Biserica mucenicilor arşi de la Timişoara, sfinţită la Popeşti-Leordeni

De ziua eroilor, 2 iunie 2011, în comuna Popeşti-Leordeni de lîngă Bucureşti s-a sfinţit biserica ridicată în cinstea celor 40 de mucenici ai revoluţiei timişorene a căror cadavre au fost furate din spitalul judeţean Timişoara în noaptea de 18/19 decembrie 1989 şi arse la crematoriul din Bucureşti.

La vremea aceea Nicolae Ceauşescu era plecat în vizită în Iran. Porunca de a face cadavrele revoluţionarilor ucişi să dispară a fost dată de Elena Ceauşescu. Regimul comunist nici măcar nu voia să recunoască că au existat nişte tulburări (pînă la reîntoarcerea lui Ceauşescu din Iran şi cuvîntarea sa de la TVR din 20 decembrie 1989 – linc – ziarele româneşti nu au pomenit absolut nimic despre cele întîmplate în Timişoara) iar prin dispariţia cadavrelor s-a dorit dispariţia dovezilor, pentru ca să se poată spune apoi că aceşti morţi nici n-au existat. Pentru familiile celor dispăruţi se pregătise varianta că rudele lor au fugit peste graniţă (deşi unele din aceste familii cunoşteau deja adevărul).

În ianuarie 1990 „Renaşterea Bănăţeană” dădea publicităţii comunicatul Procuraturii Generale şi a Inspectoratului General al Poliţiei, prezentat mai sus, cu privire la împrejurările incinerării acestor cadavre. Comunicatul era semnat de procurorul general Gheorghe Robu şi de generalul-colonel Jean Moldoveanu. „Odiosului tiran trebuia să i se raporteze, la întoarcerea din Iran, că nu există victime”, este o frază interesantă din acest comunicat.

Unul din şefii operaţiunii de furt şi incinerare a cadavrelor – generalul Constantin Nuţă, a murit în decembrie 1989 cînd elicopterul în care se afla a fost doborît, în contextul „luptei antiteroriste”. Alt şef – generalul de securitate Emil Macri, a murit în închisoare, iar colonelul Petre Moraru s-a sinucis în închisoare. Celelalte persoane implicate în această operaţiune au fost inculpate în primul proces al revoluţiei de la Timişoara (procesul celor 25), cu excepţia muncitorilor de la crematoriu care n-au fost consideraţi vinovaţi, avînd calitatea de martori. Fapta inculpaţilor a fost calificată drept „favorizare a infractorului”, încadrare pe baza căreia au beneficiat de decretul de amnistie dat de Ion Iliescu în 3 ianuarie 1990, dacă nu au existat şi fapte mai grave care li s-au reţinut.

Biserica de la Popeşti-Leordeni a fost ridicată chiar pe locul unde a fost aruncată cenuşa revoluţionarilor. Ministrul apărării, Gabriel Oprea, a fost unul din principalii susţinători financiari ai acestui proiect.

După revoluţie a apărut o adevărată industrie de minciuni legată de cazul mucenicilor Timişoarei arşi la Bucureşti. De la Radu Portocală la Corneliu Vadim Tudor, de la Gheorghe Olbojan la Aurel Perva, de la Ilie Stoian la Paulian Păsărin, o mulţime de indivizi cu pretenţii de dezvăluitori ai adevărului despre revoluţie au afirmat că, chipurile, nimeni din Timişoara nu-i revendică pe aceşti morţi pe motiv că aceştia n-ar fi fost locuitori ai Timişoarei ci agenţi ai serviciilor secrete (străine sau române, s-au lansat variante pe placul fiecăruia).

Cred că noua biserică e un loc în care toţi aceşti falsificatori ai istoriei ar trebui să meargă în pelerinaj, ca să se roage pentru iertarea păcatelor.

Mai citeşte:
Misterul celor 40 de cadavre
Dezinformarea Paulian Păsărin, din nou la modă în blogosferă
A început construcţia bisericii de la Popeşti-Leordeni, ridicată în cinstea timişorenilor arşi la crematoriu
Gheorghe Diaconescu, fost procuror general adjunct, despre incinerarea cadavrelor de la Timişoara (1)
Gheorghe Diaconescu, fost procuror general adjunct, despre incinerarea cadavrelor de la Timişoara (2)
A murit Valentin Ciucă, unul din cadavragiii revoluţiei din Timişoara

Vezi alte articole din presa românească din anii 1989 şi 1990 la pagina Presa românească 1989-1990.

0 gânduri despre „Biserica mucenicilor arşi de la Timişoara, sfinţită la Popeşti-Leordeni

  1. Dupa mine (da cine dracu’ sunt eu, daca am alta parere decat trendul general de 98%, nu?) as fi preferat sa li se ridice un memorial si NU o alta imputita de biserica. Eu, atunci cand era sa crap impuscat in ’89 pe strazile Bucurestilor, nu pentru jegul ordinar de biserica si pentru imbogatirea ei nemasurata am iesit sa urlu si sa-mi risc viata. Mda, o alta „caramida” de bani pentru organizatia mafiota denumita B.O.R. (in patrimoniul careia va intra) E SEC XXI, fir-ar a dracului de viata !!! Ma asteptam sa fim pe marte pana acum nu sa ne calcam in picioare la moaste, sa inchidem siptale si scoli, dar in scimb, pentru orice ocazie (inclusiv in memoria celor care si-au dat viata pentru o romanie mai buna) sa ridicam cacaturi de biserici. Si sa va intre dracului odata in cap – NU SUTNT MUCENICI SAU MARTIRI DE PE URMA CARORA SA TRAGA BISERICA SAU ALTE CULTE DE CACAT SI POLITICIENI FOLOASE!!! – SUNT EROI SI DACA NU STITI SA-I ONORATI CUM SE CUVINE LASATI-I DRACULUI IN PACE!!! eu, daca as fi crapat la revolutie, as fi considar ca fiind adusa o ofeensa si o jignire ireparabla adusa memoriei mele daca vre-un umbecil de prelat sau politician mi-ar fi rostit numele, al meu si al acelora care au murit cu mine indiferent de context! DESTEAPTA-TE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE…CEL DE MOARTE BAAAA!!!! CA DORMITI PE VOI SOMNUL CEL DE MOARTE !!! Ce dracu tara e asta in care insusi imnul spune unor tolomaci asemenea cuvinea, iar lor le curg bale din gura de imbecili ce sunt. Unde mama dracului sunt centrele de cercetare pe care le visam in 89? Unde sunt spitalele moderne pe care le visam atunci cand trecea gloantele pe langa mine la Trafic Greu? Unde e sistemul de scolarizare modern si neintinat de politica pe care il visau cei care au crapat impuscati sau torturati? Unde mama dracului e pana la urma libertatea si neatarnarea tarii pe care au visat-o acei eroi ai lui 89? Pe FACEBOOOOK? MA CAC PE EL !!!! IESITI IN MORTII VOSTRII INSTRADA SI URLQATI DACA AVETI CEVA DE SPUS !!! Daca nu, puneti pisicute si catelusi cute sau poze de la chef si din vacante (pentru asta-i FB, cel putin in cazul romanilor) si lasati dracului politica de doua parale din spatele tastaturii!!!! Eroilor !!! Eu am urlat pe strada atunci cand am avut ceva de spus…si nu numai in 89…nu mai pun mineriadele si toate demonstratiile anti-iliescu si clica lui din 90. Voi inafara de FB ce mama dracului mai faceti. Imi atat de sila de tara asta !!! Pacat…a fost (chiar si pe vremea mult prea-uratului Ceausescu) chiar mai frumoasa decat atunci. Atunci erau mult mai putini monstri decat acum si mault mai multi barbati adevarati (si s-a vazut in ’89). Populatie de loaze si putori !!! Asta ati ajuns !!!! So long suckers….!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.