LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube

Nicolae Țîbrigan. Sursă foto: larics.ro

Actualizare 2, 6 aprilie 2019 2020: Observ că articolul LARICS în care sînt înfierat ca „apostol al dezinformării” și susținător al propagandei pro-Kremlin, a fost publicat și pe saitul „Adevărul” (linc). Deci am devenit un dușman al poporului important.

Actualizare 6 aprilie 2019 2020: Azi, cînd am programat pentru publicare acest articol, văd că demersurile LARICS de ștergere de pe youtube a videclipului cu Sucharit Bhakdi au avut succes și youtube a scos filmarea de pe sait. Mai există filmarea originală, germană cu subtitrtare engleză: https://youtu.be/JBB9bA-gXL4

LARICS (Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică) publică în 4 aprilie 2020 articolul lui Nicolae Țîbrigan „STOP FALS CORONAVIRUS! Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România” (linc).

În articol sînt citat printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19, care susțin „narațiunea promovată de Kremlin”. Îmi place că dă o listă de saituri care au preluat ștafeta de la mine, de unele nu știam nici eu. Mai zice că după numărul de abonați pe youtube ar trebui să am venit între 214 și 3400 dolari lunar. Băi, de ce nu-mi vin banii?

Principala faptă a mea care a stîrnit supărarea celor de la LARICS este faptul că am tălmăcit în română și pus pe youtube un interviu cu profesorul german Sucharit Bhakdi, care este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință germani din domeniul microbiologiei. Interviul l-am prezentat și pe acest blog: Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video) (linc).

Domnul sociolog Nicolae Țîbrigan de la LARICS contestă părerile despre coronavirus ale microbiologului Sucharit Bhakdi, iar fapta mea de a pune acel interviu cu tălmăcire românească pe youtube o consideră „fake news”. La sfîrșit, domnul Țîbrigan face și un apel către cititori: „Puteți raporta aceste dezinformări către platformele de social-media unde le-ați identificat. Companiile din domeniul tehnologiei s-au angajat să lucreze împreună cu societatea civilă pentru a combate dezinformările legate de coronavirus („infodemie”).
În cazul nostru, e mult mai simplu să raportăm interviul urcat pe YouTube ca Spam or misleading > Scams/fraud, adăugînd și o justificare pertinentă de ce respectiva dezinformare încalcă regulile comunității”
.

Totuși, care sînt dezinformările pe care le-aș fi săvîrșit punînd pe youtube acel interviu? Pînă și articolul de pe LARICS spune: „La o verificare după numele „Sucharit” pe site-ul oficial al Universității de Medicină din Mainz, am descoperit cîteva citări ale lucrărilor sale, așa că cel mai probabil avem de-a face cu o persoană reală, dar care e folosită ca „idiot util” în promovarea unor narațiuni strategice de manipulare, anti-sistem, în condițiile în care Sucharit Bhakdi nu are măcar un cont pe Facebook, sau unul funcțional pe platforma LinkedIn”.

Aceste cereri de cenzură nu au avut, cel puțin deocamdată, efect la youtube. Dar cel puțin un sait care preluase interviul cu profesorul Bhakdi, „Lumea Justiției”, l-a scos apoi. Bănuiesc că în urma unor presiuni.

Colaj din postările mele pe facebook prezentat de LARICS

De fapt, Sucharit Bhakdi nu are doar cîteva lucrări. Dacă analistul Țîbrigan ar fi căutat cu „google academic”, serviciul google care face căutări numai printre saituri considerate de google ca avînd ținută științifică, ar fi găsit 673 rezultate cu „Sucharit Bhakdi” (linc). Prin urmare, omul este exact cum l-am înfățișat în prezentarea de pe youtube – unul dintre cei mai citați microbiologi germani. Experții de la LARICS n-au auzit de „google academic” și au căutat doar pe saitul Universității de Medicină din Mainz, dar și acolo sînt 19 lucrări ale domnului Bhakdi. Cu toate acestea, sociologul Țîbrigan (linc) îl numește de Bhakdi „profesor” și „specialist” între ghilimele. Dovada că Bhakdi dezinformează este, pentru domnul sociolog, faptul că părerile sale nu coincid cu cele ale Organizației Mondiale a Sănătății (acea organizație care anunța în anii trecuți despre catastrofele gripei aviare și ale gripei porcine, care însă nu s-au produs).

Contestarea amplitudinii primejdiei covid-19 este declarată de LARICS „propagandă pro-Kremlin”, iar cei care răspîndesc aceste opinii sînt „aliații (in)voluntari” ai Kremlinului. Și eu sînt așadar un aliat (in)voluntar al Kremlinului.

Domnul Țîbrigan mi-a studiat canalul youtube și concluzionează: „Din filmulețele încărcate pe canal rezultă că Mioc este preocupat de teorii ale conspirației, narațiuni anti-sistem, controverse legate de Revoluția română din 1989”. Canalul meu youtube e consacrat 99% unor filmări din revoluție, majoritatea cărora au fost deja prezentate și pe acest blog.

Dar care este poziția Kremlinului legată de coronavirus? Pe saitul Digi24 vedem în 30 martie: Coronavirusul, mană cerească pentru Vladimir Putin. Liderul rus se folosește de pandemie pentru a își consolida regimul autoritar (linc). Citez din articol: „cel mai mediatizat instrument din arsenalul masiv al Moscovei este sistemul de recunoaștere facială. Implementat încă de la începutul acestui an, noul sistem de supraveghere a generat un dezacord nemaivăzut printre ruși, însă pandemia de coronavirus a mai temperat această atitudine. Săptămîna trecută, Moscova s-a lăudat că a prins și amendat 200 de persoane care au încălcat carantina sau izolarea folosind aceste tehnologii de recunoaștere facială și sistemul său de supraveghere care folosește 170.000 de camere. Conform mass-mediei rusești, cei acuzați că au încălcat regulile au fost afară pentru mai puțin de o jumătate de minut înainte să fie prinși de camerele de supraveghere. „Vrem chiar mai multe camere, vrem ca niciun colț întunecat sau stradă lăturalnică să rămînă nesupravegheat”, a spus Oleg Baranov, șeful poliției de la Moscova, într-o declarație recentă”.

Cu alte cuvinte, Kremlinul are exact aceeași atitudine legată de coronavirus ca și România – declară că e o problemă foarte gravă care are nevoie de acțiuni hotărîte ale statului pentru a fi ținută sub control, acțiuni care pot justifica limitarea libertăților cetățenești. Nu prea seamănă cu atitudinea mea ori a lui Sucharit Bhakdi.

De domnul Țîbrigan nu auzisem pînă acum. Dar uitîndu-mă la echipa LARICS (linc), găsesc acolo 4 persoane legat de care am publicat în trecut articole critice: George Damian, Petrișor Peiu, Lucian Mîndruță, Cristian Diaconescu.
1. George Damian: l-am criticat în 2013 în articolul „Propaganda ceauşistă deplînge “propaganda neagră” împotriva lui Ceauşescu din 1989” (linc).
2. Petrișor Peiu: l-am criticat în 2016 în articolul „Propunere de curățire etnică a Transnistriei în folosul Rusiei dar pe cheltuiala Românie, prezentată propagandistic ca slujind ideea națională românească” (linc)
3. Lucian Mîndruță: l-am criticat în 2018 în articolul „Ateul Lucian Mîndruță cere reformarea bisericii” (linc)
4. Cristian Diaconescu: l-am criticat în 2009 în articolul „Habarnistul ministru Cristian Diaconescu” (linc)

Am avut rețineri față de anumite idei ale respectivilor, dar niciodată nu le-am contestat dreptul la exprimare, acesta fiind unul din drepturile de bază cîștigate cu sînge în decembrie 1989. Dar cei de la LARICS acum nu doar mă critică ci cer să mi se șteargă postările, deci cer cenzură.

Mă întreb dacă aceste critici ale mele anterioare față de persoane din echipa LARICS, nu au contribuit și ele la apariția acestui articol de demascare a mea.

Mai citește:
Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu
– Noul cod fiscal pregătește un dezastru pentru bugetul sistemului medical românesc
Mircea Druc: Cînd am venit la Bucureşti m-a şocat teama patologică faţă de ruşi
Discuții pe saitul „În linie dreaptă” despre relațiile româno-ruse, Mircea Druc vocea KGB-ului, Pacepa și revoluția din 1989

18 gânduri despre „LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube

  1. Din păcate, le dau dreptate. Nu sunteți specialist în acest domeniu. Și ar trebui să aveți responsabilitatea de a tăcea.
    Așa cum eu mă înclin în fața dumneavoastră în privința revoluției din 89, domeniu în care sunteți una dintre cele mai bine informate și mai credibile surse, la fel și dumneavoastră ar trebui să dați credit specialiștilor și nu surselor îndoielnice de (dez)informare.

    1. Nu eu am fost cenzurat, ci Sucharit Bhakdi, care este o somitate în domeniul microbiologiei.
      Vedeți cu „google academic” cîte lucrări publicate are acest Sucharit Bhakdi: https://scholar.google.com/scholar?hl=ro&as_sdt=0%2C5&q=Sucharit+Bhakdi&btnG=
      Dar aici e vorba de un lucru foarte grav, se pune la îndoială libertatea de exprimare. Și nu doar a mea, ca nespecialist, ci și a specialiștilor, fiindcă Sucharit Bhakdi chiar e specialist în domeniu. Totul pentru a justifica niște hotărîri politice.
      În paralel cu bîta, se lucrează și cu zăhărelul, adică cu stimulente financiare pentru ca linia oficială să aibe susținere: https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/02/klaus-iohannis-incearca-sa-obtina-consensul-lumii-medicale-cu-privire-la-grozavia-coronavirusului-cerind-bonus-salarial-pentru-medicii-care-se-ocupa-de-aceasta-problema/
      În paralel cu stimulentele financiare de la firmele de medicamente, care nu sînt doar o idee conspiraționistă ci o realitate.

      1. subscriu si eu. Nu sunteti specialist in covid-19 si sursele Dvs nu sunt credibile. Nici unul dintre asa-zisii specialisti, utilizati ca sursa de Dvs nu are vreo legatura cu covid-19. In concluzie, ceea ce stiu ei, e doar teorie, care nu se bazeaza pe fapte reale. Faptul ca Dvs cat si populatia tarii nu au incredere in demnitari, in general, si pe buna dreptate, nu ar trebui sa va orbeasca in aceasta situatie. Vreti surse de incredere? De ce nu vorbiti cu cei care au avut covid-19 si au trecut cu bine de aceasta infectie? Sa va spuna ei cat de dureros a fost si cat de aproape se simteau de moarte. Intradevar sunt si unii infectati fara simptoame. Dar niciodata nu poti stii ce reactie va avea propriul corp la acest virus. Va recomand sa va mentineti la teoriile despre revolutie, domeniu in care, am inteles, ca sunteti considerat un expert.. Continuind cu teoriile de conspiratie covid-19, despre care nu aveti nici idee si nu utilizati nici surse credibile, riscati sa va pierdeti credibilitatea. In legatura cu stergerea video de pe youtube sau postari pe facebook: noi, utilizatorii, care tinem la viata parintilor nostrii si deja cunoastem din surse sigure cat de nociv poate fi acest virus, avem grija ca aceste teorii de conspiratie nefondate sa fie inlaturate. La un numar mare de plangeri din partea noastra, aceste “stiri”continand dezinformari grosolane, sunt sterse de facebook si de pe youtube. Deci NOI l-am cenzurat pe Bhakdi si pe altii. Nu Google si nu Facebook. NOI vrem ca parintii nostrii sa se bucure de nepoti si de stranepoti, NOI vrem sa fie convinsi toti cei la care tinem ca acest virus ESTE PERICULOS, deci se merita sa-si ia masurile de precautie recomandate..

      2. Domnule Marius Mioc nu-i aşa că aţi văzut „stele verzi”m cum se soune, la citirea unor asemenea replici ce se vor tăioase , dar nu-s decât kkcioase, la fel ca titularii, nu de stele, ci de trese, că primele nu mai sunt la modă !
        Şi da, le înţeleg grija pentru bătrâni a acestor lingă i: probabil cel mai bătrân de a cărui grijă dau în gropi de proşti ce sunt este chiar George Soroş !
        Păi cum să nu te zbaţi pentru aşa un batracian, mai ales că Brucan a dat deja colţul spre Iad ?!

    2. @bogdanghiurco
      Dl Mioc a tradus mesajul prof Bhakdi un specialist in materie, confirmat intre timp si de alti specialisti. (vezi comentariul de mai jos)
      Minciunile sunt inprastiate de cei de la LARICS.

  2. @bogdanghiurco Nici unul din LARICS nu este specialist in microbiologie, asa si ei au responsabilitatea de a tace.
    Intre un om de stiinta si niste scriitori ratati prefer sa dialoghez cu primul.

  3. Fac precizarea că de pe canalul meu youtube nu am cîștigat bani, nu am activat generarea de bani pe acel canal. Tot ce a scris LARICS pe acest subiect sînt minciuni sfruntate.
    La o mare parte din clipurile mele de pe youtube dreptul de autor a fost revendicat de Televiziunea Română, căci sînt fragmente din emisiunea TVR din decembrie 1989. Inițial, TVR a cerut să se șteargă clipurile de pe youtube https://mariusmioc.wordpress.com/2013/04/02/noua-reclamatie-la-youtube-contra-mea-depusa-de-tvr/
    După o vreme am căzut oarecum la pace cu ei, deci ei își revendică dreptul de autor dar nu cer ștergerea, și dacă rulează reclame pe acele clipuri care generează bani, banii respectivi intră în contul TVR
    https://mariusmioc.wordpress.com/2012/02/16/tvr-imi-da-drept-conditionat-de-a-i-folosi-inregistrarile-din-revolutie/
    Legat de „propaganda Kremlinului” pe care aș face-o contestînd măsurile autorităților legate de coronavirus, vedeți ce face Kremlinul acum – regimul Putin folosește și el coronavirus ca pretext pentru limitarea libertăților cetățenești și controlul populației. Am dat în articol un exemplu, dar dacă căutați pe net sigur veți găsi și altele.

  4. Nu mă miră acțiunile de cenzură. Din moment ce cetățenii și-au pierdut în această perioadă drepturi fundamentale precum dreptul la libera circulație și dreptul la muncă, de ce nu și-ar pierde și dreptul la opinie și libera exprimare? Mă tem că la finalul acestei așa zise pandemii, pusă la cale pe același sistem ca și pandemia de gripă porcină din 2009-2010, pe care doctorul Wodarg a demascat-o ca fiind o lucrare a marilor corporații farmaceutice, ne vom trezi într-un stat totalitar, și asta pe nesimțite. Oamenii se vor obișnuii cu această situație și vor uita să își mai ceară drepturile și libertățile înapoi. Vorba ducelui Musolini – nimic împotriva statului, nimic în afara statului, totul prin stat! pandemia asta naște monștrii. Să fim cu băgare de seamă.

  5. Buna ziua D-le Mioc,
    am comentat pe Adevarul.ro minciunile imprastiate de cei de la LARICS.
    Cine se informeaza putin observa ca prof Bhakdi e un specialist recunoscut
    si care e confirmat intre timp si de alti specialisti in materie ca prof Streeck,
    prof Scheller, prof Kekule
    https://www.mdr.de/nachrichten/podcast/kekule-corona/geburtsfehler-bei-covid-zahlen100.html
    O alta minciuna LARICS-oida in articolul de ieri
    https://adevarul.ro/news/eveniment/stop-fals-coronavirus-cei-12-apostoli-dezinformariidespre-coronavirus-ajuns-romania-1_5e8ac2995163ec427178c818/index.html
    fac afirmatia mincinoasa
    „De exemplu, Bhakdi susţine în interviu că „99,55% [din cei infectaţi – n.a.] au simptome uşoare sau deloc” – fapt infirmat de studii realizate de specialiştii Institutului Robert Koch din Germania, care au demonstrat că aproximativ 20% din manifestările bolii sunt grave sau pot pune viaţa oamenilor în pericol.

    In Linkul postat de LARICS, RKI nu sustine niciunde ca „aproximativ 20% din manifestările bolii sunt grave sau pot pune viaţa oamenilor în pericol.”

    D-le Mioc nu va lasati provocat de amatorii de la LARICS.
    Stima
    Sandu Blegia Tabacaru

    1. Eu nu m-aș lăsa provocat de LARICS, dar au izbutit să elimine de pe youtube acel video postat de mine. Acțiunea lor împotriva libertății de exprimare face pagube. Nu faptul că au scris un articol în care să mă critice pe mine ori pe Bhakdi mă deranjează, ci cenzura pe care o introduc. Între timp am repostat acea filmare pe o altă platformă: https://vimeo.com/404711157

  6. Deja v-ati facut oarecum de ras cand l-ati citat pe larg pe domnul „doctor” care spunea sa ne dam prin nas cu uscatorul de par. Nu stiu despre ce e vorba in filmul cel nou, dar imi imaginez ca e alta „revelatie” de acelasi calibru. Nu ati putea sa va limitati la profesia dumneavoastra? Cum v-ati simti daca un doctor ar veni la dumneavoastra sau la Lorin Fortuna, ca sa va spuna cum trebuie facute revolutiile?

  7. Felicitari d-le Mioc pentru atitudinea d-voastra demna referitor la aflarea adevarului despre Revolutia din `89 si la demascarea incercari de a se instala o falsa dictatura sub pretextul pandemiei. Va multumim! politruci ca Nicolae Țîbrigan sau Mandruta nu au nici un fel de legimitate morala iar incercarile acestora de a arunca cu noroi in d-voastra sunt doar dezinformari in stilul stalinist brevetat de Mandruta la un cunoscut port Tv.

  8. Parca era rau ceausescu. Acum e si coada la iphoane sau tigai, e si coana leana la Cotroceni, e si poprire la domiciu, si „autoritatili” baga cenzura. Pai ce-am facut bai nene? De asta am spart noi geamurile si am furat de prin magazine la 17/12/1989?

    1. îl mai postez odată, fără greşeli. Gramaticale, nu ca ale unor troglodiţi de pe aici :
      Domnule Marius Mioc nu-i aşa că aţi văzut „stele verzi” cum se spune, la citirea unor asemenea replici ce se vor tăioase , dar nu-s decât kkcioase, la fel ca şi titularii, nu de stele, ci de trese, că primele nu mai sunt la modă !
      Şi da, le înţeleg grija pentru bătrâni a acestor lingăi : probabil cel mai bătrân de a cărui grijă dau în gropi de proşti ce sunt este chiar George Soroş !
      Păi cum să nu te zbaţi pentru aşa un batracian, mai ales că Brucan a dat deja colţul…. spre Iad ?!

  9. Pentru retardații de la LARICS și cei care au comentat mai sus: covidiotilor, azi, înțelegeți că ați purtat mască degeaba, că restricțiile nu au avut niciun efect și că vaccinurile experimentale anti-Covid ucid? Daca nu înțelegeți, înseamnă că ați rămas tot niste imbecili!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.