer Cristian George (remarcat LRM-S 00572). Şi soră-sa, Sefer Carmen, are certificat de luptător remarcat în revoluţie (LRM-S 01671). Tot certificat de luptător remarcat are şi veteranul comisiei Gheorghe Firczak (LRM-F 00023).

În fosta CPRD (linc) existau 2 timişoreni (Marius Dugulescu – PDL şi Nicolae Mircovici – Uniunea Bulgară), 1 bucureştean (Daniel Budurescu), 1 braşovean, 1 mureşean, 2 vîlceni, 1 hunedorean, 1 gorjean, 1 gălăţean şi 1 reprezentant al diasporei.

7 gânduri despre „Nici un timişorean sau bucureştean în noua Comisie Parlamentară a Revoluţionarilor

  1. ce va sperie FRONTUL DEMOCRAT ROMAN A FOST CONCEPUT DE UN PRAHOVEAN IAR PUNEREA IN PRACTICA A DAT ROADE DE LA TIMISOARA, NE RECUNOASTEREA FRONTULUI DEMOCRAT ROMAN DUCE LA NEBAGARE IN SEAMA , FACETI PUBLIC SI NU NUMAI PRIN COMENTARII PE INTERNET DESPRE FRONTUL DEMOCRAT ROMAN , DE CE TINETI ASCUNS . ASTEPT SINT FRONTUL DEMOCRAT ROMAN 0720175140 , CASETA DE LA PLOIESTI POATE DEZVALUI ADEVARUL CE FACI MIOC … SCRI CARTIII.

  2. De ce nu spuneti oamenilor adevarul despre contrarevolutia romana (aproape) in direct…episodul Timisoara a fost revolutie, Bucuresti un pic revolutie si multa contrarevolutie. Nu vreti sa recunoasteti (va e teama?), contrarevolutia comunistoido-fanariotarda a invins. Cum vreti sa faca o comisie a Revolutiei?

  3. Citeva mentiuni: eu sunt totusi bucurestean si am fost participant la Revolutie (fara certificat). Din cite stiu, Sefer este bucurestean si a fost la Revolutie in 21 decembrie in Bucuresti. Nu-i cunosc dosarul, nici al lui si nici al sorei lui.

  4. raymond luca nu a facut nimic ptr. luptatorii rev. Romane, vreau sa stiu cum isi justifica salariul, sofer, beneficiile de care a avut parte pe spatele revolutionarilor care sunt disperati, ar trebui sa va fie rusine, rusine, rusine

    1. Stimata doamna,

      Cu siguranta ca la randul meu sunt destul de nemultumit de ce si cat am realizat in mandatul de senator, presedinte CPRD’89. Dar ca nu as fi facut chiar nimic, asta este o exagerare lipsita de temei. Unii ar putea spune ca am facut destule, bune, sau rele, depinde din ce unghi privesti. De exemplu, gazda acestui blog a fost in mai multe randuri nemultumit de activitatea mea. Uneori i-am dat dreptate, alteori nu. In aproape 4 ani de mandat ca presedinte CPRD’89 afli multe, vezi multe si cateodata mai si rezolvi cate ceva. Eu imi imput destule. N-am sa le mentionez acum. Poate cu alt prilej, sau cel mai sigur, niciodata.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.