Cazul George Costin. Transferarea propagandistică a răspunderii de la politicieni la revoluţionari

Actualizare: Vezi înregistrare video pe saitul B1TV (linc)

Într-un articol despre conducătorul SSPR George Costin scris de Mihai Voinea şi Cristian Delcea (linc) se povestesc lucruri reale despre mizeria „acestui fenomen al certificatelor de revoluţionar, transformat într-o afacere din care se scot profituri de milioane de euro”. George Costin era şef al gărzilor patriotice de la IMGB şi a depus, prin asociaţia „Metrou” pe care o conducea, mii de dosare dubioase pentru obţinerea certificatelor de revoluţionar. Printre alţii soţia şi fratele său au obţinut asemenea certificate. Asociaţia „Metrou” îşi constituise 38 de filiale în mai multe oraşe, iar unii membri ai acestei asociaţii au plătit cîte 19000 lei pentru reprezentare juridică în scopul obţinerii certificatului de revoluţionar. Alţi membri n-au plătit şi sînt somaţi prin avocat să vină să plătească conform contractului.

Este desigur dubios cînd cineva este dispus să plătească 19000 de lei pentru a beneficia de un certificat pe care teoretic ar trebui să-l primească fără nici un ban, doar ca urmare a meritelor din revoluţie. Înţeleg că avocaţii trebuie plătiţi, dar am îndoieli asupra corectitudinii dosarelor în care declaraţiile martorilor care dovedesc participarea cuiva la revoluţie s-au făcut după sfatul avocatului. După ce dezvăluie lucrurile acestea, ziarul pretinde însă că revoluţionarii l-au trimis pe George Costin „ca reprezentant în Guvernul României”.

Asociaţia "Metrou" cere unui revoluţionar care şi-a primit certificatul să plătească suma de 19000 lei, conform înţelegerii

Secretarul de stat la SSPR nu este reprezentantul revoluţionarilor în guvern, după cum ministrul sănătăţii nu este reprezentantul medicilor şi ministrul învăţămîntului nu este reprezentantul profesorilor. Secretarul de stat este un reprezentant al guvernului.

Este o culme a neruşinării din partea unui ziar care se pretinde „quality”, precum „Adevărul”, să spună că George Costin este reprezentantul revoluţionarilor în guvern. Se ştie exact cine l-a numit pe George Costin şef la SSPR: primministrul Emil Boc. Numirea a fost făcută după ce de ani de zile se cunoştea activitatea lui George Costin în problema certificatelor de revoluţionar. Am fost unul dintre cei care a arătat aspectele dubioase din activitatea domnului Costin, mult înainte ca acesta să fie numit la şefia SSPR. Reamintesc emisiunea TV „Căpuşele revoluţiei” cu Dumitru Dincă şi Puiu Nicolae Fesan, reprodusă pe acest blog:
Dumitru Dincă îl acuză pe George Costin
Fesan: Hrebenciuc şi Sechelariu au primit certificate de revoluţionar fără să ceară
Fesan: În jurul meu sînt numai falsuri, falsuri şi falsuri. Ţi-e groază să mai deschizi un dosar
450 luptători în Timişoara şi 12000 la Bucureşti

În iunie 2009, cînd Emilian Cutean a fost îndepărtat de la şefia SSPR şi apăruseră primele zvonuri că va fi numit George Costin în locul său, scriam (linc): „Aud însă că domnul Costin (fost subsecretar de stat pentru revoluţionari) ar rîvni la postul de şef al SSPR rămas liber prin destituirea lui Cutean şi cred că ar fi o soluţie foarte proastă”. În octombrie 2010, cînd Emil Boc l-a numit pe Costin în funcţia de secretar de stat am adăugat (linc): „În sicriul ideii de verificare a certificatelor de revoluţionar şi de eliminare a impostorilor, de la care a pornit Legea 341/2004, a fost bătut un nou cui”. Pe lîngă aceste demersuri publice, am acţionat şi pe cale particulară, trimiţînd e-mailuri deputatului din circumscripţia mea, PDL-istul Marius Dugulescu, care este şi membru în Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor, cerîndu-i să se opună numirii lui Costin în fruntea SSPR, iar după ce această numire s-a produs, exprimîndu-mi dezamăgirea faţă de acest fapt. N-am primit răspuns de la domnul deputat.

„În campanie electorală, guvernul Tăriceanu pregăteşte deschiderea robinetului cu revoluţionari” este titlul unui articol al meu publicat în anul electoral 2008 (linc), în care arătam: „Toate guvernele postdecembriste au urmărit distrugerea prestigiului pe care luptătorii din revoluţie îl cîştigaseră în opinia publică, căci existenţa unui astfel de grup social cu prestigiu nu convine clasei politice. Una din metode a fost inflaţia de certificate de “revoluţionar cu merite deosebite” acordate unor persoane a căror activitate în revoluţia din 1989 a fost măruntă”. Eram supărat pe Tăriceanu că acceptase prelungirea termenelor de completare a dosarelor pentru certificate de revoluţionar şi dădea semne că va aproba cererile asociaţiei „Metrou” condusă de Costin. Cred că articolul meu a avut o mică contribuţie la cîştigarea alegerilor de către PDL. Iar apoi guvernul PDL, cu Emil Boc în frunte, a dat alte două prelungiri ale termenelor şi l-a numit ca şef la SSPR exact pe Costin!

Costin a avut sprijin nu numai din partea PDL şi a lui Emil Boc. Raymond Luca, preşedintele CPRD şi senator al opoziţiei (PNL), spunea după numirea lui George Costin în fruntea SSPR, într-o cuvîntare ţinută la sediul asociaţiei „21 Decembrie” a cărei înregistrare am prezentat-o deja (linc): „În fruntea acestei instituţii vine un om de-al dumneavoastră, un lider incontestabil. Este un lider nu numai pentru că a avut sau are cea mai numeroasă organizaţie de revoluţionari, şi asta spune multe. De ce o are pe cea mai mare organizaţie? E un lider în primul rînd pentru că n-am întîlnit o persoană mai agasantă decît domnul George Costin (rîsete). Mă sună tot timpul, şi niciodată pentru el, ci pentru oamenii lui. Ce se întîmplă cu dosarele X, Y, Z? Şi aşa mai departe. E un om care ţine cu dinţii de dreptatea lui, şi tre’ să vă mărturisesc că de cele mai multe ori are dreptate. Sau trebuie să-i dai dreptate. Sigur, e un lider controversat. Un om care îşi creează o organizaţie atît de numeroasă nu se poate să nu trezească invidie şi, cine ştie, supărări din partea altor şefi de organizaţii, de asociaţii de revoluţionari. Multe asemenea reclamaţii le-am primit în acest an şi jumătate de cînd sînt preşedintele comisiei parlamentare. Dar şi asta spune… Dacă eşti un lider controversat înseamnă că totuşi eşti în primul rînd un lider. Se vorbeşte de tine. Pentru că ce poa’ să fie mai rău despre unii aşa zişi şefi de (neînţelegibil) să nu se vorbească nimic despre ei. Eu şi astăzi, cu toate că ştiu cîte asociaţii de revoluţionari sînt în această ţară, nu cred că îi ştiu decît pe cîţiva dintre liderii acestor asociaţii. De ce oare? Pentru că foarte mulţi dintre liderii dumneavoastră au uitat că sînt lideri. Au uitat că au o responsabilitate faţă de oamenii pe care trebuiau să-i reprezinte. Foarte multe plîngeri primesc la comisie din partea revoluţionarilor abandonaţi de şefii lor. Oameni care nu şi-au preschimbat, nu şi-au alcătuit dosarul. Au fost pur şi simplu uitaţi. De lideri! Oamenii lui Costin n-au fost. Şi iată, din cauza lui Costin, şi acesta este un merit extraordinar pe care îl are Costin”. Desigur, Costin îşi dădea silinţa să rezolve certificatele oamenilor săi, căci asociaţia sa primea cîte 19000 de lei la fiecare dosar rezolvat. De aceea merită tot respectul. Reclamaţiile, numeroase, pe care spune şi Luca că le-a primit în legătură cu Costin, sînt numai un efect al invidiei. Iar alţi preşedinţi de asociaţii de revoluţionari, care n-au luat bani de la membri pentru promovarea dosarelor, merită dispreţ pentru că nu se ocupă de oamenii lor. Asta-i gîndirea parlamentarului care conduce comisia ce verifică atribuirea certificatelor de revoluţionar! Dar nu cu Raymond Luca a început această gîndire, ci de ani de zile am observat-o la politicienii români.

După ce l-am atacat public pe şeful SSPR George Costin, creîndu-mi şi duşmănii pe acest motiv (ştiu că are sprijin politic iar dosarul meu e la SSPR; risc să-mi dispară nişte file din dosar şi apoi să fiu declarat şi eu „impostor”), citesc acum în „Adevărul” că revoluţionarii l-au trimis pe Costin să-i reprezinte în guvern, adică că şi eu aş fi printre cei care l-au promovat pe Costin! Iar omul care efectiv a semnat numirea lui Costin, primministrul Emil Boc, este prezentat ca un cavaler al dreptăţii în problema certificatelor de revoluţionar!

Aceasta este una din cele mai perverse manipulări ale ziarului „Adevărul”: aruncă asupra revoluţionarilor răspunderea pentru acţiunile politicienilor. Problema impostorilor, ridicată de ziar, e reală, dar ea a fost semnalată de nenumărate ori din chiar rîndul revoluţionarilor. Indiferent cît de vehemente au fost protestele revoluţionarilor legate de strecurarea impostorilor în rîndurile lor, politicienii le-au neglijat. După un timp apare şi oboseala de a protesta ani de zile despre un subiect fără rezultat. Iar în final, tot revoluţionarii ajung să fie acuzaţi!

Mai citeşte:
Campania împotriva revoluţionarilor şi făţărnicia politicienilor
Scurt istoric al revoluţionarilor şi al compromiterii lor în opinia publică
Nuanţare la Cartianu: „Cazuri speciale legate de traseul Ceauşeştilor spre Tîrgoviştea morţii” să rămînă cu certificat de revoluţionar
Nevoia de onestitate şi decenţă în discuţiile despre revoluţionari
Mărieş: Munca lui Raymond Luca şi Adrian Viorel Nicolaescu într-un an o depăşeşte pe a celorlalţi în cinci ani. Luca: Am avut cu domnul Nicolaescu o colaborare foarte fructuoasă (video)

5 gânduri despre „Cazul George Costin. Transferarea propagandistică a răspunderii de la politicieni la revoluţionari

  1. ceva nu inteleg si e cusut cu ata alba de presa;citanta personalizata are inscrisa adresa mendeelev, adresa la care asociatia nu mai functioneaza din anii 1999-2000. notificarea este facuta in numele asociatiei metrou, adresa ghiocei 22 dar nu are antetul, numar de inregistrare, nu este datata si nici semnata de george costin. chitanta este datata,nu este stampilata si semnata de presedintele asociatiei. inainte de a multiplica zvonurile e bine de verificat si originalul respectivelor acte. e bine sa se verifice daca nu cumva chitantierul este declarat anulat urmare a schimbarii adrei asociatiei…..asist, in era cibernetica la cea mai oribila inscenare si denigrare la adresa unui om care a facut ceva pentru oameni.
    analizati si spuneti-va parerea.

  2. sa va gaseasca anul 2012 sanatosii pe totii revolutionarii din ROMINIA iar cei ce sint cu musca pe caciula sa plece cit mai repede pina nu se ingroasa mai rau o sa dea inapoi totul asa le recomand sa paraseasca toate posturile de conducere din guvern si inclusiv secretariatul de stat , astai o propunere a FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN chiar daca am ramas singur astai adevarul , de si sint bolnav ce trebuie sa fac o alta cerere domnului george costin ce sa vada ca in dosarul meu era mai multe dovezii a ramas la aprecierea comisiei dosarul meu eu spaga nu dau am spuso si o repet sint pensionat de boala de gradul 2 motive lupta inpotriva comunistilor si politici lor dusa in ROMINIA, va rog respectos toti aceia care ati luptat sa refacem platforma FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN numai asa putem indrepta rominia nu asa se face economi la buget si numai prin munca politica dar si fizica , lucru pe care gheorghe ialomiteanu poate nu o intelege il rog sa vina cu amendamente constructive nu sa toceasca scaune si canapele plusate , la fel ca el sint multi altii nu stiu cum sa faca dar dorinta de a fi sefi ii indeamna sa stea in fata si ploaie de banii sa aiba sa dea inapoi sa lase liber in guvern FRONTUL DEMOCRAT ROMIN si politica lui poate scoate tara din criza si nu cum se intimpla acum dintru criza in alta si spune ca face economie la buget ce economie face de moment sare in ochii , domnilor care ziceti ca sinteti revolutionarii doveditio sa punem in aplicare programul de guvernare a FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN si scapam de crizeeeeeee, presedintele rominiei traian basescu cred ca nui cazul de noi alegeri si trebuie sa ramina la cirma pina esim din criza de bine de rau ii se cunoaste moravurile pe cind ale altora sint ascunse mandatul presedintelui sa fie prelungit pe durata ne determinata de timp si sa indreptam ce au stricat ceilanti inaintea lui astai parerea si mio mentin stiu ca pe presedinte il injura toti indiferent de etnie sau religie toti in felul lor dar unul singur este adevarul rolul presedintelui sa verifice ce masuri sau luat si desigur va vedea si legea 341/2004 a revolutionarilor si nu va semna asa ceva pentru ca va constata ca nui drept si economia nu de aici pleaca ati auzit domnilor presedinti de asociatii de revolutionari ca am vazut foarte multe asociatii cei asta???, domnule premier EMIL BOC FRONTUL DEMOCRAT ROMIN va face un apel la gindire economica eii din sac pina la fund si daca nu mai ai de unde sa ei ce faci vinzi sacul dar cine il ia ..nu aici este buba sa terminam cu inporturile de alimente sa se mareasca tvaul cu suta la suta la toate produsele de inport facind exceptie doar produsele agro alimentare care nu se fac in rominia subventia la agricultura de aici vin banii piinea este eftina laso la 1euro sa vedeti dar conditia sa nu mai aduceti din afara produse repet agricole asa cum am spus si vor fi locuri de munca paminturile vor fi muncite la fel cel ce nu cultiva terenul dati o lege care sa fie deasupra proprietatii asa cum a facuto judecatori cu lega lor uzifruct sint multe dar ma opresc aici si telefonatii 0720175140. TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ROMINI FITI ALATURI SI VOM CISTIGA .

  3. Nu este vina lor ci a reprezentanţilor parchetului, pe care deşi i-am sesizat legal nu demarează obligatoriile cercetări penale, făcîndu-se astfel vinovaţi de complicitate, de favorizarea infractorului etc., pentru că au sarcina să îşi protejeze colegii parchetari, care ilegal au obţinut certificate de „revoluţionar”.
    Şi astfel se dovedeşte că România nu este un stat de drept, ci tot un stat original.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.