50000 de vizualizări

Mulţumită dumneavoastră, dragi cititori, astăzi blogul a ajuns la 50000 de vizualizări. Nu ştiu exact cîţi cititori înseamnă asta, căci unii dintre dumneavoastră intră pe blog zilnic şi sînt luaţi în calcul la fiecare intrare. Oricum cred că este un rezultat bun pentru un blog specializat mai ales pe evenimente petrecute cu 20 de ani în urmă.

Cu prilejul ajungerii numărului de 50000 fac un mic bilanţ. Dau în acest bilanţ şi nişte explicaţii care vor plictisi blogării de pe wordpress, pentru ceilalţi cititori, care nu cunosc exact ce înseamnă wordpress-ul.

Am început blogul în august 2008, lună în care am strîns 371 de vizualizări, număr pe care acum îl depăşesc de obicei într-o singură zi. Luna martie 2009 se anunţă o nouă lună record în privinţa numărului de vizualizări, deja am depăşit recordul precedent al lui decembrie 2008 (de la aniversarea revoluţiei) şi am avut peste 11000 de vizualizări, luna nefiind încă încheiată.

O situaţie exactă a celor mai populare articole şi pagini ale blogului nu o am, căci wordpressul contabilizează citirea unui articol numai cînd se merge direct pe lincul articolului respectiv. Abia de cîteva zile am introdus stilul de a lăsa vizibil doar titlul şi începutul articolelor, obligînd cititorul să meargă pe un linc separat dacă vrea să citească întreg articolul. Pînă recent, articolele se puteau citi în întregime direct de pe pagina principală a blogului sau din arhive fără a fi necesară deschiderea lincului aparte al articolului respectiv. De aceea numărul de cititori ai articolelor este mai mare decît numărul de clicuri pe respectivele articole pe care mi-l dă statistica wordpress. A mai existat şi situaţia cînd cîteva articole au fost şterse, le-am republicat, dar statistica cititorilor a fost reluată de la zero în cazul acestora. Din motivele enunţate, statistica pe care mi-o dă wordpress-ul legată de cele mai populare articole de pe acest blog e inexactă, este de fapt o statistică a clicurilor pe lincurile respectivelor articole. Statistica care apare la „Top posts” este doar pe ultimele zile, dar de la începutul blogului pînă acum, cele mai multe clicuri le-au avut următoarele articole şi pagini:
Revoluţia din Timişoara în înregistrări audio-video
Situaţia preschimbării certificatelor de revoluţionar, raportată de Fesan
Despre mine şi acest blog
TVR în decembrie 1989
Secretarul de stat pentru revoluţionari Puiu Fesan la congresul BNR
Cazimir Ionescu la TVR în decembrie 1989: „Oraşul Piteşti poate să dispară complet de pe harta ţării”!
Mitingul lui Ceauşescu din 21 decembrie 1989. Ce a recepţionat carul de reportaj al TVR
TVR 22 decembrie 1989. Colonelul inginer Colţ explică despre dispozitivul infernal de la TVR
Cărţile mele
SSPR sfidează Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor

Observ că am avut „audienţă” mai mare cînd m-am păstrat pe specificul blogului – revoluţia din 1989. Articolele care n-au legătură cu revoluţia din 1989 au avut mai puţine clicuri. Dintre acestea, cel mai citit a fost Antisemitismul lui Eminescu.

Ziua cu cele mai multe vizualizări ale blogului a fost 22 decembrie 2008 (aniversarea revoluţiei), cu 1042 vizualizări, iar săptămîna cu cele mai multe vizualizări a fost a 52-a săptămînă din 2008, cu 3950 de vizualizări.

Căutările cele mai populare care au adus vizitatori pe acest blog sînt, în ordine: marius mioc, sspr, filip teodorescu, blog marius mioc, decembrie 1989, cprd, teodor brates, nicu ceausescu, nicolae bădilescu, radu abagiu. La statistica căutărilor, chiar şi o diferenţă mică face ca socoteala să se ţină separat (de pildă, căutarea „marius mioc” e socotită distinctă de căutarea „mioc marius”).

Saiturile care mi-au trimis cei mai mulţi vizitatori (şi cărora le mulţumesc) sînt Altermedia România, HotnewsWordPress România (cu diferitele etichete), Fuck you tovarăşi şi Blogul lui Claude. O statistică exactă e greu de dat, fiindcă vizitările venite de la un sait sînt contabilizate separat pe fiecare pagină a saitului de unde vin (de pildă, vizitările de la WordPress România sînt contabilizate separat pe fiecare etichetă).

4 gânduri despre „50000 de vizualizări

  1. MARIUS MIOC….ESTI ….nu am cuvinte de lauda. te-am descoperit abia azi. am participat activ in revolutie, cu pusca , bine indoctrinat si etc…Ce nu suport este ca de fapt trebuia sa fie o ,,lovitura ungureasca sau din afara,, Oricum , sant inca la ,,conserva,, nu am carnet de (nesimtit) revolutionar, nu sant trecut in nici o anale, Calea Girocului nu a disparut inca dar, U.M.1039 da….deci…ma bucur ca existi…ma incanta enorm faptul ca nu am ajuns la ideia ca am trait o halucinatie, ca am participat la ea. In final ma bucur ca am scapat un pic de SECRET SERVICE-kgb…BASE nu e constantean ca mine cu radacini in TIM ,ILICI (ESCU are medalii de CLOVNUL REGELUI) unchiul meu in schimb era membru de partid, a incercat sa-mi fure arma… inca traieste, nu am facut greseli oltenesti…(omoara vecinii , ramai mosier) … Scuze…fac un monolog…prefer sa ma retrag …pentru ca deja nu mai gasesc tastele…IMI PRELUNGESTI COSMARUL SI ASTA MA INTARESTE, AM SCHIMBAT 4 TARI DEJA
    ….A FOST PROGRAMATA CA TORRES GEMELAS….multumesc.

  2. Buna seara , te rog sa ma ajuti ,tatal meu a lucrat la detergenti pana in 95 ,acum trebuie sa iasa la pensie si a pierdut cartea de munca , trebuie sa reconstituie vechimea si nu stiu unde sunt arhivele de personal de la Detegenti SA , te rog daca stii sa ma ajuti cu informatia , unde sa mearga dupa adeverinta cu perioada lucrata (a mai avut si grupa)sau un nr de telefon Multumesc adesa de mail carmevera@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.