Isteria coronavirus ucide. Cazuri concrete

Actualizare 4 mai 2020 ora 20,22: Adăugare caz sinucigaș din Vicovul de Sus.

„Isteria COVID-19 provoacă efecte mai rele decît însuși virusul. Măsurile guvernanților sînt de-a dreptul criminale! Oameni cu alte boli decît COVID-19 mor fiindcă nu mai primesc îngrijiri medicale datorită faptului că toate resursele sînt dirijate pentru combaterea covid-19, dar și datorită scăderii generale a resurselor care va veni prin criza economică. Cancerul, diabetul și alte boli fac de sute de ori mai mulți morți decît covid-19”, scriam în petiția pentru anularea stării de urgență (linc), despre care am mai pomenit (linc). Ca să nu fiu acuzat că răspîndesc știri false, iată și cîteva cazuri concrete de acest fel:

Un test Covid-19 care nu a mai venit! Sociologul Ioan Pășcuță s-a stins din viață la Spitalul Județean din Timișoara, așteptînd în “zona galbenă” sa fie diagnosticat de medici, este titlul unui articol din 27 aprilie a lui Gigi Ilaș de pe Impactpress (linc). Despre ce e vorba? Omul avea nevoie de tratament medical (din auzite, ar fi fost vorba de dializă), dar, după noile proceduri, înainte de a i se face tratamentul trebuie verificat dacă nu cumva e infectat cu covid. Sînt proceduri nou introduse, de cînd cu isteria. Fiul răposatului, Adrian Pășcuță, care conduce Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii din Timișoara (ăsta-i și motivul pentru care cazul a ajuns în presă, atît fiul, cît și tatăl, avea poziții sociale importante pe plan local în Timișoara; dar cîte cazuri de acest fel sînt despre care nu află nimeni?) a explicat: „Joi l-am internat pe tatăl meu la Spitalul Municipal. I-a fost recoltată prima probă pentru testul COVID și a fost transferat la Spitalul Județean. Vineri dimineața a venit rezultatul negativ și i-a fost recoltată a doua probă. Deși starea sa era extrem de gravă și necesita intervenții și tratamente complexe, procedurile prevăd ca pînă cînd vine cel de-al doilea rezultat pacienții să fie păstrați în zona galbenă. Au trecut 75 de ore de atunci. Tatăl meu a decedat. Tot în zona galbenă… Proba preluată vineri dimineața încă nu este nici acum analizată! 75 de ore și nici un răspuns! Cum este posibil așa ceva? Îmi pare foarte rău să o spun, dar oamenii mor cu zile…”.

Vinovați pentru acestă moarte nu sînt medicii care nu i-au dat bolnavului tratamentul medical necesar. Ei au respectat procedura, și în cadrul stării de urgență nerespectarea procedurii putea avea ca efect un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Vinovați sînt cei care au creat isteria și au schimbat procedurile, obligînd la efectuarea a 2 teste de covid (de ce două? Pentru că aceste teste nu sînt sigure – un alt motiv pentru care statisticile oficiale legate de covid nu sînt de încredere) înainte de a fi tratat bolnavul. Totul, pentru nobilul scop ca să nu se răspîndească virusul. În locul procedurii normale, care era valabilă înainte de isteria covid – cînd vine omul la spital cu o problemă îl tratezi pentru problema pe care o are, nu stai să verifici dacă nu cumva are virus de gripă – acum bolnavii trebui ținuți în „zona galbenă” pînă se lămurește dacă sînt sau nu virusați (dar numai pentru noul coronavirus se fac teste; pentru alți 100 de viruși care pot exista într-un pacient nu se testează; deci pacientul poate fi virusat să zicem cu virusul gripal AH1N1, și bineînțeles că poate răspîndi virusul ăsta mai departe; dar dacă nu-i virusat anume cu noul coronavirus nu ne interesează).

În cazul particular amintit se pare că pacientul nici nu avea covid – cel puțin primul test a ieșit negativ. Nu știu cum a ieșit al doilea test – dacă a ieșit pozitiv o să fie trecut pe lista morților de covid. Oricum omul a murit că n-a primit dializa de care avea nevoie, nu datorită virusului care, chiar dacă l-ar fi avut, ar fi fost 95% șanse să nu-i provoace nici o problemă.

Alt caz, de la Știrile ProTV (linc): „Un tînăr de 25 de ani a murit după ce medicii nu i-au operat o hernie, de teamă că ar fi avut Covid-19”. Tînărul „venise din Germania, unde lucra ca șofer de tir, și a fost testat. Rezultatul – negativ, de altfel – a întîrziat însă patru zile, timp în care pacientul a fost plimbat între spitale. Organismul său a cedat, în cele din urmă. Proaspăt căsătorit, tînărul era tatăl unei fetițe de numai o lună”.

Printre semnatarii petiției „Opriți isteria covid-19! Anulați de îndată starea de urgență!” este și domnul Cristian Frențiu din Reșița, care a adăugat următorul comentariu la semnarea petiției: am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației „de urgență”.

Efectele psihologice ale stării de urgență sînt de asemenea un lucru despre care trebuie vorbit. „S-a spînzurat după ce a fost amendat de poliţie pentru că nu avea declaraţie pe proprie răspundere”, este o știre din Vaslui, de pe saitul recentnews (linc). În cazul respectiv persoana a scăpat cu viață, fiind descoperită de fratele său, iar medicii au izbutit resuscitarea. Iată un mesaj pe twitter: „Depresiile provoacă victime. Sullivan a spus că apelurile la telefonul de urgență 211 referitoare la probleme psihice, inclusiv intenții de sinucidere, au crescut de la 1000 la 25000 pe zi. Iar apelurile la telefoanele de urgență pentru vicii au crescut de la o medie de 20 pe săptămînă la 20 pe zi”.

https://twitter.com/JesseKellyDC/status/1246449878219145216

Ar fi interesant să se facă o analiză a numărului de sinucideri în perioada stării de urgență, comparativ cu perioadele corespunzătoare din anii trecuți. Nu știu cine și cînd o va face. Dar sînt cazuri de sinucideri în care măsurile de izolare sînt direct răspunzătoare de moarte. Beth Palmer, cîntăreață de 17 ani din Anglia (zona Manchester), și-a luat viața pentru că n-a mai rezistat, anunță Dailymail (linc). Tatăl ei spunea: „N-am nici o îndoială că măsurile de izolare au jucat un rol major în moartea lui Beth. Ea nu putea să-și isprăvească facultatea, nu putea să iasă afară să-și vadă prietenii. Simțea ca și cum aceste 3 luni anunțate de măsuri de izolare ar fi pentru ea 300 de ani”.

Un alt caz din sinucidere datorată situației create de isteria covid îl relatează „Ziar de Suceava”: „Un bărbat din Vicovu de Sus s-a spânzurat în Germania. Acesta era supărat pentru că nu a fost lăsat să se întoarcă în țară de Paște” (linc).

Alexandru Găzdac, bărbatul împușcat de poliție

Tot în rîndul morților generați de isteria covid poate fi considerat și cazul bărbatului de 37 de ani, Alexandru Găzdac, împușcat de polițiști în București, în luna aprilie. Teoretic e vorba aici doar de o acțiune a poliției, dar părerea mea e că un asemenea caz nu s-ar fi întîmplat dacă n-ar fi fost starea de urgență, cu efectele ei inclusiv asupra psihicului unor persoane. Adică, fără stare de urgență, probabil bărbatul respectiv n-ar fi ieșit din apartament în chiloți, cu o foarfecă în mîini, determinînd vecinii să cheme poliția, și nici poliția nu s-ar fi grăbit să aplice forța.

Cu privire la acest caz, iată o postare pe facebook a Valentinei Viorica Strauß (linc):

AVEM UN EROU AL CELOR INCHISI IN CASA!

Ieri, Iohannis declara ca daca pana in 15 mai toata lumea respecta regulile de stat in casa, se va relaxa situatia fara sa precizeze cum anume se va relaxa. Altfel, se va prelungi starea de urgenta.
Astazi, dimineata, dupa ce a fost un roman😢😢😢 impuscat mortal de politie in fata unui hotel, Iohannis a fost consiliat urgent sa iese in fata.
Iohannis, speriat, (ca sa nu i se incurce cumva planurile de vreo rascoala populara in urma acestui deces stupid !) din nou a iesit in fata, ca sa ne spuna si sa ne linisteasca, ca dupa 15 mai avem voie sa iesim afara din casa, dar cu masca pe figura. Si ne-a aratat el ca cum se poarta o masca de protectie, ca oricum noi suntem prosti si nu stim…
Eu personal il declar din acest punct de vedere pe romanul impuscat astazi, drept ___EROUL___cazut pentru toti cei inchisi in casa. Omul a iesit doar in chilot, pentru a se vedea de oricine ca este neinarmat, si ca este pasnic. A vrut doar sa iese afara la aer, sperand la la ora 4 dimineata, nu il vede nimeni. Atat si nimic mai mult. Cativa localnici, care nu au avut somn, l-au vazut ca nu respecta carantina/izolarea, au sunat la 112, si au mintit, cand au spus ca acesta ar fi avut un cutit asupra lui. Daca acei localnici nu ar fi mintit un pic, nu ar fi venit politia. Asa ca, numai „bine” ca a ramas minciuna ca fiind adevar, ca mortul este de vina, ca ar fi avut cutit asupra lui… ba, mai mult ca ar fi bolnav psihic, fiindca in 2016 s-a suparat pe gardul Guvernului si a intrat cu masina in el, ca sa isi verse amarul. Ca sa nu fie pedepsit, a avut parte de o instanta blajina, care l-a declarat bolnav psihic si i-a recomandat consiliere psihologica, intrucat el era stresat de politica PSD.
Este regretabl, ca politistii sunt niste incapabili, niste impotenti absolut, incat nu au invatat la scoala de politie, cum sa imobilizeze o persoana fara sa ii cauzeze leziuni sau sa ii suprime viata. Se circula minciuna ca victima ar f avut o foarfeca, altii spun ca un cutit, tebuie sa stiti si dv, ca Apararea de cutit sau foarfeca este primul antrenament care trebuie sa il faca noul elev la scoala de politie si timp de trei ani de scoala tot asta exerseaza! Nu aveau voie sa foloseasca pistolul, din moment ce, chiar seful politiei romane spune ca victima a fugit pe scarile blocului in sus. Atunci au tras politistii in el. Deci, victima nu i-a atacat!!!
Fara moartea lui, eu sunt convinsa, ca Iohannis, nu ar fi iesit astazi, si nu ne-ar fi promis solemn, ca dupa 15 mai este liber la iesit din casa.
Dumnezeu sa ii odihneasca trupul acestui roman si erou.

Postare a mea din 15 martie 2020, pe grupul facebook „Romanian Libertarians”

Rămîne de văzut în ce măsură făgăduiala lui Iohannis, de ridicare a stării de urgență din 15 mai, va fi respectată. S-a declarat stare de urgență cînd erau zero morți, probabil va fi ridicată cînd vor fi peste 1000, dar se va pretinde propagandistic că prin măsurile înțelepte ale autorităților molima a ajuns sub control. Nu sîntem într-o logică științifică ci într-una politică și ceea ce contează pentru autorități nu este eficiența reală a măsurilor de izolare impuse ci felul cum guvernanții își pot păstra în fața opiniei publice imaginea că au procedat corect. Nu vor recunoaște că au greșit, că ar însemna sinucidere politică, dar nici prelungirea măsurilor de izolare la nesfîrșit n-o pot face, fiindcă tot sinucidere politică înseamnă, mai ales cînd alte țări ridică restricțiile. Cît de mult se declară oficial că s-a răspîndit molima ține doar de oportunitatea politică, nu de realitatea epidemiologică. Eu propun autorităților o metodă simplă prin care să poată declara că au situația sub control: să schimbe procedurile medicale. Adică, în locul actualelor proceduri adoptate prin ordin al ministrului sănătății în 13 martie (linc), conform cărora e interzisă autopsierea morților infectați cu covid (cu mici excepții – autopsii în cadrul unui program de cercetare științifică sau morți violente, cînd se bănuiește că moartea e rezultatul unei infracțiuni) și se declară automat covid drept cauză a morții, să se adopte o nouă procedură: autopsiile devin obligatorii și se poate declara covid ca pricină a morții numai dacă în urma autopsiei rezultă că într-adevăr moartea a fost pricinuită de covid. Hai, domnule ministru al sănătății, dați un ordin în acest sens, și imediat veți vedea cum molima va ajunge sub control!

Mai citește:
OMS laudă Suedia, care nu a impus nici o restricție în criza covid-19
– Petiție on-line: Ieșirea României din Organizația Mondială a Sănătății
– Petiție on-line: Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!
– Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Cenzura în vremea coronavirusului
– Eveniment 201 – exercițiu ficțional organizat de Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins în octombrie 2019, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, în care se simula o pandemie mondială provocată de un nou coronavirus (video)
– Vimeo mi-a șters contul
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
– Klaus Iohannis anunță că bătrînii au voie să iasă din case și seara. Povestea lui Ițic și a rabinului
– Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus. Comentariile lui Vasile Astărăstoae
– Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspîndesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video)
– Efectul placebo și efectul nocebo. Caracterul criminal al creatorilor de panică
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19
– Principalele 4 manipulări pe tema COVID-19. Interviu al meu în „Ziua de Vest”
– Doctorița americană Annie Bukacek despre cum se manipulează numărul morților de COVID-19 (video)
– Pandemia COVID în SUA. „Spitalele iau bani de la stat și nu testează pe nimeni… Cheltuie bani în disperare” (video)
– Studiu în Germania: 15% din populație deja infectată cu COVID-19
– Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
– International Journal of Antimicrobian Agents: „În țările din Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, mortalitatea pricinuită de SARS-CoV-2 nu este semnificativ diferită de cea a celorlalți coronaviruși
– Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu

3 gânduri despre „Isteria coronavirus ucide. Cazuri concrete

  1. Terminați cu prostiile !Daca vouă ,adepții acestor teorii,v ar muri cineva drag in urma infectării cu SARS-COV2 ,chiar daca avea o boala cronică,nu cred că ați mai gândi așa.Cu o boala cronică,cu un tratament corect poți trăi,nu la fel se întâmplă dacă te infectezi.Pentru cei cu boli cronice este f.greu de administrat un tratament pt covid deoarece medicamentele interferează.Franta nu declară ca morți de covid pe cei cu boli in faza terminala chiar daca erau pozitivi și tot au 25000 de morți în 2 luni.In aceasta perioada mor in continuare și de alte afecțiuni.Sunt tare curios cei care gândiți așa aveți pregătire medicală ?Credeam că doar la fotbal și politică se pricepe toată lumea.Chiar așa ! Daca apare un vaccin va vaccinați ?

    1. Pe acest blog găsiți opinii ale unor persoane cu pregătire medicală despre isteria covid. Vă recomand să citiți:
      – Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
      https://mariusmioc.wordpress.com/2020/03/17/dr-wolfgang-wodarg-despre-isteria-coronavirusului-regele-e-gol-video/
      – Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
      https://mariusmioc.wordpress.com/2020/03/27/dr-sucharit-bhakdi-germania-despre-isteria-coronavirusului-masurile-sint-absurde-si-primejdioase-concetatenii-nostri-batrini-au-tot-dreptul-sa-fie-facute-eforturi-pentru-prelungirea-vietii-lor-c/
      – Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
      https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/09/profesor-sucharit-bhakdi-5-intrebari-catre-angela-merkel-in-infectiologie-a-fost-mereu-o-deosebire-elementara-intre-infectie-si-boala-un-studiu-facut-in-franta-arata-ca-mortalitatea-la-covid-19-e-a/
      – International Journal of Antimicrobian Agents: „În țările din Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, mortalitatea pricinuită de SARS-CoV-2 nu este semnificativ diferită de cea a celorlalți coronaviruși
      https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/11/international-journal-of-antimicrobian-agents-in-tarile-din-organizatia-pentru-cooperare-economica-si-dezvoltare-mortalitatea-pricinuita-de-sars-cov-2-nu-este-semnificativ-diferita-de-cea-a/
      – Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19
      https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/19/vasile-astarastoae-fost-rector-umf-iasi-comparatie-intre-tari-cu-restrictii-si-tari-fara-restrictii-in-contextul-isteriei-covid-19/
      – Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus. Comentariile lui Vasile Astărăstoae
      https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/26/ticalosia-autoritatilor-interzicerea-autopsiilor-la-cazurile-mortilor-infectati-cu-noul-coronavirus-comentariile-lui-vasile-astarastoae/
      – Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspîndesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video)
      https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/23/medic-american-vorbind-indignat-despre-problema-coronavirusului-raspindesc-minciuni-sfruntate-care-omoara-oameni-video/
      – Doctorița americană Annie Bukacek despre cum se manipulează numărul morților de COVID-19 (video)
      https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/18/doctoritia-americana-annie-bukacek-despre-cum-se-manipuleaza-numarul-mortilor-de-covid-19-video/

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.