Procesul cu Gelu Voican: A 3-a cerere de recuzare a judecătorului Ionel Radu

Ieri 8 mai a avut loc o nouă şedinţă de judecată în procesul cu Gelu Voican Voiculescu şi CNSAS. La sediul Curţii de Apel Bucureşti, la început poliţiştii nici n-au vrut să mă lase să intru. Eram îmbrăcat în pantaloni scurţi pînă la genunchi şi sandale, şi au spus că n-am ţinută corespunzătoare. I-am convins pînă la urmă explicîndu-le că sînt venit din provincie şi arătîndu-le citaţia.

La proces Gelu Voican Voiculescu a cerut întîi despărţirea procesului început de mine de procesul început de Gregorian Bivolaru (care au fost anterior conexate – linc, avînd acelaşi subiect). Ca motivaţie, pîrîtul a pretins că doar cererea mea „îndeplineşte condiţiile legale de formă şi fond pentru a fi în stare legală de judecată, în vreme ce caracterul legal şi legitim al celeilalte contestaţii face obiectul plîngerii penale pentru motivele cunoscute”. E vorba de plîngerea penală depusă de Gelu Voican Voiculescu împotriva avocatei lui Bivolaru, Mihaela Cristina Mîţu, pe motiv că ar fi falsificat contractul avocaţial pe baza căruia se prezintă în instanţă. (Bivolaru, fiind urmărit penal şi cu azil politic în Suedia, nu se poate prezenta personal ca să certifice că a încheiat contractul cu avocata Mîţu, care îl reprezintă de altfel într-o mulţime de alte procese). Respectiva plîngere penală a fost pretextul sub care Gelu Voiculescu ceruse suspendarea procesului, cerere respinsă de judecător pe motiv că, din datele primite de la parchet, nu reiese că s-a început urmărirea penală, ci că dosarul e doar în faza actelor premergătoare urmăririi penale. Prin cererea de despărţire pîrîtul pretinde să arate că toate cererile sale nu au urmărit tărăgănarea cauzei ci apărarea drepturilor sale legitime.

Cererea de despărţire a proceselor a fost respinsă, iar Voican Voiculescu a cerut iar suspendarea judecării cauzei, pe motiv că s-ar fi început urmărirea penală a avocatei Mîţu. Aceasta a spus că e o dezinformare, plîngerea de la Parchet este tot în faza actelor premergătoare. De altfel nu am văzut la dosar nici un document care să dovedească că urmărirea penală a avocatei lui Bivolaru ar fi început. Judecătorul a respins şi cererea de suspendare (care avea aceeaşi motivaţie cu cererea de suspendare anterioară asupra căreia deja se pronunţase, motiv pentru care GVV depusese precedenta cerere de recuzare a judecătorului – linc). Atunci GVV a cerut din nou recuzarea judecătorului. Practic noua cerere de recuzare (a 3-a împotriva aceluiaşi judecător) are exact aceeaşi motivaţie ca şi cererea de recuzare anterioară care a fost respinsă – anume faptul că judecătorul a refuzat să suspende procesul pînă la finalizarea plîngerii penale. Din cîte-mi spunea avocata Mîţu, judecătorii care vor judeca recuzarea ar putea să-l amendeze pe GVV pentru abuz de drepturi procesuale. Numai dacă vor considera necesar, desigur.

Vezi evoluţiile anterioare în procesul cu Gelu Voican Voiculescu şi CNSAS:
Yoghinul Gregorian Bivolaru, descris pentru Securitate de Gelu Voican Voiculescu
Decizia CNSAS legată de Gelu Voican Voiculescu, atacată în instanţă din 2 părţi diferite
Evenimentul Zilei relatează despre contestarea în justiţie a adeverinţei CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu
Urmările pe care le-au avut turnătoriile lui Gelu Voican Voiculescu
Procesul cu CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu – amînat pentru 1 martie
Dosarul Gregorian Bivolaru contra CNSAS a fost conexat la dosarul Marius Mioc contra CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu
Apărarea lui Gelu Voican (1). Lipsa calităţii procesuale active a lui Marius Mioc
Apărarea lui Gelu Voican (2). Lipsa calităţii procesuale pasive a lui Gelu Voican
Apărarea lui Gelu Voican (3). Lipsa calităţii de reprezentant a lui Bivolaru a avocatei Mîţu şi lipsa discernămîntului lui Gregorian Bivolaru
Apărarea lui Gelu Voican (4). Fondul chestiunii
Instanţa a rămas în pronunţare pe excepţii
Instanţa a respins excepţiile şi se va trece la judecarea fondului
Gelu Voican Voiculescu recuză judecătorul la procesul cu CNSAS. Procesul celor 748000 euro – amînat pe 21 noiembrie
Scor 6-0. Cererea de recuzare depusă de Gelu Voican Voiculescu a fost respinsă
Motivarea respingerii excepţiilor ridicate de Voican Voiculescu
Cererea de recuzare şi respingerea ei
Gelu Voican declară fals contractul avocaţial a lui Gregorian Bivolaru, obţinînd astfel o nouă amînare a procesului său
Cererea de înscriere în fals depusă de Gelu Voican Voiculescu – respinsă. Deasemeni, respinsă cererea mea pentru prezentarea restului filelor de la dosarul lui Gelu Voican
Gelu Voican Voiculescu cere suspendarea procesului legat de colaborarea cu securitatea. CNSAS refuză să-mi dea acces la dosarul original a lui GVV
Cererea de suspendare respinsă. Voican Voiculescu a depus o nouă cerere de recuzare
A 2-a cerere de recuzare depusă de Gelu Voican Voiculescu – respinsă. Ce alte procese a mai avut GVV

Mai citeşte, din dosarul de la CNSAS a lui Gelu Voican Voiculescu:
Gelu “748000 de euro” Voican: “Despre faptul că falsific deconturile, în afară de şeful meu, mai cunoşteau majoritatea colegilor mei”
“Inculpatul Voiculescu Gelu Voican a dat dovadă de sinceritate în timpul urmăririi penale”
Analiză a Securităţii: “Voiculescu Gelu solicită sarcini pe linie SLOMR, menţionînd pe un ton de reproş că dacă nu-l folosim cîndva se va retrage undeva la ţară şi va creşte păsări”
Gelu Voican Voiculescu, chemat la securitate pentru un presupus plan de părăsire a ţării: “Contactul avut m-a îmbogăţit în viziunea mea asupra unor realităţi sociale, resimţind că realmente există preocuparea de a se veghea asupra destinelor oamenilor”
Gelu Voican Voiculescu, amintiri despre un cetăţean dominican
Securitatea, bănuitoare faţă de Gelu Voican Voiculescu
Istoria lui Gregorian Bivolaru “în toată intimitatea devenirii sale existenţiale”, scrisă pentru securitate de Gelu Voican Voiculescu
Gelu Voican explică securităţii: Gregorian Bivolaru e greu recuperabil prin reeducare. Numai un stagiu militar dur, făcut anume pentru a-l frînge, cu toate asprimile cîmpului de instrucţie la infanterie, l-ar putea lecui
Gelu Voican despre persoana care i-a adăpostit cărţi şi xeroxuri: “Discutînd pe marginea unor aspecte social-economice din ţară sau de ordin cultural, am reţinut că făcea unele aprecieri care puteau fi interpretate ca negative”
Paul Goma, în dosarul CNSAS a lui Gelu Voican Voiculescu
Securitatea despre Gelu Voican Voiculescu: “Se confirmă pe a treia linie că a deconspirat legătura cu organele de securitate”
Departamentul juridic al CNSAS a cerut declararea lui Gelu Voican Voiculescu drept colaborator al securităţii
Nota de constatare a CNSAS în cazul Gelu Voican Voiculescu
Raport al securităţii despre Gregorian Bivolaru

Alte articole despre Gelu Voican Voiculescu:
De aniversarea revoluţiei, Gelu Voican ne serveşte minciuni proaspete
Agenda Zilei: Un ziar care refuză să dea dezminţiri (între timp ziarul respectiv a dispărut de pe piaţă)
Gelu Voican Voiculescu: Gîndul meu se îndreaptă spre cei disimulaţi sub infracţiuni de drept comun. Să se revizuiască situaţiile judiciare! TVR decembrie 1989 (video)
Tribunalul Bucureşti confirmă că Gelu Voican Voiculescu a fost un borfaş de drept comun. Noi aberaţii conspiraţioniste în “Adevărul”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.