Emisiune TV despre revoluţia din 1989, în 16 decembrie 1996 – Sergiu Nicolaescu nervos (video)

Actualizare 15 decembrie 2010: Înlocuire înregistrare de pe saitul trilulilu.ro cu înregistrare de pe youtube.

În 16 decembrie 1996, nu mult după ce Emil Constantinescu cîştigase alegerile prezidenţiale, făgăduind şi „adevărul despre revoluţie”, am participat la o emisiune a Antenei 1, cu Sergiu Nicolaescu (senator PDSR, iniţiator al Comisiei Senatoriale Decembrie 1989, azi membru în Colegiul Naţional al Institutului Revoluţiei Române), Florin Constantiniu (istoric) şi Radu Tinu (maior de securitate din Timişoara, fost inculpat în procesul „Timişoara”).

La acea vreme Sergiu Nicolaescu îşi cultiva imaginea de „guru” al revoluţiei , om care a studiat amănunţit problema şi dezvăluie adevărul. În această emisiune l-am contrazis în mai multe probleme, ceea ce l-a făcut nervos. Dacă vreţi să-l vedeţi pe Sergiu Nicolaescu nervos urmăriţi clipul de mai jos, care cuprinde ultima parte a emisiunii, în care discuţiile au fost cele mai animate. Răbufniri de nervozitate au existat şi după emisiune, regret că nu le am filmate.

13 gânduri despre „Emisiune TV despre revoluţia din 1989, în 16 decembrie 1996 – Sergiu Nicolaescu nervos (video)

  1. O diferenţă importantă, căci majoritatea celor cu certificate de revoluţionar au activat în perioada 22-25 decembrie, în lupta cu misterioşii “terorişti”, despre care istoricul Florin Constantiniu spunea: “sîntem în faţa unui fenomen unic în istoria militară universală: s-au confruntat două forţe – armata şi aşa-zişii terorişti – nu se cunoaşte în istorie vreun caz unde partea înfrîntă, respectiv aceşti terorişti, să nu fi lăsat nici un mort, nici un rănit şi nici un prizonier” (minutul 19:22 al înregistrării video prezentate anterior pe acest blog). […]
    Va dati seama de enorma confuzie care se face voit in aceste randuri – se incearca acreditatea faptului ca revolutionarii sunt cei care s-au „jucat” de-a „razboiul” pentru a se masca ceva …ce o fi acest „ceva” ?
    Sa dau si eu o intrebare : de ce nu se cauta sa se afle UNDE SUNT LISTELE cu cei care au primit armament si munitie incepand cu data de 17 decembrie 1989 – culmea ca in acele liste sunt si cateva amanunte – nume, prenume, semnatura de primire a armamentului, nr de cartuse, modelul de armament primit ! Pot intreba si daca mai sunt si listele de predare a acestor arme si a munitiei aferente, in ce data si care este nr de cartuse predate de fiecare in parte…?
    Nu-i asa ca putem sa ne dam „degeaba” peste cap – ca acest mic amanunt nu se vrea sa se afle si cine sunt cei care au actionat in „umbra anonimatului” ?
    Avem doar „presupuneri” si nu certitudini !!!

    1. Din cîte ştiu la „procesul celor 25” din Timişoara, unde erau inculpaţi din Ministerul de Interne şi de la partid, s-au prezentat listele cu ridicarea armamentului şi muniţiei, dar numai de la Ministerul de Interne.

      1. Poate, dar nu uitati ca din data de 17.12.1989 s-au predat catre toate persoanele care au avut „munca de raspundere” pe linie de partid – indiferent ca erau sau nu cadre militare au primit pe baza de lista sub semnatura privata armament si munitie aferenta (numarata !). Cand a venit „ordinul” de a se preda toate armele (din cate mai-aduc aminte pe data de 28.12 1989) acest armament a fost predat TOT ACOLO UNDE A FOST PRIMIT si tot pe baza de lista sub semnatura ! Acolo erau trecute – inclusiv cate cartuse au predat !
        Deci, se poate sti cu precizie si cine a tras si in cine a tras !!!
        Dar…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.